Skip to Content

Verwen jezelf – een goed begin om lief te zijn.

Het klinkt gek maar lief zijn voor jezelf is zo onwijs belangrijk. En toch zijn we met zijn allen instaat om jezelf weg te cijferen. Maar waarom is dat eigenlijk? Waarom staan we altijd klaar voor andere mensen, houden we rekening met andere mensen? Waarom denken wij dat wat wij nodig hebben niet belangrijk is? Verwen jezelf eens, in deze blog vind je tips! Van oorbellen als cadeau voor jezelf tot aandacht en liefde voor je lichaam.

Verwen jezelf
Maak een wandeling in de natuur

Verwen jezelf met aandacht

1. Aandacht in de vorm van een goede scrubbeurt onder de douche, en daarna van het puntje van je teen tot je kruin insmeren met verzorgende bodycream, bodylotion of olie. Raak eens elk puntje van je lichaam aan en geef het liefde. Of je nu man bent of vrouw, je lichaam heeft aanraking nodig.

2. Ga eens wandelen in de natuur in je eentje. Verwen jezelf met de rust in de natuur. Luister naar de vogels, ruik de geuren in het bos / strand. Voel de zonnestralen of de wind of de regen op je gezicht. Laat je zintuigen tot rust komen en loop ze een voor een na geef ze aandacht!

3. Doe een meditatieoefening. Er zijn er genoeg te vinden op internet. Zelf vind ik deze erg mooi. Geef jezelf die 20 minuten me – time.

Eet en drink gezond

4. Verwen jezelf met gezond eten. Sommige mensen, ik zelf meegerekend zij, zijn emotieeters. Zit je niet lekker in je vel dan verdwijnt er voor je het weet iets in je mond, waar je later wellicht spijt van kan hebben. Zorg dus voor een lege voorraadkast en een goed gevulde koelkast met gezonde dingen. Knabbel bij onrust op een krokante paprika, een frisse komkommer of een zoete cherrytomaat. Boordevol vocht en vitamines.

Verwen jezelf
eet gezond

5. Drink minstens 2 liter water of heldere kruidenthee. Ik ben verslaafd aan kruidenthee en water drinken. Maar op zijn tijd lust ik ook wel graag een glas rode wijn. Zo lang je met mate drinkt en zorgt voor een goede balans zorgt dat je goed bent voor jezelf. Tuurlijk mag je jezelf verwennen met een ander drankje, maar drink dat met mate.

6. Eet jij 2 stuks fruit per dag? Wist je dat fruit naast vitamines ook boordevol met vezels zitten die goed zijn voor je darmflora? Als je darmen gezond zijn, kunnen ze de juiste voedingsstoffen makkelijker uit het eten halen wat je nuttigt. Vezels vind je ook in groente en volkoren producten.

Verwen jezelf met cadeaus

Verwen jezelf met cadeaus! Ja natuurlijk hoort dat er ook bij. Heb je een belangrijke deadline gehaald, heb jij bergen werk verzet? Of gewoon omdat je jezelf lief vindt. Je hebt vast wel dingen die op je verlanglijst staan.

7. Zelf heb ik al jaren een ring van buddha to buddha op mijn wensenlijst staan. En die heb ik nu wel eens verdiend. Ik sta 3 dagen voor de klas, beheer twee websites, doe een studie, ben moeder en ergens tussen de bedrijven door doe ik ook nog het huishouden en de boodschappen. Ja het werd tijd om mijzelf te verwennen!

8. Misschien denk jij wel aan een ander cadeau. Een diffuser voor bij je meditatie met mooie pure essentiele oliën bijvoorbeeld. Als het maar iets is voor jezelf. Niet voor het huis, voor je kind, voor je werk. Het moet echt een cadeau zijn voor jezelf!

9. Misschien wil je wel een dagje naar de sauna ( als het weer mag). Of naar de schoonheidsspecialiste of iets anders waarbij jij kan ontspannen. Een prachtig cadeau toch!

10. Ga eens een weekendje weg naar een andere stad, in een hotel of slapen bij de boer. Gewoon even weg van alles, geen verantwoordelijkheden anders dan jezelf. Verwen jezelf met indrukken, ontmoetingen en ervaringen.

Verwen jezelf
Wandelen in de sneeuw, weekend in een hotel

Wanneer ben jij voor het laatste lief geweest voor jezelf?

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.