Ridder Sjaak – een kinderliedje over ridders

Tijdens het thema over ridders en prinsessen leerde ik dit liedje kennen van een gastkindje wat al naar school gaat en die toevallig ook op school het thema ridders en prinsessen had. Het liedje over Ridder Sjaak werd een hit bij de gastkinderen.

Ridder Sjaak

Ik twijfelde wat ik bij deze knutsel moest doen over Ridder Sjaak. De foto van de kinderen in ridderkostuum, een knutsel of een kleurplaat. Ik raakte zo aan het twijfelen dat ik uiteindelijk voor een kleurplaat koos zodat de kinderen zelf gewoon lekker konden krassen en kleuren. Wel koos ik voor 2 varianten. Een Dick Bruna ridder voor de kleine kindjes en onderstaande kleurplaat voor de grotere kindjes.

Benodigdheden Ridder Sjaak:

  • een tekening van een ridder
  • kleurpotloden, stiften, waskrijtjes wat je wilt!
  • eventueel een foto van je kind verkleed als ridder
  • vel papier om alles op te plakken
  • lijm en schaar
ridder sjaak
Ridder Sjaak

Werkwijze:

  • De kinderen mochten als eerste de kleurplaat inkleuren zoals ze het zelf wilden natuurlijk. Zoals je ziet was dochterlief eigenlijk nog niet klaar, maar ze moet nog wennen aan het feit dat ze niet meer wil krassen maar kleuren en dat dat dus wat langer duurt voordat je tekening af is.
  • Eventueel verkleed je je kinderen nog als ridder en zet ze op de foto en drukt deze af om bij Ridder Sjaak te plakken.

Nog meer kinderliedjes

Wil jij ook een map vol zelfgemaakte kinderliedjes zoals ridder Sjaak? Kijk dan ook eens bij de volgende liedjes:

Vergeet mij niet te volgen op Pinterest!

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.