Handletteren, een boek met tips & technieken

Al een tijd was ik opzoek naar een inspirerend boek over Handletteren. Ik teken graag kaarten voor verschillende gelegenheden en het is leuk om daar tekst op te zetten. Een mooi alfabet maakt het dan helemaal af. Dus toen ik Handletteren thuis gestuurd kreeg was ik hier heel erg blij mee.

Handletteren

Handletteren

HANDLETTEREN IS HELEMAAL HOT!
Laat je inspireren door deze verzameling van vijftig alfabetten in verrassend gevarieerde stijlen.
Grafisch ontwerper en handletterspecialist Thy Doan Graves neemt je mee langs de alfabetten in simpel te volgen stappen. Op die manier kun je je het karakteristieke van elk ontwerp eigen maken.
Ze vertelt alles wat je moet weten om een eigen alfabetstijl te creëren.
Gebruik de voorbeelden uit dit boek om een persoonlijke toets te geven aan affiches, menu’s, reclameborden, uithangborden, kunstwerken, scrapbooks, uitnodigingen, kaarten, brieven, doodles, dagboeken, folders, logo’s en meer.

Beginnen met handletteren

Je zou nog keuze stress krijgen van de vele alfabetten. Voor mijn eerste handletter projectje koos ik voor drie alfabetten die met fineliner gemaakt kunnen worden. In het boek Handletteren staan ook diverse alfabetten waar je een brushpen of marker met beitelpunt voor nodig hebt. Met een brushpen heb ik eerder geprobeerd maar vond ik erg lastig. Dus vandaar dat ik eerst met fineliner aan de slag ben gegaan.

In het boek staan duidelijke instructies om eerst hulplijnen te tekenen. Hoewel ik best een beetje ongeduldig ben heb ik dat wel keurig gedaan. En ik moet dan ook eerlijk bekennen dat dit het wel een stuk makkelijker maakt. Na het uitmeten van de hulplijnen ben ik eerst de letters met potlood gaan tekenen. Nadat ik hier tevreden over was ben ik ze gaan overtrekken met fineliner. Al snel was het resultaat zichtbaar en daar ben ik best wel een beetje trots op.

Practise makes perfect

En dan hoor ik je nu al bijna denken. Is handletteren moeilijk? Om die vraag goed te kunnen beantwoorden ben ik nog een aantal andere alfabetten gaan proberen. En het antwoord is practise makes perfect. Het boek Handletteren geeft duidelijke instructies en tips. Als je deze zorgvuldig volgt en rustig werkt is er al snel een mooi resultaat te behalen. Toch zijn sommige alfabetten echt moeilijk. En dan zit er niks anders op dan oefenen, oefenen en oefenen.

Handletteren

Meer leuke creatieve boeken:

Specificaties Handletteren

Auteur: Thy Doan Graves | Vertaler: Ingrid Buthod-Girard | Uitgever: Librero | 2022 | 144 pagina’s | 9789089988188 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Jolien
Delen is enorm lief

Jolien

Hoi hoi, ik ben Jolien. Ik ben getrouwd en moeder van een heerlijk eigenwijze dochter (2016). Sinds een aantal jaar werkzaam als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf. In mijn vrije tijd ben ik een echte huismus. Ik geniet van een gezelschapsspelletje, een goed boek, tekenen, lekker eten of een beetje rommelen in de tuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.