Kinderfilm hotel sinestra – een winterse familiefilm

Kinderfilm Hotel Sinestra, een heerlijke, avontuurlijke familiefilm voor de koude wintermaanden. In deze film ervaart een groep kinderen tijdens hun wintersportvakantie wat het betekent als er helemaal geen volwassenen meer zouden zijn. De hoofdrol is weggelegd voor Bobbie Mulder (De regels van Floor). Haar ouders worden gespeeld door Jeroen Spitzenberger en Elise Schaap. Dutch FilmWorks brengt de film vanaf 14 december in de bioscoop.

Over de Kinderfilm hotel Sinestra

Tijdens een skivakantie in het Zwitserse Hotel Sinestra wenst Ava in een boze bui haar overbezorgde ouders weg. De volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassenen ineens verdwenen. Het feest barst los, want nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen! Maar dan ontstaat, opgezweept door de opmerkelijk kinderachtige Jonas, een gevaarlijke situatie waardoor het hele hotel zonder stroom komt te zitten. Ava en haar nieuwe vrienden zetten alles op alles om hun ouders terug te vinden zodat ze samen kerst kunnen vieren.

Wat vonden wij van de Kinderfilm hotel Sinestra?

Samen met drie 9-jarigen bezocht ik afgelopen woensdag de Kinderfilm hotel Sinestra. Allemaal hebben we genoten van het verhaal en de fantasie van de kinderen. Wat zou jij doen als je ouders opeens weg zijn en je in een hotel bent? Nou deze kinderen weten het wel. Nadat ze uiteraard eerst braaf op zoek zijn gegaan naar hun ouders zit er maar 1 ding op. Feest maken! En dat doen ze kan ik je vertellen. Wat een pret moeten de kinderen hebben gehad tijdens de opnames van deze film en het opnieuw spelen van scenes. Van matrassen de trap af, kussengevecht en pannenkoeken zijn toch niet om op te eten of wel?

Als het de kinderen maar niet op ideeën brengt haha Echt een prachtige film om te kijken met het gezin en het lijkt mij dat er zomaar nog wat extra delen verzonnen kunnen worden in dit prachtige hotel in de bergen!

Over de makers

Hotel Sinestra wordt geproduceerd door Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen van Keplerfilm (Hoofdzaken, I Am Zlatan en Pink Moon). Eerder waren zij verantwoordelijk voor de familiefilm Captain Nova, die vorig jaar het Cinekid Festival opende en daar met drie prijzen (zowel Beste Nederlandse Kinderfilm, Beste Kinderfilm en de Publieksprijs voor Beste Kinderfilm) ook de grote winnaar was. De regie is in handen van Michiel ten Horn (De Ontmaagding van Eva, End, Aanmodderfakker) en het script werd geschreven door Martijn Hillenius (De regels van Floor) die zelf ook in de film te zien is. 

Kinderfilm Hotel Sinestra wordt gecoproduceerd door de VPRO en het Zwitserse Zodiac Pictures. De productie komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Eurimages, Federal Office of Culture Switzerland, Zürcher Filmstiftung, SRF en CoBO. De film werd ontwikkelend in het kader van de Cinema Junior, een programma voor de kwalitatieve jeugdfilm.

Nu te zien op blu ray en dvd

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

45 reacties

 1. Mijn grootste wens voor de kerstvakantie is even helemaal niks moeten, een lege agenda en een leeg hoofd. Met alleen maar leuke dingen en leuke uitjes met mijn gezin!

 2. Natuurlijk in de kerstvakantie naar deze mooie film te gaan.
  Verder lekker rustig aan en gezellige dingen doen

 3. Mijn wens is dat mijn vader (opa dus) 1ste Kerstdag een “goede” dag heeft en zelf ook mee uit eten kan. Hij trakteert, maar met zijn diagnose “Lewy Body” is het per dag maar afwachten hoe hij is…. fingers crossed dus…

  • Mijn grootste wens voor de kerstvakantie is dat mijn oude vriendin – al is het maar één keer – haar 2 kinderen en haar 4 kleinkinderen samen om de tafel zal zien zitten. Haar kinderen hebben onderling al 12 jaar geen contact meer en ze hoopt zo dat ze haar kleinkinderen eens samen mee zou kunnen nemen naar een fijne film of een keer pannenkoeken of oliebollen eten.
   Ze is ziek en ik weet niet hoe haar ziekteproces zal verlopen maar dat is mijn grootste wens.

 4. Onze grootste wens voor de kerstvakantie is tijd voor het gezin en familie, goede gesprekken met elkaar voeren en leuke dingen doen.

  • Mijn grootste wens met Kerst is dat ik in het nieuwe jaar weer een andere baan ga krijgen. Deze week wordt daarvoor heel spannend.

 5. Grootste wens is het goed met elkaar hebben als gezin. Het afgelopen jaar is door ziekte nog meer duidelijk geworden hoe lief ze mij zijn…..

 6. Ik wil ze graag winnen om met mijn zoon 7heen te gaan. Het voorstukje op de tv vindt hij al fantastische! Samen en moeder zoon momentje!

 7. Mijn grootste wens voor de kerstvakantie is om even helemaal tot rust te komen. Bankhangen, Netflixen, doen wat ik zelf wil. Dat zou heerlijk zijn. Ik doe graag mee!

 8. Leuk om met mijn drie kleinkinderen naar toe te gaan.
  Mijn grootste wens is met deze Kerst, om gezellig samen te zijn in harmonie met mijn kinderen en kleinkinderen.

 9. Vandaag een ziek jongetje opgehaald uit school, dat vanavond bibberend in bed lag en zich op stoer probeerde te peppen om morgen toch weer naar school te kunnen, vanwege de kerstlunch. Dat gaat m niet worden, maar natuurlijk hoop ik dat hij bij de kerstbrunch met het hele gezin weer topfit is en vol eetlust en praatjes zit. Een gezellige kerstvakantie met een goede balans tussen eindelijk tijd voor bepaalde klussen en relaxen en samen leuke dingen doen is waar ik op hoop voor onszelf en voor alle andere mensen die hier behoefte aan hebben. Fijne dagen!

 10. JAA super leuk ik doe graag mee met deze leuke winactie. Mijn wens lekker knutselen, leuke dingen doen met ons gezin zodat we weer opgeladen zijn voor het nieuwe jaar

 11. Lijkt me een super leuke familiefilm om tijdens de kerstvakantie met mijn neefje naar toe te gaan! Mijn grootste wens is eigenlijk een goede gezondheid voor mezelf al mijn dierbaren. Het is me het afgelopen jaar helaas weer eens pijnlijk duidelijk geworden dat gezondheid heel belangrijk is voor geluk. En alles wat je er daarna bij krijgt is alleen maar meegenomen.

 12. wat een heerlijke kerst/winterfilm lijkt me dit, heerlijk om met het hele gezin te gaan kijken. ik doe graag mee.

 13. Whouuu! Wat een leuke actie weer. Dit lijkt mij een hele leuke film om met mijn dochter heen te gaan

 14. Ik heb zo’n zin in de kerstdagen; morgen eerst kerstdiner op school en daarna richten op de voorbereidingen hier thuis. De voorpret vind ik minstens zo gezellig! Mijn kerstwens is even loskomen van de dagelijkse beslommeringen en genieten van mijn gezin. Een filmpje pakken mag hierbij zeker een onderdeel zijn!

 15. Dit lijkt me een erg leuke film om te gaan zien. Mijn wens is dat mijn lieve oma volgend jaar in goede gezondheid 100 jaar mag worden!

 16. Mijn grootste wens voor kerst ( ik heb zelf geen vakantie) is niet een witte kerst of wereldvrede, want dat zit er helaas toch niet in, maar dat iedereen een kerst kan vieren in een letterlijk en figuurlijk warme omgeving…

 17. Mijn grootste wens is mijn dochtertjes deze hele kerstvakantie zien. Helaas gaat die niet door, maar gelukkig zijn ze wel de eerste week bij mij.

 18. Onze kinderen zijn fan van de regels van Floor, dat “Floor” hier de hoofdrol in speelt, maakt de film extra leuk!

 19. Mijn grootste wens is om deze kerst weer door te brengen met mijn ouders. Omdat wij de afgelopen 10 jaar in Australië hebben gewoond, wordt dit de eerste kerst samen sinds 10 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.