Roodborstje tikt aan het raam – een kinderliedje

Het is echt al winter met al het natte gure weer en het werd de hoogste tijd om weer nieuwe kinderliedjes aan de kinderen te leren. De komende weken een paar leuke aanvullingen voor het kinderliedjesboek dus! Vandaag kinderliedje Roodborstje tikt aan het raam! Een liedje wat ik echt vind horen bij de winter en het gure weer.

Roodborstje tikt aan het raam

Een heel leuk kinderliedje met een leuke melodie en een paar moeilijke woorden zoals guur, korreltjes en kruimeltjes. Een rijke woordenschatles om de tekst door te nemen en te oefenen op de moeilijke woorden. Voor deze knutsel zelf hoefden de kinderen niet heel veel te doen anders dan dat ik ze weer eens als vanouds mocht kriebelen!
Maar dat kun je natuurlijk ook anders doen met oudere kinderen. Laat ze zelf het rode gedeelte verven en een snaveltje en poten tekenen.

Eventueel kun je er nog veren bijplakken of tekenen. En nog weer oudere kinderen willen misschien wel een mooi raam erom heen tekenen.

Benodigdheden:

  • Voet om te verven
  • Bruine en rode verf
  • vel papier
  • rode en zwarte stift
roodborstje tikt aan het raam
roodborstje tikt aan het raam

Werkwijze:

  • Schilder de voet met bruine verf en maak een stempelafdruk
  • Als de verf droog is verf je een rood buikje
  • Teken een snavel 2 poten en een oog

En zingen maar!

Roodborstje tikt aan het raam,
tin, tin, tin.
Laat mij erin.
Laat mij erin.
Het is hier zo koud
en te guur naar mijn zin.
Laat mij erin.
Laat mij erin.
Het meisje deed open
en had in haar schoot,
korreltjes haver en kruimeltjes brood.
Dat was het roodborstje
recht naar de zin.
Ging toen het bos niet meer in.

Nog meer kinderliedjes

Wil jij ook een map vol zelfgemaakte kinderliedjes zoals roodborstje tikt aan het raam? Kijk dan ook eens bij de volgende liedjes:

Vergeet mij niet te volgen op Pinterest!

Footer1

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.