Skip to Content

broodtrommel mee naar school voor een kleuter

De eerste week school zit er al weer op. En dat was ook gelijk weer een week waarin ik even goed moest nadenken wat ik allemaal in de broodtrommel van onze kleuter moest doen. En wat er in het fruitbakje moest gaan natuurlijk! Wat doe jij in de broodtrommel mee naar school voor een kleuter? En wat geef jij te drinken mee? Ik vind het soms nog best lastig! En nee ik Bento niet echt.. jij wel? 

Broodtrommeltje van een kleuter

Vertelde ik voor de vakantie nog dat onze dochter geen nieuwe broodtrommel set zou krijgen, aan het einde van de vakantie werd het toch anders. We konden het sluitclipje niet meer vinden en daarbij wilde ze ook echt geen Dora meer. Prima.. Bij Mepal zagen wij heel veel leuke printjes en het liefste wilde ze de set met de eenhoorns, maar ja die was overal uitverkocht helaas.

broodtrommeltje mee naar school

Gelukkig is ons meisje ook dol op paarden en zodoende werd dit setje uitgekozen. Ze wilde er erg graag een pop up drinkfles bij. Daar was ik eerst niet zo happig op omdat we daar 3 jaar geleden geen goede ervaringen mee hadden gehad. Navraag bij Mepal stelde ons echter gerust. Het ontwerp was flink aangepast en kon makkelijk uit elkaar worden gehaald om helemaal schoon te worden in de vaatwasser. Niks geen schimmel plekken en uit elkaar vallende onderdelen meer.

mepal pop up beker

Inderdaad ziet het systeem er vele malen beter uit en kun je het goed schoon krijgen in de vaatwasser! Er is geen plekje om schimmel in te laten komen. Ik ben erg blij met deze verbetering.

broodtrommeltje mee naar school
klaar voor de eerste schooldag

Chaotische eerste week

De eerste week ging het er bij ons nogal chaotisch aan toe. De eerste dag gaf  ik namelijk haar lunch in de paarden broodtrommel mee naar school. Maar ze was op school not amused om het maar zacht uit te drukken. Dochterlief krijgt namelijk schoolmelk en heeft maar 1 drinkfles met water mee naar school. Die gebruikt ze dus bij het 10 uurtje. Het fruitmoment dus. Gelukkig was ik er niet bij op dat moment want manlief brengt haar op mijn werkdagen altijd naar school. Dan had ik vast dat vingertje van haar gekregen.. Ik beloofde dat ik het beter zou doen!

Maar op donderdag ging ik al weer de mist in. Op woensdagavond draait de vaatwasser niet altijd bij ons en ik had haar woensdag wel haar paardensetje mee naar school gegeven. Die stond donderdagochtend dus nog vies in de vaatwasser en ik gaf haar twee andere trommeltjes en de drinkfles van vorig jaar mee. Dat kreeg ik even flink te horen donderdagavond na thuiskomst van de BSO! Hoe kon ik nou haar paardentrommeltje en drinkfles zijn vergeten! Oef ik voelde mij een echte loedermoeder op dat moment! Uiteraard heb ik sorry gezegd en beloofde ik dat ik voortaan beter mijn best zou doen. Ja ook wij moeders moeten natuurlijk het goede voorbeeld geven he!

broodtrommeltje mee naar school

Een andere uitdaging is dat ik er vandaag achterkwam dat het toch niet echt helemaal de bedoeling is om het bento bakje in de oude mepal bakjes te zetten. Dan gaat hij namelijk niet meer heel makkelijk open. Dus ik vrees dat er voor deze mama niet veel anders op zit dan dan toch nog maar een extra mepal aan te schaffen want ik vind het bento systeem wel handig voor de lunch. Lekker wat rauwkost of nog wat druiven bij de boterham is niet verkeerd om in haar broodtrommel mee naar school te geven.

Lees ook deze blogs:

Broodtrommel mee naar school met broodtrommelkaartjes

broodtrommelkaartjes

Vorig jaar zag ik al bij een aantal bloggers hele leuke broodtrommelkaartjes voorbij komen. Omdat dochterlief toen nog niet kon lezen besloot ik dat onze tijd nog wel zou komen. Tijdens een event voor gastouders kon ik deze leuke broodtrommelkaartjes meenemen voor een leuk prijsje. In het doosje zitten 50 kaarten en zodoende heb ik besloten om het elke donderdag mee te geven. Een lange dag school en daarna door naar de NSO. Dat verdient wel een lieve boodschap van mama en wat om zelf te doen als er nog tijd over is voor het buiten spelen.

broodtrommelkaartjes
broodtrommelkaartjes

Aan de ene kant schrijf je je boodschap en aan de andere kant kunnen ze een spelletje doen of kunnen ze wat tekenen. Er zitten genoeg verschillende kaartjes in om steeds wat anders in haar broodtrommel mee naar school te doen.

Inhoud fruittrommel mee naar school

broodtrommeltje
fruitbakje

Ik hou van variatie in fruit mee geven. Er zit dan ook meestal ander fruit in haar bakje en soms ook wel eens een liga of evergreen achtig iets erbij. Dochterlief lust eigenlijk al het soort fruit wel dus dat is ideaal. Variatie vind ik fijn, en zij net zo!  Elke dag een appel of banaan is niet aan haar uitbesteed. Dus geef ik regelmatig een appel, peer, sinasappel, mandarijn, druifjes, aardbeien, blauwe bessen, frambozen, nectarine of banaan mee naar school. En soms een mix van meerdere dingen, vooral in de zomermaanden.

Inhoud Broomtrommel mee naar school

broodtrommeltje mee naar school

Bij de broodmaaltijd probeer ik ook altijd wel wat te varieren. Van plakjes ham, boterhamworst, smeerworst tot kruidenkaas, plakjeskaas of eens pindakaas, fruithagelslag, spread the peas of appelstroop.

broodtrommel mee naar school
broodtrommel mee naar school

Daarbij probeer ik meestal iets extra’s te geven. en nee haar bakje is nooit leeg mee naar huis, maar ze eet dat gewoon om kwart over 3 verder leeg. Zo kan ze zelf bepalen of ze liever haar 2 boterhammen eet tussen de middag. Of lekker wat rauwkost of extra fruit en wat brood laten staan. En op donderdag zit er dus een leuk broodtrommelkaartje verstopt onder haar bento bakje.

Geen bento wel afwisseling

Zo zie je dat ik dus niet echt van de bento ben, maar wel van de afwisseling en ook zeker wel wat leuks van haar bakjes probeer te maken zodat ze elke keer verrast wordt wat er nu weer in zal zitten. Ik ben echt geen type om hele prachtige kunstwerken ervan te maken en vindt het ook niet echt nodig aangezien dochterlief alles wel eet en zeker op groente en fruitgebied over niks moppert.

Lees hier over de broodwrap die dochterlief tegenwoordig mee naar school krijgt.

Wat geef jij in de broodtrommel mee naar school?

Nu ben ik eigenlijk wel heel benieuwd wat jullie meegeven in de drinkbeker en broodtrommel mee naar school. Geven jullie water of limonade? Doen jouw kinderen mee aan het melkplan op school of niet? Geef jij fruit elke dag of ook wel eens alleen een koek. Kortom laat het eens weten ik ben erg nieuwsgierig! Want dat is toch ook wel het grootste mysterie wat je nooit kan zien bij de andere kinderen. Wat neemt de rest van de klas mee naar school?!

Lees ook deze blogs:

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.