Broodwrap voor vers brood en een beter milieu

De afgelopen 5 jaar heb ik altijd thuis mijn boterhammetjes kunnen eten tussen de middag. Maar door mijn carrière switch komt daar verandering in. Al die broodtrommels in de vaatwasser nemen een hoop plek in en elke dag plastic boterhamzakjes gebruiken ben ik geen voorstander van. Ik ging op zoek naar een beter alternatief die ook goed is voor het milieu en ontdekte de broodwrap!

Wat is een broodwrap

broodwrap

Een broodwrap is een stuk stof die je om je eten heen vouwt. Denk aan boterhammen, maar ook fruit of groente kan er prima in. Al moet je dan wel oppassen dat je het niet onder in je tas doet om pletten te voorkomen. Dan kun je toch beter een boterhamtrommeltje gebruiken als je veel bij elkaar in je tas doet.

Met een broodwrap kun je elke dag lunchen met een picknickgevoel. Het geeft een soort charme gevoel om het klittenband te openen en je pakketje open te vouwen en te ontdekken wat er in verstopt zit. Wat ook nog eens ideaal is dat het ook direct een kleine placemat is die bijvoorbeeld je werkplek ( als je aan je bureau eet) vrij houdt van broodkruimels.

Herbruikbaar

De grote voordelen die ik aan de broodwrap vind is dat hij herbruikbaar is en makkelijk schoon te maken is onder de kraan, met een vochtige doek of in de wasmachine op 30°C . Net zoveel ruimte in je tas inneemt als een plastic boterhamzakje, maar geen extra plastic afval creëert.

1 dingetje was ik de eerste keer wassen vergeten, ik had de klittenband niet dicht gemaakt, waardoor het vast zat aan wat kledingstukken. Ach die fout maak je ook maar 1 keer!

Kindvriendelijk?

broodwrap

Ja de vrolijke wrap is ook erg kindvriendelijk. Dochterlief wil het liefst ook elke dag een broodwrap mee naar school. Het leuke is dat er ook allemaal verschillende soorten printjes zijn zodat er echt voor elk wat wils is.

De broodwrap van broodwrap.be wordt gemaakt in België. Je kan hem online bestellen.

Gebruik jij al een broodwrap of gebruik jij plastic boterhamzakjes of broodtrommeltjes?

Wil jij zelf bijenwas doekjes maken kijk dan bij de blog van Charlotte!

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.