DIY kinderliedjesboek 20: Opa bakkebaard

Tijdens de kinderboekenweek heb ik dit liedje over opa bakkebaard een aantal keren gezongen met de kinderen. Iedereen kent de eerste zinnen wel, maar ik vond zelfs een nummer met nog veel meer coupletten! De kinderen konden in elk geval weer lekker zelf aan de slag!

Opa Bakkebaard

Ja die opa bakkebaard die veegt de vloer met een bezem. Dat weten de kinderen wel en ze vinden het altijd een prachtig nummer om te zingen. Compleet met de kinderbezems natuurlijk. Vaak zing ik het liedje ook spontaan als ik zelf de vloer veeg na de broodmaaltijd of als er rijstwafels zijn gegeten. En als een van de kinderen zelf de kinderbezem pakt wordt het ook vaak gezongen. Het is een aanstekelijk nummer en het paste perfect in het thema van de kinderboekenweek voor altijd jong. Maar ook leuk voor thema wie ben ik bijvoorbeeld.

Benodigdheden:

  • een tekening van opa bakkebaard
  • kleurpotloden, stiften, waskrijtjes wat je wilt!
  • bruin en andere kleur papier
  • vel papier om alles op te plakken
  • lijm en schaar

opa bakkebaard

Werkwijze:

  • De kinderen mochten als eerste de kleurplaat inkleuren zoals ze het zelf wilden natuurlijk. Opa bakkebaard werd geel maar ook rood en bruin gemaakt. En ook een versie alle kleuren van de regenboog. Heerlijk!! En zo leuk om later je eigen kunstwerkjes terug te zien in je eigen kinderliedjesboek die je als klein kind in elkaar hebt gezet.
  • Van bruin papier knipte ik zelf stelen. uit een ander vel papier maakte ik een bezem door het papier een aantal keren in te knippen. Kinderen die net leren met knippen kun je dit zelf ook laten doen natuurlijk!
  • Daarna mochten de kinderen op een vel papier de bezem in elkaar zetten met lijm
  • daar knipte ik weer omheen en vervolgens plakte ik alles op een vel papier. Inclusief alle coupletten van het liedje van opa bakkebaard.

Een overzicht van de liedjes en teksten vind je hier: kinderliedjes 1-8 en kinderliedjes 9-16

 Vergeet mij niet te volgen op Pinterest!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.