Skip to Content

Brain Balance Journal, een mooie, maar ook praktische hulp.

Het Brain Balance Journal van Charlotte Labee kwam voor mij precies op het juiste moment. De afgelopen periode heb ik veel vooruitgang geboekt op het gebied van bewegen, ontspanning en voeding. En nu, tijdens de tweede lockdown is daar een beetje de klad in gekomen. Wat ben ik blij met het Brain Balance Journal. Dit is niet alleen een boekje met een mooie lay-out. Het is ook een agenda om je doelen en voortgang bij te houden. Een zeer welkom cadeau voor jezelf, juist nu. En al wat het vraagt is 15 minuten per dag.

Brain Balance Journal

Brain Balance en het Golden Growth model

Inmiddels weet je het waarschijnlijk al. Maar, nog even op herhaling. In 2019 publiceerde Charlotte Labee haar boek Brain Balance waarin het Golden Growth model wordt geïntroduceerd. Op basis van dit boek heb ik 2019 heb ik een 3-tal doelen voor mijzelf bepaald: meer bewegen, meer water drinken en niet aan het aanrecht mijn ontbijt opeten. Inmiddels heb ik al deze doelen behaald. Mede dankzij de tips die door Charlotte Labee werden gegeven, bijvoorbeeld zet een glas water naast je bed en drink het ’s ochtends meteen leeg. Vooral ten behoeve van je hersenen overigens, want die hebben na het slapen vocht nodig om beter te kunnen functioneren. Het Brain Balance Journal biedt ook weer van deze goede en interessante tips.

Brain Balance Journal

Meer bewegen als doel

Destijds gestart met hardlopen. In eerste instantie met veel moeite, maar ik heb vol gehouden. Inmiddels loop ik 15 kilometer. Lang heb ik het prima gevonden om dat een beetje op mijn eigen tempo te doen. Sinds ik bij de Power Community meer workouts doe denk ik daar anders over. Inmiddels heb ik de doelen die ik daar heb gesteld ook gehaald. Ik heb een maatje minder en loop 1 kilometer in 5 minuten en 10 seconden (op een traject van 5 kilometer). Bovendien voel ik mij krachtig. Dat geeft overigens een heerlijk gevoel. Dus, ja waarom dan een Brain Balance Journal bijhouden?

Wijziging in structuur

En toen… kwam de tweede lockdown. De thuissituatie veranderde, plus ik kreeg een nieuwe opdracht voor mijn werk. En geleidelijk aan merk ik dat ik, doordat ik uit mijn ritme ben, ook andere dingen laat varen. Deze week zat ik me af te vragen hoe het toch kon dat ik nu ineens weer zin heb in suiker en ’s avonds laat weer honger krijg. Even los van mijn cyclus die dat ook altijd teweeg brengt. En toen…. kreeg ik het Brain Balance Journal van Charlotte Labee.

Uiteraard heb ik haar boeken Brain Food en Brain Balance gelezen. Toch las ik weer nieuwe dingen in het Brain Balance Journal. Door een tekort aan slaap krijg je dus meer zin in suiker en energierijk voedsel. Ik heb niet zozeer een tekort aan slaap, maar mijn ritme is wel veranderd. En eigenlijk vind ik dat niet prettig. En ik laat het niet gebeuren dat ik weer in oud gedrag ga vervallen.

Brain Balance Journal

Weer aan de slag met doelen

Dus... ik ga weer aan de slag met mijzelf. Heb weer een aantal doelen gesteld, waaronder weer in mijn oude ritme komen. Dat begint met op tijd naar bed en vroeg op. Ik stel weer een nieuw doel voor het hardlopen en ga weer meer aandacht besteden aan ontspannen. Voor mij betekent dat meditatie en iedere dag een wandeling. En na ieder half uur 5 minuten bewegen bij computerwerk. Er staan ook beweegoefeningen in het Brain Balance Journal. En die doelen stellen is natuurlijk geen probleem, maar wel het volhouden ervan. Daarvoor geeft het Brain Balance Journal een goede ondersteuning. En die kan ik op dit moment goed gebruiken.

Brain Balance Journal

Brain Balance Journal goede hulp

Het Brain Balance Journal bevat niet alleen informatie over de 6 pijlers van Brain Balance, namelijk breinkennis, stress, slaap, voeding, beweging en ontspanning. Het Journal is een agenda met 90 pagina's waar je je vorderingen en aandachtspunten op kan schrijven. Na iedere week en iedere maand is er ook een mogelijkheid om je conclusies van die periode op te schrijven. Het Brain Balance Journal bevat naast 90 dagoverzichten, ook 12 weekplanningen en 3 maandoverzichten. De agenda is niet alleen praktisch en handzaam. Het Brain Balance Journal is ook mooi vorm gegeven en is in 4 kleuren verkrijgbaar.

Interesse?

Het Brain Balance Journal is onder andere verkrijgbaar via de website van Charlotte Labee. Er zijn 4 verschillende kleuren die ieder een ander seizoen respresenteren: voorjaar (crèmewit), zomer (oranje), herfst (olijfgroen) en winter (blauw). 1 Journal voor 3 maanden is €19,99. Wil je de hele serie? Dat kan ook . Deze is te bestellen voor € 69,99. Het Journal is overigens vanaf 11 februari ook verkrijgbaar in een editie speciaal voor tieners. Het Brain Balance teenage Journal. 1 Journal voor 3 maanden is ook € 19,99. Pre-orderen van de Brain Balance-Journal kan vanaf donderdag 21 januari 2021 via de website van Charlotte Labee.

Lees ook deze blog over je brein gezond houden

Brain Balance Journal

Lees ook deze blog

Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.