Princess Peach Showtime, een Nintendo Switch game

Van blondharige blauwogige deerne, altijd in nood, naar een iets minder blonde vrouw van deze tijd die alles kan! Dat is in het kort de levensloop van de geliefde Princess Peach. Voorheen moest ze altijd door Mario & co gered worden. En sinds vorig jaar weten wij dat juist deze prinses Mario geleerd heeft hoe hij het beste en zo snel mogelijk een obstakel parcours kan volstaan. Nog steeds heeft Bowser het op haar gemunt en is er soms een redding nodig, wat ook leuk is. Maar nu is er haar eigen game. Peach is de ster van haar eigen show in de game Princess Peach Showtime! Lees snel verder om alles van deze game te weten te komen.

Princess Peach Showtime Nintendo Switch Game demo gratis spel hoe te spelen walkthrough cadeautip prinses mario eigen game

Verhaal Princess Peach Showtime game

Yes, het doek wordt geheven voor Princess Peach: Showtime! Dit gloednieuwe avontuur van prinses Peach verscheen op 22 maart 2024 voor de Nintendo Switch. In de game bundelt Peach haar krachten met Stella, de bewaker van het Sprankeltheater. Dit om het theater te redden van de gemene Grape en haar bende, de Zure Tros. Daarbij kan de prinses gebruikmaken van verbluffende krachten. Met behulp van Stella’s strik kan ze in verschillende gedaantes transformeren om de troepen van Grape te bestrijden. Elke transformatie geeft Peach een heel nieuw uiterlijk en speciale vaardigheden die goed van pas zullen komen om elke show te stelen.

Transformaties van peach

  • Zwaardvechter Peach: Kruis de degens met de Zure Tros en val aan, verdedig en pareer.
  • Detective Peach: Zet je speurneus op en trek eropuit om personages te ondervragen, sporen te volgen en een klassiek mysterie op te lossen.
  • Kungfu-Peach: Weer je met stijlvolle trappen en sprongen. Versla vijanden met kracht en balans.
  • Ninja Peach: Verstop je in het decor, spring van muur naar muur en gebruik kunai om vijanden uit te schakelen. Beweeg behendig en sla toe!
  • Banketbakker Peach: Bak en versier zoete lekkernijen met een toefje room en een vleugje charme. Maak er binnen de tijd een smaakvolle voorstelling van!
  • Cowgirl Peach: Vang de boeven, gebruik je lasso om voorwerpen te pakken, en bestijg je trouwe paard.
  • Meesterdief Peach: Hack systemen en sluip voorbij de bewakers. Denk als een spion om je vijanden te slim af te zijn.
  • Kunstschaatser Peach: Glijd sierlijk over het ijs en maak sprongen en pirouettes tijdens je duizelingwekkende optredens.
  • Zeemeermin Peach: Gebruik Peach’ magische stem om zeewezens te dirigeren, paden te onthullen en op te treden met een onderwaterorkest.
  • Actieheld Peach: Verander van held in superheld! Bescherm de bewoners van de stad met rake klappen en superkracht.

Gratis Demo

Voordat je tot aankoop overgaat van deze game is er ook een gratis demo te downloaden van de game Princess Peach Showtime. Deze gratis demo is beschikbaar in de Nintendo eShop. In de demo kunnen spelers alvast het podium betreden als Banketbakker Peach en Zwaardvechter Peach. Slinger, sla, ontwijk, pareer en snijd je als Zwaardvechter Peach een weg door een actierijk level. Verander vervolgens in Banketbakker Peach en bereid een reeks heerlijk zoete toetjes om te voorkomen dat het festival een zuur einde krijgt.

Tegelijk met de release van Princess Peach Showtime verschijnt een paar pastelroze Nintendo Switch Joy-Con controllers bij retailers en in de My Nintendo Store. Dus je kan helemaal in stijl deze game gaan spelen.

Licht uit, spot aan

Het verhaal is dus simpel. Je hebt als basis een theater met meerdere verdiepingen. En op elke verdieping zijn diverse toneelstukken waarbij er andere rollen zijn. Elk toneelstuk is overgenomen door slechterik Grape & co. En als Peach moet je de hoofdrol vertolken om te winnen. Bij elk soort toneelstuk zit weer een andere gameplay. Zo ben je als detective meer een zaak aan het oplossen en zul je meer moeten lezen. Als cowgirl zitten er race elementen in, en als actieheld vlieg je weer door de lucht.

Elke keer komt er weer een verdieping bij met moeilijkere levels. Heb je twee levels van een bepaald toneelstuk uitgespeeld… dan moet je eens in de kelder gaan kijken. Hier zitten final acts verstopt. Als extraatje verzamel je in elk level strikken waarmee je in je kledingkast diverse outfits verzameld. Princess Peach Showtime is dus echt een eigen unieke game waarin diverse play opties verzameld worden.

Het doet mij een beetje denk aan Yoshi’s crafted world, dat is ook zo creatief opgebouwd. In plaats van knutselmaterialen is er bij Princess Peach Showtime een toneeldecor. De game speel je alleen, er is alleen een single player optie dus. Dit vind ik zelf wel jammer, leuk zou het zijn als je als Stella bijvoorbeeld een beetje kan helpen zoals bij Kirby en de vergeten wereld. In deze Switch game zweeft een tweede speler mee en kan kleine handelingen uitvoeren.

Wat ook opvalt is dat er meer animatie in voor komt. Nintendo wil zich meer gaan richten op verhalende animaties ook en dat is goed te zien in deze game. Er is echt een verhaal wat zich steeds ontwikkelt en waar je dus even geduld voor moet hebben want dat moet verteld worden.

Concreet

Versla de slechteriken in de diverse toneelstukken die allemaal een eigen gameplay hebben. Verzamel sterren, een strikje en munten per level. Na twee levels van een bepaald genre toneelstuk, kan je in de kelder het eindlevel spelen om een Sprankteur vrij te spelen. Er zijn veel eigen begrippen en woorden die vanzelf duidelijk worden tijdens het spelen. in het theater is een kledingkast van Peach en speel je diverse verdiepingen vrij met nieuwe toneelstukken. In de kelder speel je eindlevels.

Voor welke leeftijd is Princess Peach Showtime?

Princess Peach Showtime is geschikt voor spelers vanaf ongeveer 7 jaar. Mijn dochters van 4 en 10 spelen deze game heel graag. De demo was al weken favoriet en nu de game uit is kunnen ze er geen genoeg van krijgen. De geschreven tekst is Nederlands, de gesproken teksten (meer woorden en kreten) zijn wel Engels. Geloof ik. Soms kan ik niet goed horen wat ze zegt. Doordat er diverse soorten toneelstukken zijn, en dus gameplay en sfeer, is er voor iedereen wel een level wat ze goed kunnen. Mijn oudste dochter is gek op de cowgirl levels. En mijn jongste op banketbakker Peach. Toch vindt mijn jongste het vaak wel eng. De game is niet gruwelijk, maar de slechteriken kunnen best imposant zijn.

Zo was het eerste kelderlevel tegen een soort van slang die je ging pakken. Superspannend natuurlijk. het vechten is niet moeilijk overigens. Je speelt met je cursor om te bewegen en dan heb je een knop om te springen en een knop voor een move die past bij dat land. Voor mij soms iets te simpel, maar doordat Princess Peach Showtime gecombineerd wordt met puzzelelementen is het toch weer uitdagend. En dat geld voor de hele game. Sommige dingen zijn echt wel simpel, terwijl andere uitdagingen behoorlijk pittig zijn.

Als familie spelen we nu ook samen. Ieder mag twee keer spelen totdat je “dood” bent, en inmiddels hebben we allemaal iets waar we goed in zijn. Leuk om zo samen te werken.

Gamereview Princess Peach Showtime

Princess Peach Showtime krijgt van ons een dikke duim omhoog. Haar eerste eigen game is echt wel goed gemaakt. Het is weer uniek, zoals elk karakter uit de Mario universe. De basis van een theater met toneelstukken die allemaal weer anders zijn is tof. Er is veel om uit te spelen en wij zijn dan ook echt nog niet klaar. Het is redelijk simpel en toegankelijk, met steeds meer uitdagingen die behoorlijk pittig worden. Ik zelf vind soms wel het laden erg lang duren. Dat ben ik van Nintendo niet gewend. En ook de animatiefilmpjes vind ik lang. Ik ben van generatie level opnieuw en meteen starten.

Mijn dochters daarentegen smullen van alle filmpjes. Je kan zelfs via het menu bepaalde animaties terugzien en dat doen ze dan ook graag. Wat dat betreft sluit het dus perfect aan bij de nieuwe generatie gamers.

Het is ook tof dat Peach zoveel outfits heeft in Princess Peach Showtime. Normaal verzamel je het liefste zoveel mogelijk sterren maar het strikje is nu ook echt belangrijk geworden. Want elk strikje is weer een unieke outfit.

Princess Peach Showtime is denk ik voor veel mensen een toffe cadeautip. Twijfel je nog? Download dan de gratis demo en probeer de eerste twee levels zelf! Op Instagram van MamaScrapelle kan je ook een reel zien van deze game.

Princess Peach Showtime koop je via de E-shop op je Switch, online of via deze link bij Bol

cowgirl Princess Peach Showtime Nintendo Switch Game kasteel game spel recensie review nintendo switch

Kijk ook deze games PEG 7

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.