Educatieve sets van BiOBUDDi – geweldig bij het thuisonderwijs!

We zijn nu met zijn allen alweer aan aantal weken thuisonderwijs aan het geven. Soms wil je spelenderwijs aan de slag met letters, cijfers of vormen. De educatieve sets van BiOBUDDi zijn daar echt perfect voor, en enorm veelzijdig. Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Educatieve sets van BiOBUDDi

Spelend leren met de educatieve sets van BiOBUDDi

Hoe leuk is het om met je kinderen aan de slag te gaan met schoolwerk, maar dan op een speelse manier? Vrijwel alle kinderen vinden het geweldig om handelend bezig te zijn. En zo hebben ze zelf vaak niet eens in de gaten dat ze met leren bezig zijn.
BiOBUDDi begrijpt als geen ander dat spelen en leren met elkaar gecombineerd kan worden. Ze hebben een hele serie aan educatieve sets bedacht. Ik heb 3 educatieve sets van BiOBUDDi mogen uitproberen, maar er zijn ook nog andere sets, bijvoorbeeld met dieren en fruit.
Ik heb bij mijn thuisonderwijs de sets met de vormen, cijfers en letters kunnen gebruiken.  

Educatieve sets van BiOBUDDi

Over BiOBUDDi

De producten van BiOBUDDi zijn voor ons niet onbekend! Wij hebben al meerdere sets van BiOBUDDi mogen uitproberen en wij zijn razend enthousiast over dit merk.
De blokken van BiOBUDDi lijken op de speelblokken van een ander bekend merk bouwblokjes, maar zijn milieuvriendelijk. De producten worden gemaakt met biobased materialen, zijn veilig en duurzaam én worden geproduceerd in Nederland!
De basis voor de producten komt af van een niet bruikbaar deel van de suikerriet plant!
En naast bouwblokjes hebben ze ook leuke sets om te pixelen én dus deze educatieve sets van BiOBUDDi!

Educatieve sets van BiOBUDDi

Nummers leren kennen met de educatieve sets van BiOBUDDi

Bouwblokjes zijn een perfect middel om met rekenen en tellen aan de slag te gaan. Door te bouwen train je natuurlijk het ruimtelijk inzicht van je kind. Maar je werkt ook over begrippen als hoog en laag én werkt natuurlijk met aantallen. Hoeveel blokjes heb je nog nodig voor je gebouw? Hoe hoog is deze toren?
Deze educatieve set van BiOBUDDi ‘Nummers leren kennen’ is geweldig om met je gewone bouwblokjes te combineren. Je kunt bijvoorbeeld een toren bouwen, en het juiste getal ernaast leggen. Je kunt getallen van hoog naar laag leggen. En je kunt sommen maken!
In deze set zitten namelijk niet alleen cijfers, maar ook symbolen, zodat je er op de bouwplaat sommen mee kunt maken.

Een hele leuke toevoeging in deze set zijn de platen met sommen. Deze hebben lege hokjes, en je moet hier de juiste getallen op leggen. Dit geeft net een extra input aan het materiaal!
Deze educatieve set is speciaal ontwikkeld voor kinderdagverblijven en scholen, maar dus ook enorm geschikt om thuis met getallen bezig te zijn!

Letters leren kennen

Op een bepaald moment krijgen kleuters interesse in letters. De educatieve sets van BiOBUDDi letters leren lezen sluiten hier op een speelse manier bij aan.
Er zijn in deze serie 2 varianten verkrijgbaar: één met hoofdletters, en één met kleine letters. Als kleuterjuf ben ik vooral enthousiast over de variant met kleine letters. Dit zijn de letters die het beste aansluiten op het leesonderwijs op school.

Toen wij deze set ontvingen, begon mijn dochter meteen woordjes te maken. Sommige veelgebruikte letters zitten er vaker in. Als juf was ik meteen enthousiast over deze set. Deze zou ik ook heel graag in de klas gebruiken, maar voor in een klas zou ik aanraden om meerdere sets te nemen, want dan kun je ook met meerdere kinderen aan de slag en heb je genoeg letters.
Ook bij deze set zitten weer leuke leerplaten!

Educatieve sets van BiOBUDDi: Vormen leren kennen

Deze set om vormen te leren kennen is vooral erg leuk voor peuters en kleuters! De set ziet er super vrolijk uit én is erg leerzaam!
Deze educatieve set bestaat net als de andere sets uit 42 gekleurde bouwblokken met prints. Op de blokken staan allerlei verschillende vormen. Elke vorm is in 2 verschillende kleuren gedrukt én in een open en dichte vorm
Hierdoor oefen je bij deze set dus niet alleen met de vormen, maar ook met de kleuren én de begrippen open en dicht.

Onze mening over de educatieve sets van BiOBUDDi

Wat zijn deze sets leuk! Dat was het eerste wat ik én mijn dochter dachten bij het spelen met deze sets. Mijn dochter zit in groep 3, en was vooral erg blij met de set met letters. Hier ging ze volop mee aan de slag.
Wat we ook heel leuk vonden, was om de diverse sets met elkaar te combineren. Zo ging mijn dochter de namen van de vormen leggen!
En ging ze van de gekleurde blokken torens bouwen, waar we vervolgens de cijfers bij gingen leggen.

Ook als kleuterleerkracht ben ik heel enthousiast over deze sets. Ze zijn makkelijk te gebruiken in de klas. Het is uitdagend materiaal, kinderen gaan er graag zelf mee aan de slag, maar je kunt het ook in combinatie met elkaar en andere materialen gebruiken.
Bij elke set zitten werkbladen, waarop je de blokjes kunt leggen om de raadsels op te lossen. Ik ga deze zelf lamineren, zodat ze wat langer meegaan in de klas.

Deze bouwblokken zijn heel veelzijdig. En ben je op zoek naar nog meer ideetjes om met bouwblokjes te doen? Bekijk dan deze blog, want hierin hebben we wel 60 ideeën op een rijtje gezet!

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.