Roodborstje tikt aan het raam – een kinderliedje

Het is echt al winter met al het natte gure weer en het werd de hoogste tijd om weer nieuwe kinderliedjes aan de kinderen te leren. De komende weken een paar leuke aanvullingen voor het kinderliedjesboek dus! Vandaag kinderliedje Roodborstje tikt aan het raam

Roodborstje tikt aan het raam

Een heel leuk kinderliedje met een leuke melodie en een paar moeilijke woorden zoals guur, korreltjes en kruimeltjes. Voor deze knutsel hoefden de kinderen niet heel veel te doen anders dan dat ik ze weer eens als vanouds mocht kriebelen!

Benodigdheden:

  • Voet om te verven
  • Bruine en rode verf
  • vel papier
  • rode en zwarte stift
roodborstje tikt aan het raam
roodborstje tikt aan het raam

Werkwijze:

  • Schilder de voet met bruine verf en maak een stempelafdruk
  • Als de verf droog is verf je een rood buikje
  • Teken een snavel 2 poten en een oog

En zingen maar!

Roodborstje tikt aan het raam,
tin, tin, tin.
Laat mij erin.
Laat mij erin.
Het is hier zo koud
en te guur naar mijn zin.
Laat mij erin.
Laat mij erin.
Het meisje deed open
en had in haar schoot,
korreltjes haver en kruimeltjes brood.
Dat was het roodborstje
recht naar de zin.
Ging toen het bos niet meer in.

Nog meer kinderliedjes

Wil jij ook een map vol zelfgemaakte kinderliedjes zoals roodborstje tikt aan het raam? Kijk dan ook eens bij de volgende liedjes:

Vergeet mij niet te volgen op Pinterest!

Footer1

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.