Skip to Content

cadeau meisje 2 jaar een lijst met speelgoed en cadeautips

Zo, de eerste verjaardag heb je overleefd; de cadeautjes waren top en je kleine meid heeft er een heel jaar al plezier van. Maar voor je het weet staat de tweede verjaardag voor de deur. Iedereen vraagt cadeautips aan je; wat zeg je dan? Welk cadeau meisje 2 jaar geef jij? In deze blog het antwoord op de vraag; Wat kan er allemaal staan op een verlanglijst voor 2 jarig meisje? Wist je dat er ook een verlanglijstje voor een 2 jarige jongen online staat?

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

cadeau meisje 2 jaar, meisjes speelgoed. Cadeautips voor je dochter. Peuter kado en verlanglijst. Educatief en creatief voor een 2 jarige.

Creatief speelgoed meisje 2 jaar

De meeste kinderen vinden het leuk om creatief bezig te zijn. Hoe jong ze ook zijn, er is voor iedere leeftijd wel uitdagend en leuk creatief speelgoed meisje 2 jaar. Met mijn dochter teken ik regelmatig en gebruik ik niet alleen kleurpotloden*, maar ook stiften en wascokrijtjes*. Dit vind ze prachtig!

Tijdens de zoektocht naar meer knutselmateriaal om op het verlanglijstje voor een tweejarig meisje te zetten, kwam ik stempels* tegen. Waarom had ik daar nog niet aan gedacht! Stempels zijn er in verschillende maten en met leuke afbeeldingen. Dieren of letters; de keuze is reuze.

Kleur- en doeboeken mogen eigenlijk niet ontbreken in de categorie creatief speelgoed. Er zijn veel opties op de markt; je kunt zelfs kleuren met water!

Verven blijft voor ieder kind een feest; vooral als ze met de vingers aan de slag mogen. Tip; houd een doekje bij de hand als je met vingerverf* aan de slag gaat!

En als laatste in de categorie creatief speelgoed op het verlanglijstje van een tweejarig meisje komt de klei* nog voorbij. In eerste instantie had ik daar nog niet zo over nagedacht, maar het stimuleert de creativiteit van kinderen enorm en er is onwijs veel leuks te vinden voor het spelen met klei. Kinderen van deze leeftijd willen ook nog steeds wel eens de vingers in de mond stoppen; dus altijd onder toezicht met klei spelen.

Constructie speelgoed meisje 2 jaar

cadeau meisje 2 jaar, meisjes speelgoed. Cadeautips voor je dochter. Peuter kado en verlanglijst. Educatief en creatief voor een 2 jarige.

Op het verlanglijst voor 2 jarig meisje mag wat mij betreft het constructie speelgoed zeker niet ontbreken. Duplo* is voor de jongere kinderen ideaal constructie speelgoed en het is er in zoveel uitvoeringen. Ik zelf ben echt een fan van Duplo! Maar naast Duplo zijn er meerdere dingen die onder het constructie speelgoed vallen, zoals SmartMax* en Kid K’NEX*. Al deze dingen focussen op het aspect bouwen, prikkelen de fantasie en zijn uitdagend in vorm en kleur. Hieronder een paar goede en leuke opties als je wilt gaan voor het constructie speelgoed. Het is er namelijk voor iedere portemonnee.

Kid K’NEX is officieel vanaf 3 jaar. Het ligt een beetje aan hoe vaak je kind iets in zijn mond doet om dit aan te schaffen. Of nog even in de kast te bewaren als je kind een half jaar ouder is.
Maar er zijn nog meer constructie materialen zoals Kapla*, die jaren mee kunnen gaan lees dus vooral even verder als je op zoek bent naar een cadeau meisje 2 jaar.

En het oude nopper speelgoed heeft een metamorfose gehad door Bloko*!

Lees ook:

Hier vind je alles over Stick-o

Kijk hier voor meer magnetisch speelgoed voor 2 jarigen

stekkels

Lees hier de volledige review van Stekkels ( gezien in Wie is de mol seizoen 2024)

De volledige review van Bioblo vind je hier

Boeken op de verlanglijst voor 2 jarig meisje

cadeau meisje 2 jaar, meisjes speelgoed. Cadeautips voor je dochter. Peuter kado en verlanglijst. Educatief en creatief voor een 2 jarige. boeken peuters
Boeken voor peuters

Lezen draagt bij aan de taalontwikkeling van kinderen. De woordenschat wordt gevoed en groeit met ieder boek dat gelezen en bekeken wordt. Kinderen van deze leeftijd kijken nog vooral naar de boeken, maar doordat wij als volwassenen heel veel elementen van deze boeken benoemen, leren kinderen iedere keer wel weer nieuwe woorden. Een perfect cadeau voor meisje van 2 jaar dus. Heerlijk samen boeken lezen/kijken? Hieronder deel ik een aantal leuke, fijne, educatieve en mooie boeken* met jullie die mooi passen op de verlanglijst van 2 jarig meisje.

Buiten speelgoed meisje 2 jaar

Buitenspeelgoed 2 jarige dochter

Of je kindje nu in de lente, zomer, herfst of winter jarig is; buiten speelgoed is altijd een goed cadeau. Natuurlijk is het geven van een emmer met schepje en vormpjes leuker in de lente of zomer wanneer er meteen mee gespeeld kan worden. In de winter zou je meer kunnen denken aan een bal, stoepkrijt of een step of fiets. Buiten spelen is goed voor de gezondheid en is zeker net zo leuk en uitdagend als binnen spelen! Wat je allemaal kunt geven in de categorie buiten speelgoed als cadeau meisje 2 jaar? Kijk maar eens mee op deze verlanglijst voor 2 jarig meisje.

Kijk hier voor de review van een houten klimdriehoek

Crayola stoepkrijt het ultieme cadeau voor jarenlang plezier!

Houten speelgoed op de verlanglijst voor 2 jarig meisje

houten speelgoed cadeau meisje 2 jaar, meisjes speelgoed. Cadeautips voor je dochter. Peuter kado en verlanglijst. Educatief en creatief voor een 2 jarige.

Deze categorie is toch wel mijn persoonlijke favoriet en met mij vast nog vele anderen. Hout is een prachtig materiaal en is ontzettend duurzaam. Perfect als cadeau meisje 2 jaar. Het speelgoed is sterk en kan tegen een stootje en dat is bij kinderen geen overbodige luxe. Mijn dochtertje is laatst 2 jaar geworden en je raad het al; ze kreeg speelgoed van hout! Een grote speelkeuken* met heel veel accessoires om mee te spelen; wat een feest. Daarom mag de categorie houten speelgoed zeker niet ontbreken op de verlanglijst voor 2 jarig meisje!

Spelletjes en puzzels

cadeau meisje 2 jaar, meisjes speelgoed. Cadeautips voor je dochter. Peuter kado en verlanglijst. Educatief en creatief voor een 2 jarige.

Bij de leeftijd van twee jaar komen er wat meer spelletjes om de hoek kijken. Deze spelletjes zijn meestal nog gericht op het alleen spelen; later als kinderen wat ouder zijn komen de bordspelletjes wat meer in beeld. De spelletjes voor een tweejarig meisje zijn vooral gericht op het spelenderwijs leren en ontdekken. Dit kan met kleuren en vormen zijn, maar ook met dieren of voorwerpen.

Daarnaast blijft puzzelen ook een super leuke activiteit om te doen. De knoppenpuzzels (die je aan het knopje van het stukje puzzel kunt vastpakken) zijn vanaf het begin populair. Ze zijn makkelijk hanteerbaar en de afbeeldingen op de puzzels spreken kinderen altijd aan. Waarschijnlijk komt er rond deze leeftijd ook de interesse om een ‘echte’ puzzel te gaan maken met echte puzzelstukjes zoals wij die als volwassenen kennen. Ook hierin is de keuze reuze; vloerpuzzels, veel of juist weinig stukjes. Let’s play and puzzle met onderstaande opties als cadeau meisje van 2 jaar!

De volledige review van ontdek de dino’s lees je hier

Kralen rijgen is officieel vanaf 3 jaar. Maar in onze ervaring kunnen kinderen van 2 en half jaar deze grote kralen ook al heel goed rijgen.

Hier zijn de reviews van Unicorn Domino en Unicorn Memo

Voor het visspel van Jouéco heb ik een review mogen schrijven. Lezen jullie mee?

Interactief speelgoed als cadeau meisje 2 jaar

cadeau meisje 2 jaar, meisjes speelgoed. Cadeautips voor je dochter. Peuter kado en verlanglijst. Educatief en creatief voor een 2 jarige. interactief

Interactief speelgoed gaat vaak gepaard met licht en/of geluid. Vaak is dit speelgoed erop gericht om de aandacht van het kind best wel even vast te houden, ook al is de spanningsboog van een tweejarig meisje nog niet echt lang. Interactief speelgoed is ook wel vaak waar mensen naar grijpen in de speelgoedwinkel; het straalt vrolijkheid uit door de uitbundige kleuren en kinderen worden er als magneten naartoe getrokken. Het is er in allerlei formaten en dat heeft weer als voordeel dat dit soort speelgoed makkelijk mee te nemen is als je een dagje weggaat, bij iemand op bezoek gaat of even een boodschap moet doen met de auto. Je kind verveelt zich nooit!

De bekendste merken die zorgen voor interactief speelgoed zijn toch wel Vtech en Fisher-price. Wat een keuze als je voor zo’n wand met dat soort speelgoed staat. Wil jij weten wat je dan kunt kiezen voor een tweejarig meisje? Kijk dan snel verder voor een tof cadeau meisje van 2 jaar!

Lees hier de blog over zoef zoef dieren

Poppenspeelgoed op het verlanglijstje van een tweejarig meisje

cadeau meisje 2 jaar, meisjes speelgoed. Cadeautips voor je dochter. Peuter kado en verlanglijst. Educatief en creatief voor een 2 jarige.
Poppen speelgoed cadeau 2 jarig meisje

Meisjes zijn over het algemeen zorgzaam en die zorgzaamheid komt vaak tot uiting tijdens het spelen met poppen. Ook mijn kleine meid van net twee jaar oud loopt al een paar weken met een pop rond. Niet zomaar een pop trouwens; mijn Baby Born * van vroeger. Ja die heeft mijn moeder bewaard en nu geef ik hem met heel veel liefde door aan mijn dochter. Ze knuffelt de pop, wiegt haar is slaap, verschoont de luier en loopt rondjes door de kamer met de pop in de poppenwagen. Prachtig om te zien. Ben je nu ook overtuigd van het geven van een pop en/of accessoires voor de pop? Kijk dan snel verder voor leuke cadeau meisje 2 jaar tips.

Lees hier de uitgebreide blog over Bunnies by the bay

En ken je de Lumo stars al?

Rollenspel – imitatie speelgoed

rollenspel en imitatiespeelgoed

De reden dat veel kinderen van 2 jaar graag spelen met keukenspullen en poppen is omdat ze graag de volwassen mensen imiteren. Ze willen ook koken in hun eigen keuken, baby’s verzorgen en spelen met een stofzuiger of stoffer en blik. Zelfs kinderstrijkijzers zijn zeer in trek.
Daarnaast is er nog speelgoed die op kleinere schaal de rollenspellen waarborgt. Denk aan het populaire Playmobil 123* en het nieuwe Klorofil*!

Ken je Bing het konijn al? Lees hier de uitgebreide blog over Bing

Een rugzak van Franck en Fischer is natuurlijk helemaal top!

Zo, ik denk dat we zo best een aardig verlanglijstje voor een tweejarig meisje hebben of niet? Succes met shoppen en veel plezier met een cadeau geven aan een meisje van 2 jaar!

Pin je deze foto op Pinterest?

verlanglijst 2 jarige dochter

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

We hebben nog veel meer gave themaverlanglijsten en ook voor volwassenen. Kijk deze verlanglijstjes overzicht.

Footer1
Chantal
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

johan

Wednesday 20th of October 2021

sposerd by bol.com

ellen

Wednesday 20th of October 2021

Beste Johan, Nee niet gesponsord door Bol. Het is een inspiratie blog. Met speelgoedtips die je makkelijk op Bol kunt vinden. Maar ook in lokale speelgoedwinkels. Kies je voor het gemak van online bestellen dan kun je via Bol kopen, en dan krijgen wij als makers van deze blog affiliate inkomsten, maar je bent hier uiteraard niet toe verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.