Escape room the game 2, voor iedereen die wel van een uitdaging houdt

Vijf jaar geleden heb ik met mijn zus en onze mannen Escape room the game gespeeld. Ik hou van escape rooms. Of het nu een spel is, een echte kamer of online ik ben het fanatiekste van allemaal. Toen ik hoorde dat Escape room the game 2 uitkwam moest ik die wel hebben. Let op voor een paar spoilers 😉

Identity Games

De fanatiekste escape romer

Is dat eigenlijk wel een naam? Escape romer? Haha, in ieder geval wil ik aangeven dat ik enorm fanatiek ben en als ik een escape room speel ik die ook wil winnen. Ik haat het om te verliezen van de tijd en het samenwerken met anderen vind ik geweldig. Het is dan ook niet gek dat ik de afgelopen keren team captain was van ons blogteam. We hebben al een aantal escape rooms online mogen testen en jullie raden vast wel wie er won. Ik hou van escape rooms. Of het nu het basisspel is, een kaartspel, online of een echte kamer, ik ga graag de uitdaging aan. Het liefst met anderen. Daarom werd ik ontzettend enthousiast toen ik hoorde dat identity games met een tweede basisspel kwam. Yes!

Escape room 2 voorkant

Escape room the game 2

Ja je leest het goed, dit is nummer 2, maar het is niet nodig om vooraf deel 1 te hebben gespeeld. Het is goed dat Identity games zich blijft ontwikkelen en een nieuw spel maakt. Vaak zijn die escape room maar één keer te spelen. Hoewel na 5 jaar…. Nee, ik zeg gewoon nee, want je blijft je toch een paar dingen herinneren en dat is niet leuk. Dus super tof dat deze er nu is. Ik word er echt helemaal blij van en ik denk jullie ook.

Wat zit er allemaal in?

Net zoals bij basisspel 1 zit hier ook de chrono decoder in met de daar bijhorende 16 sleutels. De decoder telt af van 60 naar 0 en geeft aan of je de juiste sleutels hebt ingevoerd. Doe je dit goed dan mag je door naar deel twee. Elke apart spel bevat namelijk drie delen. In totaal zitten er vijf verschillende avonturen in de doos. Één introductie spel (The Basement) en vier andere verhalen oplopend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast heeft elk verhaal 8 hintkaarten voor het geval je vast loopt en zit er een spiegeltje bij. Tijd om het spel te spelen.

We starten met de basement

Om er weer even in te komen zit er een super fijn introductie spel bij. Dit spel duurt maar 15 minuten en is niet lastig. We leggen alles klaar en beginnen met het lezen van de achterkant.

Onze buurman heet Jack. Zijn vrouw is twee jaar geleden vertrokken en sindsdien gaan er allemaal geruchten over de reden rond. In de vroege uren van de nacht zie je vreemde dingen en na een gezellig avond gaan jullie kijken wat die buurman uitspookt. Jullie zien hem weg rijden en beseffen dat jullie een kwartier hebben om rond te kijken, maar terwijl jullie naar beneden gaan, slaat de metalen deur dicht in het slot. De reserve sleutel zit in het kastje met het slot. Lukt het jouw om de code te kraken en binnen een kwartier te ontsnappend?

We openen de flyer en controleren of alles erin zit. Daarna zetten we de chrono decoder aan. Let the game begin. Het is inderdaad een donkere ruimte en we moeten even goed kijken wat de bedoeling is. Al snel ontdekken we dat de bussen op de grond een woord vormen. Binnen de tijd weten we de code te ontdekken.Yes, we zijn ontsnapt!

Vier andere verhalen in escape room the game 2

We zijn maar met zijn tweeën en om de rest te spelen heb je 3 of meer spelers nodig. Door de zomervakantie is niet iedereen meer thuis, dus besluiten we de andere vier verhalen na de zomervakantie te spelen met onze escape room vrienden. Ja, echt het bestaat. Maar buiten dat zijn het ook onze beste vrienden en hebben we samen al meer dan 10 fysieke escape rooms gedaan. Maar terug naar de verhalen. Panic on the Titanic, Alice in Wonderland, Dawn of the Zombies en Another Dimension klinken ontzettend goed. En ik heb stiekem al gekeken naar de inhoud. Het ziet er weer geweldig uit. Maar dat verwacht ik nu eenmaal van identity games en hun escape room games. Het fijne van deze verhalen is dat je zelf je moeilijkheidsgraad kan kiezen. Je kan makkelijk beginnen, maar als je van een uitdaging houdt kan je ook gelijk voor de moeilijkste gaan. Maar jouw spel, dus jouw keuze! Ik kan maar één conclusie trekken. Escape room the game 2 is een geweldige aanvulling op deze serie!

15 minutes to escape

Hoe vind jij de Escape Room the game 2?

Mijn eerste vraag, heb jij al eens een escape room gedaan? Zo ja, heb je dan al eens het basisspel gespeeld en Escape Room the game? Hoe vind je het dat ze nu met deel 2 komen? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Zijn jullie net zo enthousiast al ik?

Winactie

Van Identity Games mogen we een spel weggeven aan een van onze volgers.

Laat onder deze blog een reactie achter waarom je wilt winnen om mee te doen.

Gefeliciteerd Heleen!

Wil je hem ook kopen? Klink dan hier

Footer4
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

62 reacties

  • Het lijkt mij super leuk om mee te doen aan deze winactie! Mijn vriendin en ik zijn DOL op escape rooms, maar hebben het in deze spelvariant nog nooit gespeeld. De meeste spellen van Identity Games zijn geweldig dus het moet vast goedkomen.

 1. Zo leuk!! Deze hebben wij laatst in de winkel gezien en het trok gelijk onze aandacht. Ik hoop dat wij dit gave spel winnen en binnenkort een escape room avondje hebben. Dat zou geweldig zijn!

  • Hetzelfde wat jij zegt.. Je hoopt dat je deel 1 vaker kan spelen, maar helaas. Je blijft toch echt dingen onthouden. Daarom werden wij hier thuis ook erg enthousiast toen wij hoorden dat er een deel 2 kwam. Gek genoeg nog nooit gekocht. Niet omdat we het geen leuk spel vonden, maar meer omdat er tegenwoordig zoveel leuke spellen zijn. Nu zag ik deze winactie en dacht ik: het is tijd voor deel 2. Ik ga graag de uitdaging aan!

 2. Leuk!! Ik ben dol op escape rooms én op escape spellen. Met vrienden hebben we 2x een spel uit serie 1 gespeeld. 2x nipt gehaald! Zo leuk. Alles stond klaar (drinken, chips, geplast), want je kunt natuurlijk een uur lang niet van je plaats ;-). Ik zou deze vrienden graag bij ons uitnodigen voor serie 2. Groetjes

 3. Super leuk mijn vriend en ik houden echt van escape rooms. Wij hebben er al heel wat verslonden van verschillende merken. Ook hebben wij het escape room basis spel gespeelt! Op het moment hebben wij escape room the game virtual reality klaar liggen om te spelen!! Wij zijn dus erg benieuwd naar box 2 😀

 4. Escaperooms zijn altijd leuk om mee bezig te zijn. Waar we voorheen echte kamers bezochten, werd het in de thuisblijftijd het oplossen van puzzels. Makkelijke en moeilijke, om uiteindelijk het antwoord te vinden. Ook van identitygames al wel wat gedaan. Wat zitten die ook goed in elkaar!!

 5. Leuk, wij zijn ook erg van de spelletjes en deze escaperooms lijken ons erg leuk. Wij loten graagmee!

 6. We hebben meerdere escape rooms gedaan, waarbij je fysiek uit een kamer moet ontsnappen. We hebben nog nooit een escape room bordspel gespeeld. Maar dat willen we wel graag proberen!

 7. Ik heb 2x een escape room gedaan in levende lijve. En 1x een escape room spel met mijn man en oudste dochter van 12. Het was het kerstkado van mijn dochter, die wilde dat zo graag.
  En ze is verslaafd, escape boeken, escape spellen, ze praat er steeds over. Dit zou ik dolgraag voor haar winnen.

 8. Dit is iets om met mijn neefje en nichtje te spelen. Ik ben met hun moeder al een aantal keren naar een echte kamer geweest en zij baalden ontzettend dat ze niet mee mochten!

 9. Super leuk! Mijn man en ik spelen vaak met mijn ouders escaperooms. Zowel online, thuis en op locatie! Deze hebben we nog niet en moet toegevoegd worden aan de collectie om weer wat heerlijke avondjes te vullen

 10. Wij (mijn gezin) hebben al wel eens een echte escape room gedaan als familie uitje met een deel van onze familie. Dit was erg leuk en inspirerend en naar aanleiding daarvan hebben wij toen het basisspel deel 1 gekocht.
  Dit spel hebben wij inmiddels al vaak gedaan, meestal ook samen met familieleden of vrienden.
  Als ervaren deel 1 spelers zijn wij nu dus heel positief verrast dat deel 2 er nu is, dit wisten wij nog niet.
  Mijn kinderen weten niet dat ik nu deelneem aan deze verrassend leuke weggeefactie van jou Ellen dus het mogen verwelkomen van dit spel zou echt een geweldige verrassing voor ons zijn.

 11. Leuk! Wij hebben hier een keer een spel van getest, maar dat was zonder de basisset. Dus lijkt me heel tof om hiermee echt te kunnen gaan spelen.

 12. Met mijn man en kinderen nu 3 echte Esacpe Rooms mogen doen en wat hebben we genoten, wat een spanning! Nu zijn wij dan ook echte spelletjesmensen dus we zouden heel erg graag winnen, omdat deze leuke ervaring thuis nog meerdere malen te beleven!! 🙂

  Duimen maarrr…

 13. Hier ook een echte fan van escape rooms. Hoewel we meestal met 2 speelden de laatste tijd word het misschien eens tijd om terug wat volk uit te nodigen en deze te spelen.

 14. Ik doe graag mee met deze winactie, ik heb nog nooit Escape Room gespeeld, maar ik ben wel heel nieuwsgierig geworden, het lijkt mij een spannend spel.

 15. Het is super. Wij hebben deel 1 en heel veel uitbreidingsets gespeeld. Echt geweldig om te doen samen met wat vrienden. Sommigen zijn wel uitdagend. Ook Escape room van Casa de Papel en Code van Coppens zijn leuk om te spelen. Die zitten iets anders in elkaar, maar zeker een aanrader. Deel 2 staat nog op mijn verlanglijstje. Dus doe zeker mee voor deze actie. Ook Undercover lijkt me super. Daarnaast zijn er online ook escaperooms te vinden waarbij je een donatie kan doen. De verloren herinnering is een topper. Ongeveer 4.5 uur plezier. Je kan elk moment verder gaan. Ook deel 2 de verloren vrijheid is geweldig.

 16. Ik heb nog niet eerder een escape room spel gedaan; nu ik er steeds vaker over lees, word ik wel steeds enthousiaster!

 17. 8k doe erg graag mee, erg leuk voor de kinderen 😊😊, ik doe erg graag voor ze mee 😀😀 Groetjes Anneliese de Waal

 18. We hebben eens een keer een echte escape room gedaan. Zou ook perfect voor kinderen zijn maar we bakten er, zelfs na 99 tips, weinig van. Kijken of zo’n bordspel deze nare herinnering uit kan wissen en de eer herstellen ☺️

 19. Ik doe graag mee voor dit geweldige spel.
  Lijkt mij erg spannend.
  Ik volg bloglovin en waag een kansje.

 20. Wat leuk! M’n dochters willen zo graag een keer een escape room doen…maar tot nu toe hebben we dat nog nooit gedaan.

 21. Het lijkt mij een mooie prijs voor mijn zusje en haar vriend. Zij zijn helemaal gek op spelletjes en hebben een tijd terug het eerste deel van escape room gekocht. Samen hebben we deze uitgespeeld en het was echt super spannend. Het lijkt mij super leuk om deel 2 ook samen te spelen en te kijken of we het binnen de tijd gaan halen. Bij de vorige hebben we het 3 keer gehaald dus we moeten dan deze keer nog beter ons best doen! Ik waag graag een gokje! 😊🤞🏻

 22. Met een groepje vrienden eens een escape room gedaan; hilarisch! Dit spel.lijkt me super om thuis te spelen; ik doe graag mee!

 23. Lijkt me heel leuk om deel 2 te winnen. Ik heb thuis ook deel 1 en die heb ik in 1 dag helemaal uitgespeeld, zo leuk vond ik het. Verder ga ik ook gemiddeld 1x in de maand naar een escape room, omdat ik het echt heel tof, spannend en leerzaam vind.

 24. Oeh superleuk!! Helemaal verslaafd geraakt aan escaperooms samen met een vriendin. Inmiddels twee superleuke gedaan, 1x bijna en 1x helemaal eruit gekomen en nu willen we eigenlijk zovaak mogelijk (maar.. geld), dus dit is een superleuk thuisalternatief!!

 25. Hier nog een “Escape romer!” (Ik vind het een woord, haha) Hier zijn we groot fan van escape rooms, al is daar het laatste jaar natuurlijk weinig van gekomen. Toevallig dit weekend weer eens naar een escape room geweest en we hebben de smaak weer helemaal te pakken. Ik heb nog niet eerder zo’n escape room spel gespeeld maar dat zou ik graag eens proberen!

 26. Jazeker. we hebben inderdaad escape room 1 gespeeld en de kinder-jumanji-variant. Beiden superleuk en ik ben zeker voorstander van meer!

 27. Ik heb nog geen escape room spel gespeeld, ik ben er wel erg benieuwd naar na jouw review.
  Wel ben ik uit een “echte “escaperoom ontsnapt, dat was echt geweldig om te doen.

 28. Escape Rooms vinden wij erg leuk om te doen. Een Escape room spel heb ik nog nooit gespeeld, maar het lijkt me toch wel erg leuk om te doen. Ik ben benieuwd, een leuke activiteit voor de zomervakantie!

 29. het lijkt mij een supervet gaaf spel om te spelen, wij hebben al vaker de mini games gedaan, maar deze is natuurlijk helemaal top. lekker puzzelen om zo tot een oplossing te komen.

 30. Dit lijkt mij zo leuk! Eerst begon ik altijd metbhet bezoeken van ‘echte’ escaperooms. Heel erg gaaf, maar het lukte mij nooit om optijd te ontsnappen uit die dingen.. Dat geeft een hoop frustratie! Tot de dag kwam dat ik een escape room spel kreeg (het eerste deel). Het lukte mij gewoon om binnen de tijd het spel te voltooien. Niet al te makkelijk, maar het lukte mij wel!
  Na deel 1 uitgespeeld te hebben is het tihd voor deel 2. Het lijkt mij super gaaf om dit spel te winnen. Dan kunnen we weer lekker puzzelen en de uitdaging aangaan om binnen de tijd de missie te voltooien! 🏆

 31. O dat lijkt me echt super leuk voor ons gezin. We vinden het leuk om samen spellen te ontdekken. Wij maken graag kans

 32. Oeh, hier gaan mijn tienerdochters heel erg blij van worden <3. Oudste heeft met een kinderfeestje al eens een escaperoom gedaan (en mijn man en ik een paar keer), de jongste nog niet. Ze vragen regelmatig wanneer we nu eindelijk een samen een escaperoom gaan doen, haha!

 33. Samen met onze oudste dochter spelen we graag escape games en deze lijkt ons ook ontzettend leuk, dus we doen graag mee.

 34. Het is een heel leuk alternatief van ‘gewone’ escape rooms. Ik zou het graag met mijn zus willen spelen, we vinden ons heel slim maar dat moet dan nog maar blijken

 35. Mijn vriendin Lis (heeft ook gereageerd) wees mij via Instagram op deze winactie. Supertof! Ik heb in het verleden meerdere Escape Rooms gedaan, de een meer succesvol dan de ander, haha. Ook een paar keer een online escape room gedaan met vrienden. Maar slechts 1x eerder zo’n escape room spel gespeeld, wat ik overigens wel heel leuk vond. Ik zou deze winactie dan ook graag winnen om samen dit spel te kunnen proberen!

 36. Wij zijn als gezin dol op escape games. We hebben al een aantal online games gespeeld, een pocket spel en donderdag staat onze eerste ‘echte’ escape room op de planning. Dit spel lijkt ook natuurlijk ook heel erg leuk, dus we doen graag mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.