Star Trek Prodigy Supernova. Een nieuwe generatie Star Trek.

Star trek Prodigy Supernova, weer een nieuw spel voor de Nintendo Switch. Ik ben opgegroeid met Star Trek. De oude versie dan. Tegenwoordig is er een nieuwe serie voor een jonger publiek. Ik was benieuwd of mijn zoon (15) deze game leuk zou vinden. En ook zonder Star Trek heel goed te kennen is dit een leuke game. Wel meer voor jongere kinderen, vooral vanaf 12 jaar. Maar, natuurlijk vond hij het leuk om uit te proberen. Een tijdje terug was ik nog aan het klagen dat de Switch was gekocht, maar onvoldoende werd gebruikt. Dat is niet meer het geval. Want ja, er moeten wel wat meer games op staan om het interessant te houden.

Star Trek Prodigy Supernova

Animatieserie Star Trek Prodigy

De game Star Trek Prodigy Supernova is gebaseerd op de hit animatieserie Star Trek: Prodigy. Deze serie is ontwikkeld door Emmy Award-winnaars Kevin en Dan Hageman (“Trollhunters” en “Ninjago”) en is de eerste Star Trek-serie gericht op een jonger publiek. De serie volgt een bont gezelschap van jonge aliens die moeten uitzoeken hoe ze moeten samenwerken terwijl ze door een groter sterrenstelsel navigeren, op zoek naar een betere toekomst. 

Star Trek Prodigy Supernova, het verhaal

Nadat de U.S.S. Protostar vreemde gegevens oppikt van een stervende ster, hapert de transporter en wordt de bemanning door het heelal verspreid. In een race tegen de klok moeten Dal R’El en Gwyndala niet alleen hun bemanningsleden Jankom Pog, Rok-Tahk, Zero en Murf redden, maar ook hun schip, een nieuw buitenaards ras en een heel planetenstelsel – voordat alles wordt vernietigd door een supernova! Maar, let op de lucht voor de dodelijke nieuwe nemesis en hun leger van robots. Ze stoppen voor niets en niemand om de Protostar te vernietigen en de hele loop van de geschiedenis te veranderen! En kijk uit voor Hologram Janeway als ze Dal en Gwyn de wegen van de Federatie leert. 

It’s time to boldly go!

In Star Trek Prodigy Supernova speel je als Dal R’El e/of Gwyndala in solo-play of co-op met twee spelers. Je gaat de gloednieuwe buitenaardse werelden van Orisi, Mirios en Taresse verkennen. Daarnaast leg je het eerste contact met hun buitenaardse inwoners. Hierdoor leer je deze onontdekte beschaving kennen en ontdekt hun geheimen. Tegelijkertijd moet je door de verschillende vijandige omgevingen van de planeten navigeren door middel van puzzels en uitdagingen. It’s time to boldly go!

Wat vinden we ervan?

Star Trek Prodigy Supernova is een leuke game. Doet denken aan Skylanders, vooral hoe de camera zit en hoe ze praten. Het ziet er mooi uit. Ze kreunen wel heel veel, bij alles wat ze doen. Dat is wat minder. De Game-play is heel ‘smooth’. Als je aanvalt, dan is dat namelijk net echt, geen haperingen. En er zijn mooie combinaties van vechttechnieken. Fijn dat elk karakter iets heeft waar ze goed in zijn, dus veel variatie. De game is niet moeilijk. Sommige puzzels moet je wel uitvinden wat je moet gaan doen, maar daar heb je een speciale knop voor die scant de omgevingen wijst je de weg. Is vooral geschikt voor de leeftijd vanaf 12 jaar. Je hoeft Star Trek niet te hebben gezien om dit leuk te vinden.

Tot slot

voorkant

Star Trek Prodigy Supernova is niet alleen verkrijgbaar voor Nintendo Switch, maar ook PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox X|S en Steam. Star Trek: Prodigy, geproduceerd door Nickelodeon Animation en CBS’ Eye Animation Productions, is momenteel te streamen op Paramount+ en te bekijken op Nickelodeon in de V.S. Het eerste seizoen kwam in april 2022 beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en wordt in heel Europa uitgerold.

Kijk ook deze PEG 7 games

Footer4 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.