Zelfgemaakt afscheidscadeau voor een juf of meester

Het is alweer bijna tijd voor de zomervakantie en daarmee is het ook tijd voor de meeste kinderen om afscheid te nemen van juf of meester. Een jaar ouder een jaar wijzer en een jaar groter. Tijd om naar een volgende groep of misschien wel vervolg school te gaan. Ik ging op zoek naar een zelfgemaakt afscheidscadeau voor dochter haar juf en meester en presenteer je graag de 10 leukste die ik vond. 

Zelfgemaakt afscheidscadeau voor juffen en meesters

Allereerst de gouden tip: Een zelfgemaakt afscheidscadeau of zelf verzonnen en gekocht door de kinderen vinden alle juffen en meesters veel leuker dan weer een mok met de leukste juf/meester of een snelgekochte doos Merci.

Dochterlief versierde met de kerst bijvoorbeeld twee houten sterrenhangers voor in de kerstboom en gaf deze aan haar juf en meester met het kerstdiner op school. Enorm enthousiast werden deze ontvangen en ook echt in de boom gehangen thuis.

Een doos Merci gaat op, een mok nummer 30 verdwijnt in de kast en weer een bodylotion stapelt zich op in de voorraadkast. Ga dus voor iets unieks, iets creatiefs, iets kleins om te bewaren, iets waaruit de waardering blijkt voor de juf of meester!

Op naar een lijst met zelfgemaakte afscheidcadeaus voor juffen en meesters!

1. Wie is het met pasfoto’s van de klas als zelfgemaakt afscheidscadeau

zelfgemaakt afscheidscadeau

Op de blog van Club van Relaxte moeders zag ik dit gave idee om met alle pasfoto’s uit de klas een wie is het spel te maken. Die kun je vast wel goedkoop vinden bij een kringloopwinkel, of misschien heb je er zelf een liggen te verstoffen in de kast. Een leuk zelfgemaakt afscheidscadeau voor juffen en meesters met een herinnering voor later!

2. Vriendenboekje ingevuld door de leukste klas

zelfgemaakt afscheidscadeau

Hoe gaaf is het als een juf of meester elk jaar een ingevuld vriendenboekje krijgt van zijn klas! Met 80 pagina’s komt iedereen in de klas ruimschoots aan de beurt! Voor 9,99 koop je dit boek onder andere bij Bol.com  Het is natuurlijk niet helemaal een zelfgemaakt afscheidscadeau, maar de kinderen kunnen zelf antwoord geven op de vragen en natuurlijk kunnen ze er zelf wat bij tekenen of knutselen.

3. Oorkonde liefste juf of meester

Knutsel je eigen oorkonde voor de liefste juf. Ga voor veel eigen knutselwerkjes/ stickers/ bling bling. Eigen tekeningetjes of schilderkunsten. Gewoon je kind vrijuit laten knutselen en het wordt de mooiste oorkonde die de juf of meester ooit heeft gehad!

4. Rapport voor de juf of meester

Op verschillende sites kun je een rapport downloaden en in laten vullen door je kinderen om hun juf of meester te beoordelen. Leuk voor bij een klein cadeautje of een prachtige tekening!

5. Blije pillen in een zakje als zelfgemaakt afscheidscadeau

foto van alixpress

Bij AliXpress kocht ik deze blije pillen, waar kleine blanco wensbriefjes in zitten. Schrijf er lieve boodschapjes op en stop ze in een leuk zakje ( ook deze komen allemaal van AliXpress). Leuk als zelfgemaakt afscheidscadeau!

AliXpress

6. Inspiratie teksten en labels om dank je wel te zeggen

zelf gemaakte afscheid cadeaus
zelf gemaakte afscheid cadeaus

Heb je inspiratie nodig kijk dan eens op pinterest voor free printables.

zelfgemaakt afscheidscadeau juf of meester

7. Voor een Bijzondere juf of meester

Op de blog van Mamaliefde zag ik deze Potjes met honing voorbij komen als zelfgemaakt afscheidscadeau met een geknutselde bij erop. Maak er zelf een leuk etiket op. De honing haal je bijvoorbeeld bij een imker, mijn favoriet zit in clingendael, of je koopt een mooie pot bij de supermarkt.

8. Bedankt dat u mij liet groeien

juf of meester
zelfgemaakt afscheidscadeau

Iets wat je veel tegenkomt is het idee met de tekst bedankt dat u mij liet groeien. Dat kan in de vorm gegeven worden van een gieter die versierd is, een zakje met zaadjes, een doosje met klavertje vier erin of zoals bij de blog van gezinsleven met een zelfgeverfde bloempot.

9. Versier een plafondplaat met de klas

Bij de reacties van knutselidee las ik een idee om een plafondplaat te versieren met de klas. Nu is het dan geheim houden wel een beetje lastig wellicht want waarom zou je een plafondplaat willen ontvoeren, maar ik vind het idee wel super leuk! Laat ze er wat op tekenen of een handafdruk erop met hun naam er (als ze kunnen) zelf ingeschreven. Dat wordt in de loop der jaren een onwijs gaaf plafond bij elkaar!

10. Bak zelf koekjes als zelfgemaakt afscheidscadeau

Ben jij een mama die van bakken houdt of misschien juist wel je kind? Ga dan zelf aan de slag met koekjes bakken of wafels! Verschillen vormen koekjes of juist allemaal hartjes kan natuurlijk ook! Verras de juf of meester eens met een gezond alternatief zonder suiker bijvoorbeeld. Een leuke tegenhanger van al die repen chocolade en dropjes!

11. Vraag je kind wat hij/zij wil geven

Misschien heeft je kind zelf wel een geweldig idee om te geven aan de juf of meester. Kinderen kunnen de meest geweldige dingen verzinnen en die hebben zoveel tijd doorgebracht met hun leraar dat ze misschien ondertussen wel weten waar de juf of meester heel erg blij van wordt. Een handcrème voor droge handen, dropjes om te snoepen, lekkere thee voor een theeleut, een mooie plantje of bosje bloemen. Misschien dan wel niet een zelfgemaakt afscheidscadeau , maar wel volledig zelf verzonnen door je kind. Mits het budget het toe laat natuurlijk! Zo kreeg ik dit jaar van de kinderen uit mijn klas allemaal een bloem. Wat een prachtige bonte mix werd dat!

Ga jij dit jaar een zelfgemaakt afscheidscadeau geven aan de juf of meester?

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.