Skip to Content

Biobuddi bouwblokken van Nederlandse bodem – een tip

Bij de Kindstart beurs trof ik een stand aan van BioBuddi bouwblokken die gelijk mijn aandacht had. Allemaal bouwblokken in vrolijke kleuren, leerzaam, Eco friendly en gemaakt in Nederland! Ja ons kleine kikkerlandje maakt zijn eigen bouwblokken.

BioBuddi duplo

Biobuddi duplo
Biobuddi duplo

De bouwblokken van Biobuddi lijken natuurlijk erg op Duplo en dat geeft helemaal niks. Toch zijn ze ook heel anders. De nadruk ligt namelijk veel meer op leren dan op bouwen. En ze zijn recyclebaar!

Biobuddi duplo

Zo zijn er sets over dieren, cijfers, letters, symbolen en eten. Deze sets bestaan uit 26 blokjes en een blauwe onderplaat. De stickers moet je zelf op de Biobuddi blokken plakken.

bouwblokken van Nederland

Ook zijn er basisplaten te koop in alle vrolijke kleuren en kun je grotere bouwsets kopen van 40, 60 en 100 stukjes om heerlijk mee te gaan bouwen. Er zijn blokjes van 2, 4, 8 nopjes en met een schuin puntje. De vrolijke kleuren van de bouwblokken vallen direct op!

Eco Friendly

De nieuwe “groene” biobased bouwstenen zijn gemaakt van resten van de suikerrietplant, waardoor ze biobased zijn om een duurzame en gezonde omgeving te creëren.  Het gebruik van dit biologische materiaal heeft geen invloed op de voedselketen. Een andere grote factor van Biobuddi is de recycleerbaarheid na gebruik.

De review van Biobuddi

ouders plakken stickers

Vol enthousiasme begon ik aan het klaarzetten van het dierenpakket van Biobuddi. Er staat namelijk in heel veel verschillende talen dat een volwassene de stickers moet opplakken. Het kan maar duidelijk zijn! Dochterlief wachtte geduldig tot ik klaar was.

Biobuddi
Biobuddi duplo

Op sommige bouwstenen komen 3 stickers aan de zijkanten en op andere bouwstenen 2 stickers. Onze dochter vond dit maar wat gek eigenlijk (en ik ook). Van sommige kleuren zijn er 2 blokjes en van andere kleuren maar 1. Het zette onze dochter wel aan tot tellen en verschillen te zoeken op de bouwblokjes van biobuddi!

Biobuddi

Wat wel echt heel erg jammer is, is dat ik 4 stickers van bezoekers over heb die ik op geen enkel blokje Biobuddi kan plaatsen.  Je kunt de dieren namelijk heel leuk sorteren in boerderijdieren, dierentuindieren en dieren in en om het huis. Met de 4 poppetjes kun je dan een heel spel naspelen. Alleen kan ik die stickers nergens op plakken. (Als iemand nog een super goed idee heeft hoor ik die graag! ) Uiteindelijk heb ik ze gewoon op echte Duplo blokken geplakt en hebben de kinderen hier uren mee gespeeld!

dieren

Bij de Biobuddi doos zit ook nog een A4 instructieboek en kleurbloek waar de kinderen mee aan de slag kunnen. Laat ze bijvoorbeeld hetzelfde dier erbij zoeken en nakleuren.

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos!

leren tellen met duplp

Ondanks het missen van 4 blokjes zou ik hier wel meer van willen aanschaffen te zijner tijd, met name de Biobuddi bouwsets zoals het alfabet en de vormen staan nog wel op mijn lijstje! Je vindt ze allemaal in de betere speelgoedwinkel of via deze link bij bol *

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nathalie - Volgmama.nl

Monday 18th of December 2017

Leuk speelgoed! Het is ook nog eens betaalbaar als ik het met Lego Duplo vergelijk.

Nicole Orriëns

Sunday 17th of December 2017

Ik vind de blokken er bijzonder leuk uit zien. Die plaatjes vind ik mooi. Dat maakt ze ook net weer even wat anders.

Marieke

Wednesday 13th of December 2017

Ik heb ook een set BioBuddi, maar ik vond het eigenlijk tegenvallen. De stickers scheuren snel en laten los. En mijn dochter van 4 kreeg de blokjes niet meer van elkaar af. Het ziet er wel leuk en vrolijk uit. Ik had ook stickers over die ik nergens op kon plakken.

MamaMinke

Wednesday 13th of December 2017

Ah super leuk! Ik heb ze ook al gezien idd. En die plaatjes kun je misschien op blokjes van de duplo plakken? Als je dat hebt. Of een doos met extra stenen kopen en daar op plakken haha.

sanne

Tuesday 12th of December 2017

Wat een schattige blokken, prachtig en ook nog eens ecologisch.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.