Stasher. Eenvoudig bewaren en verwarmen in dit wonderzakje

Stasher, de naam zegt het al. Stash betekent opbergen of voorraad. En het is echt ongeloofelijk wat de zakjes van Stasher allemaal kunnen. Als je wat over hebt kan je eten erin bewaren. Niet alleen in de koelkast, maar ook in de vriezer. Dat niet alleen. Je kan vervolgens dat eten in de Stasher opwarmen in de oven of in heet water. Ook makkelijk schoon te maken. Je doet ze gewoon in de wasmachine! Echt superhandige hulp voor in de keuken.

Stasher

Stasher, duurzaamheid

De Stasher is bedacht door Kat Nouri, Bij het maken van de lunchpaketten voor haar kinderen bedacht ze op een dag dat dit toch wel heel veel plastic was. De Stasher is gemaakt van siliconen zonder gevaarlijke stoffen. Dat niet alleen. Van ieder verkochte Stasher gaat een deel van de opbrengst naar bedrijven die zich richten op een plasticvrije oceaan.

Stasher, wat kan je ermee doen?

Stasher

De Stasher die ik heb gebruikt is met name bedoeld voor het bewaren en opwarmen van voedsel, maar je kan er veel meer mee doen. Mijn dochter vond de blauwe versie zo mooi, dat ze deze graag wilde gebruiken om haar lunch voor school in te doen. Dat kan. Daar zijn overigens ook speciale varianten voor bedacht. Niet alleen zijn er lunchzakjes, maar ook een ‘stand-up’ ten behoeve van voorraad. Ze zijn er ook in verschillende groottes en kleuren. In feite is de Stasher bedoeld ter vervanging van plastic zakjes. Mogelijkheden genoeg.

Bewaren, invriezen en koelen, lekker Stashen dus

Wat ik met name interessant aan deze zakjes vind, is dat de Stasher echt alles lijkt te kunnen. Bovendien zijn ze lekker handzaam. Ze passen overal en zijn heel flexibel. Wat ik het meest bijzonder vind, is dat ze voor elke temperatuur te gebruiken zijn. Plus het scheelt in de afwas, want je gebruikt steeds hetzelfde zakje om eten te bewaren én te verwarmen. En aangezien ik geen voedsel verspil vind ik dit een ideaal zakje.

Verwarmen, in oven of heet water

Als je het bewaarde eten wil opwarmen, dan kan dat heel makkelijk in de oven (let op: niet hoger dan 200 graden) of in heet water. En het is niet alleen opwarmen, in feite kan je je eten ook zo klaarmaken in oven of water (sous-vide). Wat ik bijvoorbeeld altijd deed was rijst weer opwarmen in warm water, maar dan wordt het zo nat. Ik stop de rijst in de Stasher, warm het in het zakje op in warm water en het is warm. Ongelofelijk toch wat zo’n zakje allemaal kan?

Schoonmaken

Stasher

Het schoonmaken van de Stasher gaat ook heel makkelijk. Je denkt misschien dat na het gebruik met rijst dit onhandig is. Helemaal niet. Je keert het zakje binnenste buiten en je kan zo de overgebleven rijst eruit halen. Vervolgens zet je het zakje in de afwasmachine en klaar!

Interesse Stasher?

Meer weten? klik dan hier. Mocht je je interesse hebben in de Stasherbag. Deze zijn onder andere te koop bij bol.com en greenpicnic.

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 51 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 15-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

19 reacties

 1. Ik probeer minder te eten, maar wil ook geen eten weggooien. Dit is dus ideaal om leftovers in in te vriezen en op te warmen. Hopelijk val ik een paar kilo af en verspil ik geen voedsel. Win-winsituatie!

 2. Het lijkt me erg handig, ik ben benieuwd naar de mogelijkheden! Ik doe mijn best om zo weinig mogelijk eten te verspillen. Mooie kans om het te ervaren.

 3. Ik ben mij erg bewust van voedselverspilling; het lukt mij regelmatig om mijn steentje hieraan bij te dragen door een pakketje te kopen via TGTG. Soms zijn deze pakketten dusdanig groot, dat ik het niet allemaal tijdig verwerkt krijg. Deze Stasherbags zijn hierbij een mooie oplossing om dit voedsel te bereiden en vervolgens in te vriezen!

  • Het lijk me heel erg handig, zou het graag uit willen proberen, ben erg benieuwd naar ??.
   Groetjes Anneliese

 4. Wij zetten de laatste tijd steeds een stapje vooruit naar een duurzamere levensstijl. Deze mooie zakjes van Stasher zouden wij graag proberen!

 5. Lijken me echt super handig! Ik wil ook echt geen eten verspillen, maar de vriezer zit ook weleens te vol. Of mijn bakjes zijn op…deze zakjes lijken me echt één uitkomst!

 6. Wat een onwijs handige zakjes! Bewaren, opwarmen en ook nog eens gemakkelijk schoon te maken in de vaatwasser! Handig in gebruik is toch wel een beetje een voorwaarde… ik ben vóór!

 7. lijkt me superhandig met name omdat zowel in koude als in warmte kan. dit bied vele mogelijkheden. ik doe dan ook graag mee.

 8. In een één persoons huishouding kook je vaak teveel en blijft er vaak wat over, deze bakjes zijn heel handig om leftovers in te vriezen en wat ook ook leuk is dat je dit eten later in een zakje kunt opwarmen. Reuze slim allemaal.

 9. Asl ik restjes eten bewaar,baal ik er van dat ik daar toch vaak plasic folie bij gebruik,dit is een ideale oplossing,om in 2021 een minder volle pmd zak te hebben!
  Het is ook fijn dat t makkelijk schoon te maken is want ik haat vaat!

 10. Dit is nou een handigehidje voor in de keuken waarvan ik zeg: win-win! Op de eerste plaats milieubesparend, maar daarnaast ook erg handig in gebruik als ik dit zo lees!

 11. Ik doe graag mee zodat ik minder plastic zakjes hoef te gebruiken en zo te zien neemt het niet veel ruimte in in mijn kast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.