Skip to Content

Escape room game challenge; een challenge voor iedereen

Identity Games verraste mij met twee doosjes op mijn deurmat. Escape room game challenge deel 1 en 2 lagen ineens voor mijn neus om gereviewd te worden. Yes; ik vind het spelen van spelletjes leuk maar stiekem ben ik ook wel een beetje bang als ik deze doosjes begin te bekijken. Ben ik wel snugger / slim / doordenkend en vooral snel genoeg? Daar komen we maar op één manier achter; let’s play!

Escape room game challenge 1

Zoals ik al aangaf hierboven, kreeg ik deel 1 en 2 van Escape room game challenge. Laten we maar beginnen met deel 1. Ik pak nieuwsgierig het doosje uit en zie een aantal kaartjes, een speluitleg en een kaartje met rood folie eraan. Het doel van het spel is simpel maar uitdagend; los zoveel mogelijk vraagstukken op binnen 10 minuten. Maar waarom draagt het spel dan de naam van escape room? Dat is omdat je op bent gesloten door een genie en hij laat je niet vrij tenzij je binnen 10 minuten zoveel mogelijk vraagstukken oplost. Kun jij ontsnappen met behulp van je hersenen?

Escape room game challenge

Ronde 1

Het leuke aan dit spel is dat deze gespeeld kan worden met meerdere personen maar ook net zo goed alleen. Mijn man is niet echt een spelletjesfanaat (behalve computerspelletjes) en ik vind het ergens ook wel eens fijn om iets alleen te doen. Veel spellen zijn niet leuk in je eentje, maar ik heb al snel gemerkt dat het bij Escape room game challenge niet het geval is. Ik speel dit spel lekker alleen en vind het heerlijk!

Ik pak de stapel kaarten erbij en zet de timer op mijn telefoon op 10 minuten. Zodra ik op start druk en de seconden hoor wegtikken, focus ik me volledig op de vraagstukken. Ik lees ze hardop voor en probeer zo snel mogelijk tot een antwoord te komen. Wanneer ik zeker ben van een antwoord check ik of het goed is met het antwoordkaartje met de rode folie. De rode folie overlapt het onderste deel van het vragenkaartje en dat zorgt ervoor dat het antwoord tevoorschijn komt. Yes; antwoord goed! Snel door naar de volgende.

Langzaamaan groeit het stapeltje met kaartjes die ik goed heb beantwoord, maar ook het stapeltje met kaarten die ik pas groeit. Ik weet sommige dingen echt niet en leg deze even apart. Wanneer ik alle kaartjes heb gehad, begin ik weer opnieuw met de stapel die ik opzij heb gelegd. Zolang de tijd doorloopt ga ik door!

Escape room game challenge
Vragenkaartjes

En?

De eerste ronde zit erop; 7 goede antwoorden. Betekent dit dat het genie mij vrij gaat laten? Ik vind zelf 7 antwoorden niet echt veel als ik kijk naar de hoeveelheid kaarten die ik nog in mijn handen heb. Poging 2 dan maar, maar niet met dezelfde vragen. Ik draai de kaarten van Escape room game challenge om, want op de achterkant staan ook nog vraagstukken. Ronde 2 begint en ik merk dat ik beter weet wat er op mij afkomt en sneller kaarten durf te passen en doorga, zodat ik niet te veel tijd verlies. De tweede ronde gaat al beter en ik begin het spel echt leuk te vinden. Ik raak ook gefrustreerd als ik het niet snap en dat is een goed teken; het spel heeft mijn aandacht!

vragen
Vragen aan de voor- en achterkant

Escape room game challenge 2

Na deel 1 is het testen van deel 2 aan de beurt. Hetzelfde principe; zoveel mogelijk vraagstukken beantwoorden in 10 minuten. De inhoud van het spel is hetzelfde als bij deel 1 dus ik kan meteen aan de slag. Ik word steeds een beetje beter en haal zelfs 10 goede antwoorden. Ik ben trots op mezelf! Ja het kan nog beter en dat ga ik ook zeker proberen. Voor nu ben ik blij en heb ik het idee dat mijn hersenen even lekker geprikkeld zijn. Ik lig ook gewoon lekker op de bank met een dekentje dit spel te spelen; hoe fijn is dat. Je bent even bezig, voelt de tijdsdruk en laat je hersenen lekker kraken allemaal tegelijk. Krijg jij ook al zin om te spelen?

Spelen met meerdere personen

Escape room game challenge kun je ook met meerdere personen spelen en misschien is dat juist wel leuk als je een echte bewijsdrang hebt tegenover je vrienden of familie. Je kunt in teams spelen of gewoon ieder voor zich tegen elkaar. Iedereen krijgt een kaartje met een vraagstuk en wanneer je het antwoord weet, moet je deze hardop zeggen. Je controleert of je het goede antwoord hebt gegeven. Is je antwoord juist, dan mag je het kaartje houden. Is je antwoord fout, dan mag je het kaartje naast je neerleggen of juist aan de persoon naast je geven. Ondertussen kun jij een nieuw kaartje pakken en misschien wel juist beantwoorden, terwijl de persoon naast je jouw vraagstuk op moet lossen waarop jij het antwoord niet wist. Heb jij aan het einde de meeste vraagstukken goed opgelost, dan ben jij de winnaar.

Speel jij binnenkort ook Escape room game challenge?

Ik ben blij dat ik deze twee versies van Escape room game challenge heb mogen reviewen. Het is een snel en compact spel, makkelijk mee te nemen en zowel samen als alleen te spelen. Daarnaast zijn de vragen een combinatie van wiskunde, logisch denken en instinkers. I love it!

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is het feit dat je het spel niet oneindig zou kunnen spelen net als andere (bord)spellen. De vragen blijven natuurlijk steeds hetzelfde en dat zorgt ervoor dat je op een bepaald moment de antwoorden natuurlijk weet. Je kunt de vragen niet vervangen maar dat wil niet zeggen dat je het spel niet een tijdje weg kunt leggen en na een bepaalde tijd weer tevoorschijn kunt toveren. Waarschijnlijk ben je een heleboel antwoorden dan alweer vergeten en kan je het spel weer een keer spelen.

Geschikt voor 16 jaar en ouder.

1en2
Escape room game challenge 1 en 2
Footer2


Chantal
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.