Skip to Content

Brainboosters, een puzzelboek met uitdaging!

Houd jij ook van een puzzelboekjes die je overal mee naar toe kan nemen? BrainBoosters heeft de ideale maat ontworpen om het gemakkelijk mee te nemen. Een woordzoeker, sudoku, braintrainers of een mix van verschillende puzzels, BrainBoosters van Interstat heeft het!

Brainboosters puzzelboek

Brainboosters

In het weekend, een ontspannen dag in de tuin of tijdens de vakantie maak ik graag tijd vrij voor een goed lees- en of puzzelboek. De puzzelboeken met een woordzoeker of sudoku waren vroeger voornamelijk mijn favorieten. Echter is dat de afgelopen jaren ook bijgedraaid omdat ik kennis heb gemaakt met varia en braintrainers.

De kleine pocket edities van Brainboosters zijn makkelijk mee te nemen en hebben tevens een antwoordenblad toegevoegd. Hierdoor kan je jezelf controleren of eventueel op weg helpen. Verder in de blog geef ik een korte toelichting over welke puzzelboeken er zijn bij BrainBoosters.

Brainboosters puzzelboek
Brainboosters

Varia puzzelboek

Bij Brainboosters zijn er verschillende varianten gemaakt waaronder ook een Varia onderdeel. In deze editie komen er verschillende puzzels naar voren waarbij je verschillende kennis moet toepassen om tot de oplossing te komen.

Een paardensprong, woordslang, getallenreeks of letterblokken zijn een aantal voorbeelden uit dit puzzelboek. Houd jij van een beetje uitdaging en vind je het leuk dat je verschillende soorten puzzels kan maken, dan is het Varia puzzelboek iets voor jou!

Braintrainers

In de puzzelboeken waarin hersenkrakers centraal staan is er voor gekozen om de puzzels te verdelen. Er zijn in totaal 23 puzzels waarvan ze zowel in het varia- als braintrainerboek staan. Echter hebben allebei de puzzelboeken een aantal unieke puzzels. Zo zijn onder andere zoekwoorden, wegstrepers en iq-puzzel uniek als hersenkraker in dit puzzelboek.

Sudoku

In het gele puzzelboek van Brainboosters staat vervolgens het onderwerp Sudoku centraal. Mocht je vastlopen of willen controleren dan is hier een mogelijkheid voor gegeven. Achterin zijn namelijk de antwoorden te vinden van de 80 puzzels. Echter mis ik in deze variant wel de moeilijkheidsgraad aanduiding. Na meerdere puzzels gemaakt te hebben heb ik het idee gekregen dat alle puzzels gelijk zijn qua niveau. Verder is er per bladzijde een sudoko weergegeven waardoor dit voor mij als prettig werd ervaren.

Woordzoekers puzzelboek

De blauwe variant vind ik persoonlijk een erg leuk puzzelboek. Dit komt mede doordat er variatie zit in de woordzoekers. Zo zijn er in deze editie themawoord-, cijfer- en paswoordzoekers te vinden. Hierdoor was ik niet snel uitgekeken, maar vond ik het juist leuk om elke keer een puzzel af te ronden en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Als je persoonlijk meer houdt van de standaard woordzoekers dan zijn de themawoordzoekers diegene waarin je dat kan vinden.

Specificaties Brainbooster puzzelboeken

De brainboosters hebben al meerdere varianten uitgebracht. In deze blog heb ik er vier uitgelicht waarvan ik er drie kan delen, echter is het het puzzelboek van brainboosters sudoku helaas niet meer te vinden. Een andere variant die er wel online staat is de scheurkalender sudoku.

Lees ook deze blogs

footer 8
Kimberley
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.