Vakantiedagboek met het Vakantie smoeltjesschrift

De afgelopen maanden waren chaos hier in huis, maar vandaag is dan eindelijk de vakantie begonnen. Een vakantie van 6 weken waarin wij allemaal uitstapjes gaan maken. Ook een vakantie om te gaan kijken wat andere mensen op vakanatie doen om inspiratie op te doen voor volgend jaar. En een vakantie om terug te denken aan onze vakantie in Kos waar dochterlief graag weer naar terug wil. Als je dan vraagt waarom: Omdat ik in mijn vakantiedagboek mocht schrijven en elke dag mocht zwemmen! Kinderen zijn met weinig al tevreden ­čśë

Vakantiedagboek

In het vakantiedagboek oftewel het vakantie smoeltjesschrift is ruimte voor 3 vakanties, 3 weekendjes weg en 4 dagjes uit. Daarbij is er ook nog verschil in de 3 vakanties. De gele pagina’s ( de eerste vakantie in het boek) zijn bedoeld voor een vakantie voor een lange vakantie van 3 weken. De groene pagina’s ( de tweede vakantie in het boek) zijn bedoeld voor een vakantie van 2 weken. De bruine pagina’s ( juist ja de derde vakantie in het boek) zijn voor een vakantie van 1 week. Dus kijk goed hoe lang je op vakantie gaat en dan kun je de juiste pagina’s invullen in het vakantiedagboek.

Avonturen opschrijven

Dochterlief doet hard haar best om alle avonturen op te schrijven in haar vakantiedagboek. Ze vindt het heerlijk om te schrijven en vraagt soms of ze iets goed heeft opgeschreven, of ze vraagt of ik het even wil voorschrijven. Dat laatste alleen als ze in een “bang om het verkeerd te doen” bui zit. Ik vind het prachtig dat ze wil schrijven en het doet mij denken aan de vele dagboekjes die ik zelf volgeschreven heb als kind… lang geleden..

Door de vragen die gesteld worden, worden vooral jonge kinderen ook geprikkeld om goed na te denken over hun dag, wat er anders is dan thuis en ook om souvenirtjes te bewaren als toegangstickets, briefjes van vakantievriendinnen, gedroogde bloemen en kassabonnetjes. Dat moet je alleen niet teveel doen want het is geen plakboek, Maar een paar souverniertjes moet zeker lukken!

Alles wat je beleefde kan je in het vakantiedagboek schrijven, maar ook voor de voorpret is zeker ruimte. Waar ga je naar toe, hoe lang ga je, wie neem je mee en wat staat er op je meeneemlijst.

Neem je vrolijke pennen en stiften mee en een schaar en lijm want er zitten ook creatieve opdrachten in het vakantiedagboek. Maak een plattegrond, teken het weer en teken je zelf op vakantie zijn een paar van de leuke opdrachten.

De dag in emoties

vakantiedagboek vakantie smoeltjesschrift

Bij alle dagen in de vakanties, weekendjes weg en dagjes uit worden er vragen gesteld. Was de dag leuk of stom ( in emoties), hoe voelde je je ( ook weer emoties), wat was leuk en wat was niet leuk ( schrijven) ik was verbaasd, trots over.. dit was nieuw, ik miste dit van huis. Morgen wordt het.. ( emoties)

Dit vind ik erg fijn van het vakantiedagboek. Kinderen vinden het fijn als er structuur is en er herhaling is van bepaalde dingen. Door niet elke dag dezelfde vragen te stellen, maar die om de paar dagen terug te laten komen is het toch elke keer even nieuw en bekend.

Spelletjes in het vakantie smoeltjesschrift

vakantiedagboek vakantie smoeltjesschrift

In het vakantiedagboek kun je ook nog spelletjes vinden en aftelkalenders. Waarmee het vakantie smoeltjesschrift ook een vakantiedoeboek en smoeltjeschrift met emoties in 1 is.

Kortom een boek die erg leuk is voor je kinderen om te hebben tijdens de vakantie!

Specificaties Vakantiedagboek smoeltjesschrift

vakantiedagboek vakantie smoeltjesschrift

Auteur: Scrivo Media | 9789491687600 | mei 2019 | 96 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.