Skip to Content

Kinderfilm hotel sinestra – een winterse familiefilm

Kinderfilm Hotel Sinestra, een heerlijke, avontuurlijke familiefilm voor de koude wintermaanden. In deze film ervaart een groep kinderen tijdens hun wintersportvakantie wat het betekent als er helemaal geen volwassenen meer zouden zijn. De hoofdrol is weggelegd voor Bobbie Mulder (De regels van Floor). Haar ouders worden gespeeld door Jeroen Spitzenberger en Elise Schaap. Dutch FilmWorks brengt de film vanaf 14 december in de bioscoop.

Over de Kinderfilm hotel Sinestra

Tijdens een skivakantie in het Zwitserse Hotel Sinestra wenst Ava in een boze bui haar overbezorgde ouders weg. De volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassenen ineens verdwenen. Het feest barst los, want nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen! Maar dan ontstaat, opgezweept door de opmerkelijk kinderachtige Jonas, een gevaarlijke situatie waardoor het hele hotel zonder stroom komt te zitten. Ava en haar nieuwe vrienden zetten alles op alles om hun ouders terug te vinden zodat ze samen kerst kunnen vieren.

Wat vonden wij van de Kinderfilm hotel Sinestra?

Samen met drie 9-jarigen bezocht ik afgelopen woensdag de Kinderfilm hotel Sinestra. Allemaal hebben we genoten van het verhaal en de fantasie van de kinderen. Wat zou jij doen als je ouders opeens weg zijn en je in een hotel bent? Nou deze kinderen weten het wel. Nadat ze uiteraard eerst braaf op zoek zijn gegaan naar hun ouders zit er maar 1 ding op. Feest maken! En dat doen ze kan ik je vertellen. Wat een pret moeten de kinderen hebben gehad tijdens de opnames van deze film en het opnieuw spelen van scenes. Van matrassen de trap af, kussengevecht en pannenkoeken zijn toch niet om op te eten of wel?

Als het de kinderen maar niet op ideeën brengt haha Echt een prachtige film om te kijken met het gezin en het lijkt mij dat er zomaar nog wat extra delen verzonnen kunnen worden in dit prachtige hotel in de bergen!

Over de makers

Hotel Sinestra wordt geproduceerd door Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen van Keplerfilm (Hoofdzaken, I Am Zlatan en Pink Moon). Eerder waren zij verantwoordelijk voor de familiefilm Captain Nova, die vorig jaar het Cinekid Festival opende en daar met drie prijzen (zowel Beste Nederlandse Kinderfilm, Beste Kinderfilm en de Publieksprijs voor Beste Kinderfilm) ook de grote winnaar was. De regie is in handen van Michiel ten Horn (De Ontmaagding van Eva, End, Aanmodderfakker) en het script werd geschreven door Martijn Hillenius (De regels van Floor) die zelf ook in de film te zien is. 

Kinderfilm Hotel Sinestra wordt gecoproduceerd door de VPRO en het Zwitserse Zodiac Pictures. De productie komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Eurimages, Federal Office of Culture Switzerland, Zürcher Filmstiftung, SRF en CoBO. De film werd ontwikkelend in het kader van de Cinema Junior, een programma voor de kwalitatieve jeugdfilm.

Nu te zien op blu ray en dvd

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tamara

Tuesday 27th of December 2022

Heel erg tof, mijn dochter wil graag naar deze film. Ik loot dus graag mee!

ivo raes

Sunday 25th of December 2022

graag deelnbmenb aan deze wedstrijd. Vindt dit zalige prijzen. Bedankt.

Sophia Grootjans

Saturday 24th of December 2022

Ik waag graag een kansje

Peggy

Saturday 24th of December 2022

Dat is een leuk uitje voor in de kerst vakantie!

Ingrid Walker

Saturday 24th of December 2022

Mijn grootste wens is om deze kerst weer door te brengen met mijn ouders. Omdat wij de afgelopen 10 jaar in Australië hebben gewoond, wordt dit de eerste kerst samen sinds 10 jaar.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.