Zelfgemaakt afscheidscadeau voor juf of meester

Het is al weer bijna tijd voor de zomervakantie en daarmee is het ook tijd voor de meeste kinderen om afscheid te nemen van juf of meester. Een jaar ouder een jaar wijzer en een jaar groter. Tijd om naar een volgende groep of misschien wel vervolg school te gaan. Ik ging op zoek naar een zelfgemaakt afscheidscadeau voor dochter haar juf en meester en presenteer je graag de 10 leukste die ik vond. 

Zelfgemaakt afscheidscadeau voor juffen en meesters

Allereerst de gouden tip: Een zelfgemaakt afscheidscadeau of zelf verzonnen en gekocht door de kinderen vinden alle juffen en meesters veel leuker dan weer een mok met de leukste juf/meester of een snelgekochte doos Merci.

Dochterlief versierde met de kerst bijvoorbeeld twee houten sterrenhangers voor in de kerstboom en gaf deze aan haar juf en meester met het kerstdiner op school. Enorm enthousiast werden deze ontvangen en ook echt in de boom gehangen thuis.

Een doos Merci gaat op, een mok nummer 30 verdwijnt in de kast en weer een bodylotion stapelt zich op in de voorraadkast. Ga dus voor iets unieks, iets creatiefs, iets kleins om te bewaren, iets waaruit de waardering blijkt voor de juf of meester!

Op naar een lijst met zelfgemaakte afscheidcadeaus voor juffen en meesters!

1. Wie ben ik met pasfoto’s van de klas

zelfgemaakt afscheidscadeau

Op de blog van Club van Relaxte moeders zag ik dit gave idee om met alle pasfoto’s uit de klas een wie ben ik spel te maken. Die kun je vast wel goedkoop vinden bij een kringloopwinkel, of misschien heb je er zelf een liggen te verstoffen in de kast. Een leuk zelfgemaakt afscheidcadeau voor juffen en meesters met een herinnering voor later!

2. Vriendenboekje ingevuld door de leukste klas

zelfgemaakt afscheidscadeau

Hoe gaaf is het als een juf of meester elk jaar een ingevuld vriendenboekje krijgt van zijn klas! Met 80 pagina’s komt iedereen in de klas ruimschoots aan de beurt! Voor 9,99 koop je dit boek onder andere bij Bol.com  Het is natuurlijk niet helemaal zelfgemaakt, maar de kinderen kunnen zelf antwoord geven op de vragen en natuurlijk kunnen ze er zelf wat bij tekenen of knutselen.

3. Oorkonde liefste juf of meester

Zelfgemaakt afscheidscadeau

Op de site van Juf Maike kun je hele gave oorkondes downloaden om te geven aan de liefste juf of meester. Leuk voor bij een klein cadeautje of een prachtige tekening!

4. Rapport voor de juf of meester

Op de site van Onderwijsstudio kun je een rapport downloaden en in laten vullen door je kinderen om hun juf of meester te beoordelen. Leuk voor bij een klein cadeautje of een prachtige tekening!

5. Blije pillen in een zakje

foto van alixpress

Bij AliXpress kocht ik deze blije pillen, waar kleine blanco wensbriefjes in zitten. Schrijf er lieve boodschapjes op en stop ze in een leuk zakje ( ook deze komen allemaal van AliXpress).

AliXpress

6. Inspiratie teksten en labels om dank je wel te zeggen

zelf gemaakte afscheid cadeaus zelf gemaakte afscheid cadeaus

Heb je inspiratie nodig kijk dan eens op pinterest voor free printables.

zelfgemaakt afscheidscadeau juf of meester

7. Voor een Bijzondere juf of meester

Op de blog van Mamaliefde zag ik deze Potjes met honing voorbij komen met een geknutselde bij erop. Maak er zelf een leuk etiket op. De honing haal je bijvoorbeeld bij een imker, mijn favoriet zit in clingendael, of je koopt een mooie pot bij de supermarkt.

8. Bedankt dat u mij liet groeien

juf of meester

Iets wat je veel tegenkomt is het idee met de tekst bedankt dat u mij liet groeien. Dat kan in de vorm gegeven worden van een gieter die versierd is, een zakje met zaadjes, een doosje met klavertje vier erin of zoals bij de blog van gezinsleven met een zelfgeverfde bloempot.

9. Versier een plafondplaat met de klas

Bij de reacties van knutselidee las ik een idee om een plafondplaat te versieren met de klas. Nu is het dan geheim houden wel een beetje lastig wellicht want waarom zou je een plafondplaat willen ontvoeren, maar ik vind het idee wel super leuk! Laat ze er wat op tekenen of een handafdruk erop met hun naam er (als ze kunnen) zelf ingeschreven. Dat wordt in de loop der jaren een onwijs gaaf plafond bij elkaar!

10. Bak zelf koekjes

Ben jij een mama die van bakken houdt of misschien juist wel je kind? Ga dan zelf aan de slag met koekjes bakken! Verschillen vormen koekjes of juist allemaal hartjes kan natuurlijk ook! Verras de juf of meester eens met een gezond alternatief zonder suiker bijvoorbeeld. Een leuke tegenhanger van al die repen chocolade en dropjes!

11. Vraag je kind wat hij/zij wil geven

Misschien heeft je kind zelf wel een geweldig idee om te geven aan de juf of meester. Kinderen kunnen de meest geweldige dingen verzinnen en die hebben zoveel tijd doorgebracht met hun leraar dat ze misschien ondertussen wel weten waar de juf of meester heel erg blij van wordt. Een handcrème voor droge handen, dropjes om te snoepen, lekkere thee voor een theeleut, een mooie plantje of bosje bloemen. Misschien dan wel niet een zelfgemaakt afscheidscadeau , maar wel volledig zelf verzonnen door je kind. Mits het budget het toe laat natuurlijk!

Ga jij dit jaar een zelfgemaakt afscheidscadeau geven aan de juf of meester?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.