Een 9 maanden dagboek leuk voor later en een cadeautje voor nu

De meeste mensen hebben wel wat boeken in huis waarin herinneringen uit hun kindertijd in staan. Ik heb zelf wat boeken met foto’s waarnaast mijn ouders teksten geschreven hebben. Tegenwoordig zijn er allerlei invulboeken te koop. Leuk voor later, om aan je kind mee te geven wanneer hij of zij uit huis gaat bijvoorbeeld. En om zelf af en toe eens terug te gaan in de tijd, die al hard genoeg gaat. Zoals dit 9 maanden dagboek van Pauline Oud.

9 maanden dagboek

Negen maanden dagboek

Een 9 maanden dagboek waarin de aanstaande moeder haar gevoelens en ervaringen tijdens de zwangerschap kan opschrijven en daarnaast staat er informatie in en handige tips en weetjes. Ook is er natuurlijk veel ruimte voor foto’s (van de buik) en andere herinneringen aan deze bijzondere tijd.

9 maanden dagboek

Er was eens…

9 maanden dagboek

Aan het begin van het 9 maanden dagboek is er ruimte om in te vullen wie je bent en ook wie je partner is en waarom je juist met hem een kindje wilt. Week 1 t/m 4 kun je natuurlijk pas achteraf invullen, want voor die tijd weet je nog niet of je zwanger bent.

9 maanden dagboek als bijzonder cadeau

Voor mijzelf geldt dat ik dit boek in zijn geheel achteraf pas in ga vullen. Dit 9 maanden dagboek is niet alleen een bijzonder cadeau voor de zwangere vrouw, ik ga het aan mezelf cadeau doen, omdat ik een stressvolle zwangerschap achter de rug heb en er lang de tijd voor nodig is om bepaalde tegenslagen te verwerken. Het is inmiddels 3 jaar geleden. Door dit boek, wil ik de positieve kanten opschrijven en blijven herinneren.

Wekelijks invullen en tips

Elke week kun je als aanstaande moeder in dit 9 maanden dagboek invullen wat je voelt. Of je misselijk bent en of je normale kleding nog past en later of de babykamer al klaar is. Of je last hebt bij van maagzuur bij het eten van scherpe kruiden. Ook kun je daar tips bij lezen. ’s Nachts een extra kussen gebruiken bij last hebben van maagzuur bijvoorbeeld.

9 maanden dagboek

Maandoverzichten

Naast de in totaal 42 weken die er in het invulboek staan, kun je elke maand een overzicht invullen met je buikomvang en gewicht. En er is informatie te lezen over zwangersschapsmaskers, wat de baby in je buik op dat moment ongeveer weegt en welke kledingmaten er voor baby’s zijn.

Voorbereiding 9 maanden dagboek

Tussen de weken en maanden door, is er in dit 9 maanden dagboek ruimte gemaakt voor de voor- en nadelen van borst- en flesvoeding. En er zijn een paar bladzijden gevuld met hoe een bevalling er stapsgewijs uitziet. Hmmm, daar heb ik toch een mening over. Ik heb eigenlijk nog nooit van iemand gehoord dat het volgens ‘het boekje’ gaat, achteraf, maar de ‘boekjesverhalen’ hebben mijzelf tijdens mijn zwangerschap in ieder geval bepaalde verwachtingen gegeven waardoor ik het gevoel kreeg dat ik heb gefaald. Trouwens wel grappig om te lezen dat de stappen/protocollen hetzelfde zijn, ondanks dat het boek uit België komt. Zo zal het waarschijnlijk overal wel zijn, en zo zie je maar weer dat de mensheid eigenlijk één is.

Binnenkort voor opa’s en oma’s to be

Binnenkort verschijnt in dezelfde serie bij uitgeverij Imagebooks het invulboek Mijn kleinkind. Pauline Oud werkt momenteel aan 2 nieuwe titels binnen deze serie. Naar aanleiding van de serie ontwierp de schrijfster knuffels en cadeausets rond het konijn Bo en hondje Sam.

Lees ook deze blogs

Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.