Winterkleding: Een blog met tips hoe kleed ik m’n kind in de winter?

Als de zomer voorbij is en de slippers de kast in gaan, is het tijd om de kast met winterkleding door te gaan. Je hoopt altijd dat het favoriete kledingstuk nog past en of de winterjas nog past. Helaas groeit onze dochter vrij hard en is er jaarlijks een nieuwe winterjas nodig. Daarnaast zijn wij wintersporters en moeten we ook daar de collectie van vorige seizoen even door. De wintersportkleding stel ik altijd even uit tot kerst of januari. Je weet nooit of er weer een paar cm is bijgekomen. In deze blog antwoord op de vraag: Hoe kleed ik m’n kind tegen de winter?

Winterkleding Vingino

Waar let je op als je winterkleding koopt en belangrijker nog, waar let je kind op. Samen hebben we even ideeën opgedaan bij vingino voor de nieuwe collectie.

Winterkleding Vingino

Uitstraling van winterkleding

Er zijn een aantal punten waar wij op letten als we winter kleding aanschaffen. Ten eerste de uitstraling en presentatie van de kleding. Kleuren, prints en accessoires zijn erg belangrijk bij de kids.

Comfort

Daarnaast is comfort erg belangrijk. Als de winterkleding niet lekker zit blijft de kleding bij ons te vaak in de kast hangen.

Maatvoering

Waar we ook vaak tegenaan lopen bij winterkleding is de maatvoering. Niet alle merken zijn op de Nederlandse kids gemaakt. Ik kies dan ook vaak voor een Nederlands merk als Vingino waarbij de maat in elk geval goed is. Belangrijk voor de winter is de winterjas. Hier besteden we best wat aandacht aan. De jas moet niet te duur en van goede kwaliteit zijn. Winterjassen koop ik altijd iets ruimer zodat er, wanneer er een dikke trui onder gedragen wordt, nog een klein beetje ruimte is.

Waarom? Lucht houdt warmte vast. Heb je een donzen vulling in de jas? Dan houdt dit beter de warmte vast omdat er lucht tussen de veertjes zit. Zit er een klein luchtlaagje tussen de jas en trui dan is dat warmer dan dat de jas strak om je heen zit. Heb je een synthetische vulling? Let dan op dat de stof ademt. Je moet je voorstellen dat je anders in een soort “ plasticzak” loopt waarbij het vocht terugslaat op je lichaam en je het heel koud krijgt.

Winterkleding outfit

Wat ook niet in een goede winter outfit mag ontbreken zijn wanten of handschoenen. Wanten zijn warmer omdat je vingers dicht bij elkaar zitten. Soms zijn handschoenen gewoon praktisch bij je winterkleding. Wij letten vooral op of ze goed waterdicht zijn.

Laagjes!

Winterkleding Vingino

Is het echt winter? Dan is er maar 1 goede tip, laagjes. Dus ondergoed, thermokleding, shirt, trui, winterjas, dikke sokken, schoenen met een rubberen zool, wanten/handschoenen, muts en sjaal.

Winter sneeuw wintersport

Laat de echte winter maar beginnen, wij zijn er klaar voor met onze winterkleding !

Lees ook deze blogs:

Footer3
Esther
Delen is enorm lief

Esther

Mijn naam is Esther, 44 jaar, dit jaar 19 jaar getrouwd, moeder van Rosalie 8 jaar en woonachtig in De Lier. We bezoeken regelmatig musea in Nederland en we houden van reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.