Een fotoboek maken met Fotofabriek.nl; een hele leuke bezigheid

Als moeder van een dochter van ruim 2,5 jaar oud staat het al een tijdje op mijn to do lijstje; het maken van een fotoboek. Ik had zelfs al een ouderwets fotoalbum in de winkel gekocht met plakhoekjes en plakstift voor de foto’s. Maar je raadt het al; deze taak bleef maar op mijn to do lijstje staan. Tot daar Fotofabriek om de hoek kwam kijken. Ik mag een fotoboek maken met Fotofabriek!

een fotoboek maken
Fotofabriek.nl

Fotofabriek.nl

Het fotoboek maken van mijn dochter krijgt ineens vorm! Ik wilde eigenlijk aan de slag gaan op de ouderwetse manier en had alles daarvoor al in huis. Ik moest alleen de foto’s nog gaan uitzoeken en laten afdrukken. Nou ja, alleen.. Dat is al een heel werk op zich!

Ik ben, net als iedereen denk ik, wel bekend met het feit dat je tegenwoordig via internet fotoboeken kunt maken en laten afdrukken. Ik kom via MamaScrapelle in aanraking met www.fotofabriek.nl
Deze website geeft je verschillende opties in wat je met je foto’s zou willen doen; van het maken van een fotoboek tot een kalender of een wanddecoratie. Ik ga natuurlijk voor het fotoboek.

De website van Fotofabriek oogt echt meteen fijn; heel overzichtelijk en netjes. Het is in één oogopslag duidelijk wat ze allemaal te bieden hebben en ik klik snel door naar de fotoboeken.

De keuze is reuze tijdens het maken van een fotoboek

Op het moment dat ik op de optie fotoboeken heb geklikt, komen er een hoop opties naar voren. Jeetje wat een keuze! De bekende keuzes, hardcover en softcover, zie ik meteen staan en dan gaat mijn voorkeur uit naar hardcover. Maar de opties spiraal en tijdschrift staan er ook tussen en even twijfel ik; wel apart natuurlijk om het in de vorm van een tijdschrift te gieten. Uiteindelijk kies ik toch voor de hardcover; kwaliteit, stevigheid en duurzaamheid vind ik belangrijk en dat gevoel heb ik altijd bij hardcover boeken.

Het maken van keuzes is nog lang niet voorbij want op het moment dat ik kies voor hardcover, krijg ik al de volgende keuze voor mijn neus. Staand, liggend of vierkant? Formaat A4 of A5? Een fotoboek maken met Fotofabriek vraagt je om keuzes te maken, maar wel hele leuke!

Aan de slag met Fotofabriek

Het is tijd om aan de slag te gaan en ik klik door naar het deel van de website waar de online editor te vinden is.
Ik zit er helemaal klaar voor; mijn externe harde schijf is in mijn computer geplugd en ik heb al een aparte map gemaakt met foto’s die ik zou willen gebruiken. Mijn fotoboek zal in het teken staan van het eerste jaar van mijn dochter. Zij is geboren in november 2018 en ik wil met dit fotoboek door haar eerste jaar kunnen bladeren. Natuurlijk gebeuren er in een jaar ontzettend veel dingen en als ik dat allemaal in een fotoboek zou willen zetten, is hij oneindig dik. Mijn selectie is uiteindelijk gemaakt en ik ben er dus helemaal klaar voor.

een fotoboek maken
Foto’s uitzoeken

Ik kies voor de opties hardcover en A4 staand en daarmee opent de online editor. Creatief bezig zijn vind ik leuk, maar een heel fotoboek opbouwen uit het niets is niet zo mijn ding. Wanneer ik dus de optie in beeld krijg om te kiezen tussen een blanco project of ontwerpen bekijken, kies ik voor ontwerpen bekijken. Er komen heel veel sjablonen in beeld met ieder zijn eigen thema en ik kies voor een ontwerp met hartjes op de voorkant. Yes, I’m a sucker for love!

een fotoboek maken
Sjabloon met hartjes

Een fotoboek maken met Fotofabriek begint nu voor mij pas echt. Aan de linker kant van het scherm dat zich opent staan een aantal opties; foto’s, tekst, decoraties, indeling en achtergrond. Genoeg te ontdekken dus. Ik begin met het invoegen van de foto’s. Heel makkelijk kun je de foto’s die je wilt gaan gebruiken uploaden in het programma. Hierdoor kun je later heel makkelijk de foto selecteren die je op een bepaalde pagina wilt hebben. Na het uploaden begint de pret!

Een fotoboek maken

Mijn fotoboek vult zich in een mooi tempo met foto’s van mijn dochter. Wanneer de foto’s op hun plek zitten, is het tijd voor de achtergrond. Dit project is echt onwijs leuk om te doen, maar ik als perfectionist wordt soms een beetje gek van mezelf.. Ik heb er zeker een uur over gedaan voordat iedere pagina een achtergrond had. Een uur ja! Ik had het heel snel af kunnen maken en dezelfde achtergrond kunnen kiezen voor iedere pagina. Maar het leek mij zo leuk om de achtergrond af te stemmen op het gevoel dat de foto’s mij geven.

Voor de achtergrond kies ik voor patronen; een keer uit mijn comfortzone. Ik had ook voor kleur kunnen kiezen en die optie heb ik zeker bekeken. Het kleurenpalet laat heel mooi zien dat er voor ieder wat wils is en je echt alle kleuren kunt kiezen die er bestaan. Onder het kopje patronen krijg ik een hele lijst aan opties; wat voor patroon zal ik kiezen?

een fotoboek maken

Een fotoboek maken met Fotofabriek; voor mij een hele klus maar wat ontzettend leuk. De achtergronden zijn gevuld en ik zet zelf nog een kleine tekst op de kaft en de achterkant van het fotoboek. En dan sla ik mijn project voor de 5e keer op (want ja je zou het opslaan even vergeten en alles kwijtraken!) en ik klap mijn laptop dicht. Hoezo zul je denken? Wil ik mijn fotoboek niet bestellen? Jawel hoor, maar ik ben ook iemand van het goed denken voordat ik iets doe of koop. Meer een hoofdpersoon soms dan een hartpersoon noem ik het maar. Vooral bij grote en dure aankopen en dus ook bij iets blijvends als een fotoboek.

Controleren en bestellen via Fotofabriek.nl

Mijn fotoboek is bijna af; na een paar uur lekker achter de laptop zitten op de bank ben ik er klaar voor om hem te gaan bestellen. Wat ik fijn vind aan het programma is dat ik een melding krijg van een eventuele fout. Er zit een foto in het boek met een verminderde kwaliteit. Deze foto wil ik echter niet uit het boek halen en ik neem dit maar voor lief. Maar fijn dat het programma je hierop wijst; het zou toch vervelend zijn als je je fotoboek uiteindelijk in je handen hebt en er een foto of meerdere foto’s minder zijn van kwaliteit.

Ik ga door naar de volgende stap en ook dit gaat heel makkelijk. Het is wel belangrijk om een account aan te maken om je bestelling te kunnen voltooien. Ook dit is zo gedaan en dan is het bestellen maar. Afrekenen via Ideal en creditcard is gewoon mogelijk en voor grote bestellingen vanaf €100 kan je zelfs op rekening betalen. Nu is het wachten totdat mijn fotoboek op de mat valt. Een fotoboek maken was nog nooit zo makkelijk!

Fotofabriek; wat is mijn ervaring?

Eerlijk is eerlijk; een fotoboek maken doe je niet één, twee, drie. Je wil een mooi blijvend product maken en dat kan je zeker doen met de online editor van Fotofabriek. Een fotoboek maken met dit programma is makkelijk, overzichtelijk en bovenal leuk. Ik heb er echt veel plezier in gehad en het was voor mij een moment van ontspannen en ook heel belangrijk; tijd voor mezelf. Als mama sta je altijd aan en ik vond het dan ook heerlijk om in de avond op de bank even creatief bezig te zijn met als doel een mooi en vooral dierbaar fotoboek. Want dat is het zeker; dierbaar. Ik duik met de foto’s van mijn dochter terug in de tijd en de herinneringen komen weer naar boven. Even verlang ik terug naar de babytijd!

Fotoboek in mijn handen

Het fotoboek heb ik na een paar dagen in mijn handen en ik kan niets anders zeggen dan dat ik onwijs tevreden ben. Wat een prachtig boek is het geworden; deze is me echt dierbaar. Heel fijn om te zien dat Fotofabriek mijn fotoboek met alle zorgvuldigheid heeft ingepakt voor verzending. Je wordt goed op de hoogte gehouden van de status van je bestelling en dat vind ik altijd fijn. Ik krijg zelfs een mailtje met daarin een kort filmpje waarop ik kan zien hoe ze de inhoud van mijn boek vastmaken aan de cover. Echt heel interessant om dat eens te zien.

De pagina’s zijn stevig, mooi gebonden en hebben een mooie glans. De foto’s zijn precies zoals ik ze had bedacht en iedere bladzijde kijk ik naar mijn dochter en geniet ik; wat een rijkdom. Ik vond het persoonlijk heel fijn dat er veel opties waren qua achtergronden, zodat ik een houvast had tijdens het maken van het fotoboek. Ik viel meteen voor de ooievaars en de zacht roze achtergrond in mooie vormen.

Voor de echte creatievelingen onder ons; je kan je boek ook helemaal zelf van begin tot eind maken en invullen met kaders, vormen, achtergronden, kleuren en teksten. Fotofabriek levert kwaliteit voor een mooie prijs, biedt heel veel opties qua ontwerpen van je fotoboek en zorgt voor een nette en goede verzending. Wat wil je nog meer!

Mijn idee is altijd geweest om van ieder levensjaar een fotoboek te maken, zodat ze straks met haar 18e verjaardag 18 mooie boeken krijgt die haar kinder- en jeugdjaren laten zien. Ik heb dus nog een klusje voor de boeg en iets in mij zegt dat ik daar Fotofabriek nog wel bij nodig ga hebben!

een fotoboek maken

Winactie Fotoalbum

Wil jij ook een fotoalbum maken? Dat kan want ik mag een Fotofabriek-vouchercode voor een Fotoboek A4 hardcover met 24 pagina’s weggeven!

Gefeliciteerd Oma Will

Footer2


Chantal
Delen is enorm lief

Chantal

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

8 reacties

  1. Wat gaaf wat zou dat mooi zijn voor foto´s in een fotoboek van de fotofabriek.nl van mijn 3 kleindochters Angel, Milley en Lexie. Mooie Herinneringen onbetaalbaar xxx

  2. Wij zijn een kleine familie van lekkerbekken en hebben vaak gezellige etentjes. Het lijkt me heerlijk om daar een mooi boek van te maken. Boordevol warme en betekenisvolle momenten samen!!

  3. Dit is absoluut een stok achter de deur om wat ‘achterstallig onderhoud’ weg te werken! De foto’s van het 3e levensjaar van een van de kids moet hoognodig vereeuwigd worden!

  4. Deze zomer zijn mijn schoonouders 40 jaar getrouwd en gaan we met de kinderen, aanhang en kleinkinderen een weekend weg. Hier een mooi boek van maken en dat kado doen aan de schoonouders

  5. Heel graag doe ik mee voor een leuk fotoboek van mijn vijf kleinkinderen.
    Al heel lang geen fotoboek gemaakt, wordt weer eens tijd.
    Ik heb om privéredenen geen Social Media, volg alleen bloglovin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.