Back to school shoppen bij de HEMA

Back to school. Voor veel scholieren en studenten een normale gang van zaken. Je haalt je nieuwe boeken op, kaft ze, nieuwe agenda, nieuwe schriften, misschien wat nieuwe pennen en andere bureauartikelen en je kan er weer een jaar tegenaan. Voor mij begint ook weer een periode van zelf naar school gaan. Immers voor het Zij-instroom traject van de PABO moet ik 2 jaar lang 1 dag per week zelf naar school. Om alles te leren over het basisonderwijs. En deze mama ging dus niet voor haar dochterlief boodschappen doen voor school maar ging voor zich zelf back to school shoppen!!

Schoolcampus

Al lopend in de stad van Den Haag dacht ik weemoedig terug aan mijn eigen scholier en studenten jaren van vroeger. Vaste prik was back to school shoppen bij de V&D schoolcampus om alles te kopen wat er nodig was. Zo heb ik al eens spullen van O’neil gehad en volgens mij ook een seizoen Snoopy en zo koos ik eigenlijk elk jaar wel wat anders uit. Agenda met bijbehorende schriften en kaftpapier. Heerlijk vond ik dat om alles weer nieuw te hebben en in die nieuwe agenda alles netjes op te schrijven voor het volgende schooljaar. En natuurlijk hoorde daar ook bij dat je in elkaars agenda leuke berichten schreef en tekende tijdens saaie lessen/ hoorcolleges.

Maar die schoolcampus van de V&D is er niet meer natuurlijk. Ik schrok in een keer wakker uit mijn gepeins. Wat nu?! Waar moet ik nu leuke agenda’s scoren en leuke schoolspullen. Want heej ik ga niet zo’n saaie agenda van de Hema kopen hoor! .. mhm Hema.. zouden zij meer hebben?

Hema Schoolcampus

Op de site van Hema vind je zelfs een handige back to school checklist! Super handig om te kijken of je wel alles hebt wat je nodig kunt hebben. Ik mis nog de passer, lijm en correctievloeistof. Geen idee of ik dat nodig zal hebben dus daar wacht ik nog wel even mee.

Eigenlijk is de schoolcampus van de V&D gewoon verhuist naar de Hema. Je vindt er allerlei verschillende schoolstylen als zeemeermin / Urban Camouflage en Botanic Jungle. Daarnaast zijn er ook merken exclusief bij Hema te koop. Blond Amsterdam /Lil’ Kleine en Beautynezz bijvoorbeeld.

Blond Amsterdam

Terwijl ik aan het back to school shoppen was in de Hema dacht ik een paar dingen.

  • Ohw die mermaid serie zou dochterlief helemaal geweldig vinden. Jammer dat ze pas naar groep 3/4 gaat.
  • Ga ik voor een saaie agenda van 4 euro of ga ik go jeugdige ik voor een leuke schoolagenda.
  • Zal ik ook die Blond Amsterdam rugzak meenemen?
  • Of zal ik toch voor Pip studio gaan?

Afijn uiteindelijk werd het dus volop Blond Amsterdam.

back to school shoppen blond amsterdam

Ik hamsterde een handige etui, een agenda, 3 schriften voor al die serieuze aantekeningen die ik van plan ben om te gaan maken, en een dikker notebook met 4 tabjes om bijvoorbeeld per vak aantekeningen te maken. Natuurlijk zitten er al wat handige pennen en stiften van Crayola in!

De agenda van Blond Amsterdam is niet te groot en te zwaar! Feestdagen, verjaardagen, weekschema’s en ruimte voor notities genoeg. Er zit zelfs een handige telefoonpiramide in verwerkt. De jaarplanning zoals teamvergaderingen en de start van de kinderboekenweek heb ik er al ingeschreven. Stiekem ben ik wel benieuwd hoe vol hij komt te staan volgend jaar.

Back to school shoppen bij Decathlon

back to school shoppen rugtas

De Blond Amsterdam rugtas nam ik niet mee. Ik besloot bij de Decathlon te kijken voor een stevige rugtas. Niet alleen moet de laptop mee naar school, ik wilde ook gewoon een stevige tas die ik op de trappen zonder douwen fiets mee kon nemen op mijn werkdagen. Daar moest het nodige in kunnen passen omdat ik vast zo’n juf ben die van alles mee naar school wil slepen.

Ik koos de Quechua rugzak van 30 liter. Eigenlijk is hij speciaal ontwikkeld voor wandelingen in het bos of aan zee. Maar heej een stevige wandeling in de stad van Den Haag of Delft horen daar zeker ook bij! Er zit een handige regenhoes in zodat de tas droog overkomt tijdens de fietsrit van Delft naar Den Haag. En terug tuurlijk.

My NameTags

Twee jaar terug nog ontwierp ik voor dochterlief handige etiketten bij My Nametags. Die heb ik ook nodig als juf. Het zal jullie de afgelopen jaren niet zijn ontgaan dat ik dol ben op prentenboeken. En daar zal ik dan zeker ook het een en ander van mee naar school slepen. Maar die wil ook uiteraard ook weer terug! Dus daar gaan allemaal naam stickers op van mij zodat het bij de rechtmatige eigenaar terug komt ­čśë

back to school shoppen nametags

En zo zal er nog wel het een en ander zijn wat mijn naamsticker kan gebruiken! Omdat ik inmiddels zelf weet hoe super goed de My nametags zijn ontwierp ik voor mijzelf een simpele versie met wolken en mijn naam. Waarom ik voor de wolken koos? The sky is the limit! Dromen verwezenlijken, blauwe lucht witte schapenwolkjes kijken en er van alles in zien. Het gaf mij in elk geval een vrolijk enthousiast gevoel dus koos ik voor wolken!

Er is nog veel meer keuze uiteraard op de site van My Nametags te vinden.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.