Lynx is het leukste familiespel

Bij de feestdagen horen bij ons ook spelletjes spelen met de familie. Dat begint al met het dobbelspel met Sinterklaas en gaat de hele decembermaand eigenlijk door. Kaart spelletjes, Rummikub, puzzelen, mens erger je niet, Kolonisten van Catan en nog veel meer. Sinds kort is daar een absolute favoriet bijgekomen die ontzettend leuk is om met meerdere mensen te spelen. Lynx is het leukste familiespel wat ons betreft.

Lynx een zoekspel

Lynx is het leukste familiespel

Lynx van Identity Games is een zoekspel dat je met 2 mensen kunt spelen maar ook met 8 bijvoorbeeld. Zo lang iedereen maar goed om het spel heen kan staan en alles goed kan zien, dan kan het zoeken beginnen. En dat is een ware strijd! Iedereen speelt tegelijk en je hoeft niet saai te wachten op je beurt. Lynx is het leukste familiespel waarbij je pas goed doorkrijgt hoe fanatiek je familie en vrienden kunnen zijn. Je hartslag gaat zeker weten omhoog en je hebt geen tijd om te eten of te drinken. De snelste wint!

Inhoud van Lynx

Lynx is het leukste familiespel

In de doos vind je:

  • het speelbord wat bestaat uit een middenstuk met 8 taartvormen als het ware
  • kleurenfiches voor 6 personen ( wij gebruiken met meer personen andere speelfiches of pionnen)
  • de bewaardoos voor de voorwerpen fiches bestaat uit een 6 hoeking plastic ondergrond en een 6 hoekig kartonnen zijkant
  • 350 voorwerp fiches

Lynx is het leukste familiespel

Als je het speelveld in elkaar hebt gezet ( door de 8 taartstukken kan dit elke keer anders), de 350 voorwerp fiches in de doos zijn gezet en de spelers naar het toilet zijn geweest ( ja je moet niet van de spanning een plasongeluk krijgen natuurlijk) kan het spel beginnen.

Lynx is het leukste familiespel, dat blijkt wel uit het feit dat dochterlief van 6 net zo fanatiek meespeelt als oma van 60.

Lynx is het leukste familiespel

Iedereen krijgt 3 voorwerp fiches op zijn kop aangeboden. Je telt af van 3 naar 1 en dan open je gelijktijdig je fiches en gaat op zoek. Heb je een voorwerp gevonden dan leg je een kleurenfiche erop en wie het eerste zijn 3 voorwerpen heeft gevonden roept: Lynx! De andere spelers moeten direct stoppen met zoeken. Alle spelers mogen de voorwerpen die ze hebben gevonden bewaren, de andere fiches moeten opzij worden gelegd. Heb je een voorwerp verkeerd, bijvoorbeeld je hebt wel een tv gevonden, maar het is niet de juiste tv, dan moet je een voorwerp fiche inleveren! Het levert je dus een strafpunt op. Degene die als eerste 25 fiches heeft, heeft het spel gewonnen.

Lynx is het leukste familiespel

Winnaar speelgoed van het jaar 2019

Wist je dat Lynx de speelgoed van het jaar 2019 heeft gewonnen in de categorie 6 & 7 jaar?!

Uit het juryrapport: Lynx bevoordert visueel scannen, detailwaarneming en reactiesnelheid. Het snel reageren zorgt voor spanning en hilariteit en maakt het spel leuk. Voor sommige kinderen die minder snel zijn kan het spel tot frustaties leiden. Daarmee kan het ook ( met begeleiding van een ouder) worden gebruikt om de frustratietolerantie van een kind te versterken.

Kersttijd is familietijd

Dus spelen jullie met de kerst ook altijd spelletjes met de familie? Zoek dan niet langer naar een uitdagend, spannend, hilarisch spel .Lynx is het leukste familiespel!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.