Skip to Content

Escape room the game 2, voor iedereen die wel van een uitdaging houdt

Vijf jaar geleden heb ik met mijn zus en onze mannen Escape room the game gespeeld. Ik hou van escape rooms. Of het nu een spel is, een echte kamer of online ik ben het fanatiekste van allemaal. Toen ik hoorde dat Escape room the game 2 uitkwam moest ik die wel hebben. Let op voor een paar spoilers 😉

Identity Games

De fanatiekste escape romer

Is dat eigenlijk wel een naam? Escape romer? Haha, in ieder geval wil ik aangeven dat ik enorm fanatiek ben en als ik een escape room speel ik die ook wil winnen. Ik haat het om te verliezen van de tijd en het samenwerken met anderen vind ik geweldig. Het is dan ook niet gek dat ik de afgelopen keren team captain was van ons blogteam. We hebben al een aantal escape rooms online mogen testen en jullie raden vast wel wie er won. Ik hou van escape rooms. Of het nu het basisspel is, een kaartspel, online of een echte kamer, ik ga graag de uitdaging aan. Het liefst met anderen. Daarom werd ik ontzettend enthousiast toen ik hoorde dat identity games met een tweede basisspel kwam. Yes!

Escape room 2 voorkant

Escape room the game 2

Ja je leest het goed, dit is nummer 2, maar het is niet nodig om vooraf deel 1 te hebben gespeeld. Het is goed dat Identity games zich blijft ontwikkelen en een nieuw spel maakt. Vaak zijn die escape room maar één keer te spelen. Hoewel na 5 jaar…. Nee, ik zeg gewoon nee, want je blijft je toch een paar dingen herinneren en dat is niet leuk. Dus super tof dat deze er nu is. Ik word er echt helemaal blij van en ik denk jullie ook.

Wat zit er allemaal in?

Net zoals bij basisspel 1 zit hier ook de chrono decoder in met de daar bijhorende 16 sleutels. De decoder telt af van 60 naar 0 en geeft aan of je de juiste sleutels hebt ingevoerd. Doe je dit goed dan mag je door naar deel twee. Elke apart spel bevat namelijk drie delen. In totaal zitten er vijf verschillende avonturen in de doos. Één introductie spel (The Basement) en vier andere verhalen oplopend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast heeft elk verhaal 8 hintkaarten voor het geval je vast loopt en zit er een spiegeltje bij. Tijd om het spel te spelen.

We starten met de basement

Om er weer even in te komen zit er een super fijn introductie spel bij. Dit spel duurt maar 15 minuten en is niet lastig. We leggen alles klaar en beginnen met het lezen van de achterkant.

Onze buurman heet Jack. Zijn vrouw is twee jaar geleden vertrokken en sindsdien gaan er allemaal geruchten over de reden rond. In de vroege uren van de nacht zie je vreemde dingen en na een gezellig avond gaan jullie kijken wat die buurman uitspookt. Jullie zien hem weg rijden en beseffen dat jullie een kwartier hebben om rond te kijken, maar terwijl jullie naar beneden gaan, slaat de metalen deur dicht in het slot. De reserve sleutel zit in het kastje met het slot. Lukt het jouw om de code te kraken en binnen een kwartier te ontsnappend?

We openen de flyer en controleren of alles erin zit. Daarna zetten we de chrono decoder aan. Let the game begin. Het is inderdaad een donkere ruimte en we moeten even goed kijken wat de bedoeling is. Al snel ontdekken we dat de bussen op de grond een woord vormen. Binnen de tijd weten we de code te ontdekken.Yes, we zijn ontsnapt!

Vier andere verhalen in escape room the game 2

We zijn maar met zijn tweeën en om de rest te spelen heb je 3 of meer spelers nodig. Door de zomervakantie is niet iedereen meer thuis, dus besluiten we de andere vier verhalen na de zomervakantie te spelen met onze escape room vrienden. Ja, echt het bestaat. Maar buiten dat zijn het ook onze beste vrienden en hebben we samen al meer dan 10 fysieke escape rooms gedaan. Maar terug naar de verhalen. Panic on the Titanic, Alice in Wonderland, Dawn of the Zombies en Another Dimension klinken ontzettend goed. En ik heb stiekem al gekeken naar de inhoud. Het ziet er weer geweldig uit. Maar dat verwacht ik nu eenmaal van identity games en hun escape room games. Het fijne van deze verhalen is dat je zelf je moeilijkheidsgraad kan kiezen. Je kan makkelijk beginnen, maar als je van een uitdaging houdt kan je ook gelijk voor de moeilijkste gaan. Maar jouw spel, dus jouw keuze! Ik kan maar één conclusie trekken. Escape room the game 2 is een geweldige aanvulling op deze serie!

15 minutes to escape

Hoe vind jij de Escape Room the game 2?

Mijn eerste vraag, heb jij al eens een escape room gedaan? Zo ja, heb je dan al eens het basisspel gespeeld en Escape Room the game? Hoe vind je het dat ze nu met deel 2 komen? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Zijn jullie net zo enthousiast al ik?

Winactie

Van Identity Games mogen we een spel weggeven aan een van onze volgers.

Laat onder deze blog een reactie achter waarom je wilt winnen om mee te doen.

Gefeliciteerd Heleen!

Wil je hem ook kopen? Klink dan hier

Footer4
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook)

Tuesday 10th of August 2021

Wij zijn als gezin dol op escape games. We hebben al een aantal online games gespeeld, een pocket spel en donderdag staat onze eerste 'echte' escape room op de planning. Dit spel lijkt ook natuurlijk ook heel erg leuk, dus we doen graag mee.

Jolijn

Monday 2nd of August 2021

Wat leuk! Ik maak graag kans en heb alle extra stappen gedaan (:

Ilse

Saturday 31st of July 2021

Dit lijkt mij heel leuk om te spelen zolang ik nog niet naar een echte kan met mijn collega's!

Lisette

Saturday 31st of July 2021

Mijn vriendin Lis (heeft ook gereageerd) wees mij via Instagram op deze winactie. Supertof! Ik heb in het verleden meerdere Escape Rooms gedaan, de een meer succesvol dan de ander, haha. Ook een paar keer een online escape room gedaan met vrienden. Maar slechts 1x eerder zo'n escape room spel gespeeld, wat ik overigens wel heel leuk vond. Ik zou deze winactie dan ook graag winnen om samen dit spel te kunnen proberen!

marij brand

Thursday 29th of July 2021

jaaaaaa dol op escape rooms! dus kom maar door :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.