Buurman & Buurman blokkentoren – een bouwfeestje

Is jouw kind ook zo dol op spelletjes, bouwen en buurman & buurman? Dan is de Buurman & Buurman blokkentoren van Just Games echt een geschikt cadeau. Mijn dochter (6) en ik hebben dit spel nu al een paar keer gespeeld en het verveelt nooit. Met de geel en rode blokken maken we kunstwerkjes. De bijgeleverde dobbelsteen maakt het extra spannend! Redden we het tot het einde of stort de toren tussentijds in? En nee mama, als er één steentje afvalt, dat telt niet. Dat is niet instorten. He buur? A je to!

Buurman & Buurman blokkentoren

Buurman & Buurman blokkentoren

Als je mijn blog hebt gelezen over de Familiefilm Buurman en Buurman weet je inmiddels dat wij als gezin dol zijn op Pat en Mat. Alle vier kijken we graag naar deze briljante mannetjes. Ze bouwen alles zelf en weten voor alles een oplossing. Alleen… uiteindelijk gaat het meestal volledig mis. De serie is inmiddels 40 jaar oud en komt uit Tjechië. Pat en Mat zijn net een soort tweeling, alleen te herkennen aan een verschillende kleur shirt en een ander petje. Ze wonen naast elkaar, wonen apart, maar doen wel alles samen. Inmiddels zijn Buurman & Buurman ook in Nederland behoorlijk ingeburgerd en zijn er allerlei artikelen, onder andere een Buurman & Buurman blokkentoren verkrijgbaar.

Blokkentoren inhoud

Buurman & Buurman blokkentoren

In de Buurman & Buurman blokkentoren doos zitten 54 blokjes hout in de kleuren rood en geel. De kleuren van de truien van Buurman Mat en Buurman Pat. Daarnaast een dobbelsteen. Die dobbelsteen maakt het extra spannend, want die bepaalt welke kleur blokje je moet pakken. Dat is een stuk moeilijker dan zelf bepalen welk stukje hout je uit de toren haalt. Veel pret voor weinig budget en het past bij Buurman & Buurman. Alles gaat altijd naar de gallemiezen. Ook de blokkentoren.

Buurman & Buurman blokkentoren

Buurman & Buurman blokkentoren, hoe werkt het?

In feite werkt de Buurman & Buurman blokkentoren zoals het spel Jenga. Je bouwt een toren en iedere speler moet proberen om een blokje uit de toren te halen. Elke laag bestaat uit 3 blokjes en de volgende laag is daar loodrecht op geplaatst. Iedere keer als je een blokje wegpakt wordt de toren minder stabiel. Als deze omvalt ben je af en kan je opnieuw beginnen. Je kan het spel net zolang spelen als dat je zelf wilt. Ook met net zoveel spelers als dat je wilt, maar ik vind dat dit spel zich het beste leent voor 2 spelers. Het hoeft ook niet lang te duren.

Mijn dochter (6) en ik werden steeds creatiever met de Buurman & Buurman blokkentoren. De bedoeling is dat de blokkentoren steeds hoger wordt. We gingen op een gegeven moment van de blokjes die we hadden gekozen een eigen toren bouwen en daarna werd dat de nieuwe blokkentoren die we gebruikten om gezamenlijk het spel te spelen. Het werden ware kunstwerkjes. Juist ook met de verschillende kleuren die de blokjes hebben maakt dit het extra mooi en vrolijk. A je to!

Footer4 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.