“Gek op sudoku 5” is op een luxe manier puzzelen

Vind jij, net als ik, sudoku’s heerlijk om te maken? Dan is “Gek op sudoku 5” een echte aanrader. Pak je thee of koffie er maar bij, want ik ga je vertellen waarom je als sudokufanaat dit boek moet hebben.

Gek op sudoku

Gek op sudoku

Vanaf het moment dat ik deze puzzels zag, was ik verkocht. Lekker met getallen bezig zijn en het zo in elkaar puzzelen dat alles klopt. Ik kan er uren mee ziet zijn. Vooral tijdens de vakantie vind ik het heerlijk om te maken. Vaak koop ik dan een klein boekje dat ik tussen mijn spullen stop of naast mij in de auto, wanneer ik de bijrijder ben. Maar met die dunne boekjes heb je toch vaak iets hards eronder nodig. Gelukkig heeft Gek op sudoku 5 dat!

Een harde kaft voor Gek op sudoku 5

Het eerste dat mij op viel aan Gek op sudoku 5 is zijn harde kaft. Ik heb nog nooit een sudoku boek gezien met een harde kaft. Ideaal dit! Het geeft mij ook een gevoel van luxe. Een echt boek voor in de boekenkast. Soms voelt het dan ook een beetje gek om in een boek te schrijven. Maar dat gevoel is snel weg, wanneer ik de puzzels zie.

Gek op sudoku

Eerste hulp bij oplossen

Maar toch is dit echt wel een boek. Er staat een voorwoord in en een aantal bladzijdes met tips. Tips om de sudoku sneller of beter op te lossen. Super handig, want een aantal tips heb ik gelijk gebruikt. Nu kan ik de extra moeilijke sudoku’s oplossen zonder vals te spelen! ja, ik geef het toe. Als ik na uren puzzelen er niet uit kom speel ik vals. Ik kijk dan stiekem naar de oplossing en vul 1 getal in. Gek op sudoku 5 bevat echt een paar goed tips. Tot nu toe heb ik het vals spelen nog niet nodig gehad!

250 sudoku’s en 20 sixy sudoku

In Gek op sudoku 5 vind je niet alleen de bekende sudoku, maar ook een sixy sudoku. Bij de sixy sudoku moeten 6 cijfers worden ingevuld. Dat is een stuk makkelijker, hoor ik je denken. Maar helaas, ook deze is net zo uitdagend als zijn grotere broer. Een leuke aanvulling in dit boek. De sudoku’s bevatten ook verschillende niveau. Hou je van wat uitdaging dan begin je lekker in het midden, maar wil je rustiger aan doen en makkelijker beginnen? Dan start je vooraan.

Voor iedereen die zijn brein wil trainen

Ik ben lekker kriskras door Gek op sudoku aan het werken. Soms wil ik iets makkelijks en soms ga ik toch voor een goede breintraining. Het is fijn om deze keuze te hebben en dat maakt dit boekje tot een echte aanrader. Een harde kaft, luxe uitstraling en heel veel puzzelplezier. Heb jij hem al geprobeerd?

Gek op sudoku

Wil je hem ook proberen?

Auteur: Peter Ritmeester | Uitgever: Nieuw Amsterdam | Hier kan je hem vinden!

Kijk hier voor meer puzzelboeken

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.