Schoenen kopen voor je kind, een paar tips

Schoenen kopen voor je kind, dit is iets wat iedereen op een bepaald punt moet doen en waar je niet om heen kan. Je hebt vast wel gemerkt dat iedereen tips heeft. “Een stevige zool, nee juist blote voeten, wol, leer, katoen”.. Ik ga je helpen om voor jouw de beste keuzes te maken.

Schoenen kopen voor je kind

Schoenen kopen voor je kind

Als je baby pas geboren is denk je nog niet echt over schoenen kopen voor je kind. Je hebt misschien een aantal paar lieve babyschoentjes en slofjes, maar al snel merk je dat dit eigenlijk vooral schattig is. De meesten babyschoenen worden snel uitgeschopt. Sok slofjes of schoentjes met klittenband blijven vaak nog het beste zitten. Maar kies vooral iets omdat het lekker warm is in de koude maand en kies niet iets omdat het leuk is. Je kan beter dat geld bewaren voor als je kindje echt gaat stappen.

Dan is het belangrijk om de beste keuze te maken die bij jouw kindje past! Er zijn veel soorten schoenen en zolen. Hele dikke stugge tot juist flexibele. Ik denk zelf dat zo natuurlijk mogelijk het beste is voor een kind. Leren lopen op blote voeten dus. Dan gebruiken ze alle spieren en krijgen echt feeling en vertrouwen. Maar in de koude maanden is dit natuurlijk niet fijn en buiten al helemaal niet. Dan zijn schoenen met een flexibele zool echt ideaal. Je hebt mooie merken die speciale zolen hebben. Maar ik vond gympen zoals All Stars voor mijn dochter ideaal. Een dunne zool, dun stofje, licht om te dragen en voor haar een natuurlijk gevoel. Genoeg keuze gelukkig om schoenen te kopen voor je kind.

Lees ook deze blog over kindervoeten meten

schoenen voor het hele gezin

Kijk naar je kind

Mijn oudste dochter heeft motorische angst en liep daardoor heel laat en heel onstabiel. Voor haar was juist een dikke en stevige zool heel fijn voor stabiliteit. Inmiddels is ze 6 en zijn andere dingen belangrijk. Ze gaat nu naar school en met het kiezen van schoenen is het fijn dat ze deze zelf aan en uit kan doen, dat ze geen zweetvoeten krijgt en dat ze tegen een stootje kunnen. Ik kies dan graag voor leren schoenen met in ieder geval een ritsje zodat ze met gym zelfredzaam is. Leer geeft haar de minste zweetvoeten en kan prima tegen een stootje. Ook is het waterdicht wat fijn is in de pauzes buiten. Dit zijn dus weer totaal andere keuzes die ik moet maken met schoenen kopen voor je kind

Schoenen kopen voor je kind

Als je kinderen naar school gaan komen opeens ook de wensen omdat ze heel veel andere kinderen met schoenen zien. En zo wilde mijn dochter opeens lichtjes in haar schoenen. Ik snap die magie wel maar ze vroeg het in de zomer en dat leek me niet handig. We hadden dus afgesproken dat als het winter is, ze schoenen met lichtjes mag. De dagen zijn in die periode donker en dan zie je de lichtjes tenminste. Ook is het wel erg fijn in het verkeer en op de stoep in het donker, ze is zo goed zichtbaar. Zoals je ziet zijn er genoeg dingen om over na te denken bij schoenen kopen voor je kind.

bergstein slofjes

Tips op een rij

Dingen waar ik rekening mee hou bij het aanschaffen van kinderschoenen meisjes.

  • Wat voor een soort zool is fijn, flexibel of stevig?
  • Welk materiaal wil ik; leer en katoen ademen vaak het beste.
  • Blijven ze goed aan bij jonge kinderen?
  • Kan mijn dochter ze zelf makkelijk aan en uit doen op school?
  • Waterdicht in de herfst en wintermaanden is belangrijk.
  • Als de wens voor licht in de zool er is, kies dan voor de herfst en wintermaanden
  • De sloffen van Bergstein ervaren wij als heel fijn. Een rubberen zool dus antislip en goed om even de tuin in te stappen. En het wol is heerlijk warm. Klik op de link van ‘kinderschoenen meisjes’ en zoek jouw favoriete kleur uit! Ze vallen op maat/ietwat kleiner misschien.

Schoenen kopen voor je kind is leuk maar wel belangrijk om goed over na te denken. Klik op ‘kinderschoenen meisjes‘ voor een ruim assortiment van de leukste, mooiste en beste schoenen! Wat past bij jouw kind? En heb jij dezelfde smaak als dat van je kind?

Schoenen kopen voor je kind
Footer3

Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.