DIY kinderliedjesboek 21: Ridder Sjaak

Tijdens het thema over ridders en prinsessen leerde ik dit liedje kennen van een gastkindje wat al naar school gaat en die toevallig ook op school het thema ridders en prinsessen had. Het liedje over Ridder Sjaak werd een hit bij de gastkinderen.

Ridder Sjaak

Ik twijfelde wat ik bij deze knutsel moest doen over Ridder Sjaak. De foto van de kinderen in ridderkostuum, een knutsel of een kleurplaat. Ik raakte zo aan het twijfelen dat ik uit eindelijk voor een kleurplaat koos zodat de kinderen zelf gewoon lekker konden krassen en kleuren. Wel koos ik voor 2 varianten. Een Dick Bruna ridder voor de kleine kindjes en onderstaande kleurplaat voor de grotere kindjes.

Benodigdheden:

  • een tekening van een ridder
  • kleurpotloden, stiften, waskrijtjes wat je wilt!
  • eventueel een foto van je kind verkleed als ridder
  • vel papier om alles op te plakken
  • lijm en schaar

ridder sjaak

Werkwijze:

  • De kinderen mochten als eerste de kleurplaat inkleuren zoals ze het zelf wilden natuurlijk. Zoals je ziet was dochterlief eigenlijk nog niet klaar, maar ze moet nog wennen aan het feit dat ze niet meer wil krassen maar kleuren en dat dat dus wat langer duurt voordat je tekening af is.
  • Eventueel verkleed je je kinderen nog als ridder en zet ze op de foto en drukt deze af om erbij te plakken.

Een overzicht van de liedjes en teksten vind je hier: kinderliedjes 1-8 en kinderliedjes 9-16

 Vergeet mij niet te volgen op Pinterest!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.