Skip to Content

Cadeau jongen 5 jaar – een verjaardag speelgoed voor je zoon

En dan wordt die kleine stoere vent alweer 5 jaar! Het echte schattige van de eerste jaren is er af en de adrenaline stuitert door het lijf van je zoon. Je kan uren met hem praten en hij is misschien wel dol op bouwen, buiten spelen, voetbal of judo. Hij is bijna jarig, maar wat zet je nu op het verlanglijst als cadeau jongen 5 jaar? Wist u dat we ook een verlangslijstje voor 5 jarige meisjes hebben?

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

Eerste leesboeken verlanglijst een cadeau jongen 5 jaar

Voor een kleuter die interesse krijgt in lezen zijn eerste leesboeken ideaal om te krijgen tijdens hun vijfde verjaardag. Dus zet vooral wat AVI start boeken op de verlanglijst als cadeau jongen 5 jaar ! Op StoerLeesVoer kun je veel boeken vinden en ook op AVI Start niveau

Spelletjes voor op de verlanglijst als cadeau jongen 5 jaar

spelletjes voor 5 jarig jongetje

Er zit een verstopping onder de gootsteen die de loodgieter repareert en wie weet zakt zijn broek wel af! In het spel Bob Bilnaad van Hasbro, kies je om de beurt gereedschap uit en maak je het gekozen gereedschap vast aan zijn riem. Wees voorzichtig! Als zijn broek afzakt tijdens jouw beurt, dan wordt iedereen nat gesproeid en lig je eruit. Degene die het lukt om zijn broek niet af te laten afzakken, wint het spel!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Bob bilnaad

Concept Kids. Dit bordspel heeft in 2019 de Deutscher Spielepreis voor het Beste Kinderspel in de wacht gesleept. Dat snap ik wel. Het komt in een grote witte doos en ziet er aantrekkelijk uit met de plaatjes van de kleurrijke dieren. Bij dit spel speel je niet tegen elkaar, maar met elkaar om de dieren de raden. Samen spelen met een familiespel voor de vakantie is altijd goed. Het gaat erom dat het ene zo goed mogelijk de kenmerken van dieren opnoemt en het andere team de dieren probeert te raden. Dat kan soms tot grappige situaties leiden.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Concept kids

Ken je smartgames al? Safari Park Jr. – een smartgame voor jonge kinderen

Lees hier alles over Coral Reef van Smartgames
En hier over Penguins Parade en Noah’s Ark

Kijk hier de blog over jeugdsentiment Happy Cubes

Kijk hier voor de review van het sprookjes memory spel

Lees hier de review van Wie is het piraten?

Lees hier de review van Keer op Keer Kids

Hier vind je de review van Spookslot

Wil je eens wat anders dan anders cadeau geven, kies dan voor een escape room voor kinderen!  Lees hier alles over Circus Pief Paf

circus pief paf

Kwartet op de verlanglijst als cadeau jongen 5 jaar

Er zijn verschillende versies van kwartet*, versies voor beginnende lezers, maar ook kwartet met plaatjes. Een leuk gezelschapsspel wat ook ideaal is om mee te nemen op reis. Op deze leeftijd leren kinderen vaak op hun beurt wachten en om te gaan met winnen en verliezen. Kwartet is hier een ideaal spel voor om op de verlanglijst als cadeau jongen 5 jaar te staan. Samen met je 5 jarige zoon een spelletje spelen!

Kijk hier voor de uitgebreide review van kwartet spellen.

Van Halli Galli * hadden we de simpele editie al met de clownen. Die hebben we al uren gespeeld, tijd voor de vervolgeditie met fruit. Ook deze editie hebben we het afgelopen jaar al tientallen keren gespeeld. Je moet wel tot 5 kunnen tellen! Maar dat kunnen de meeste 4 jarigen wel als ze hun verlanglijstje voor 5 jaar maken.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Halli Galli junior

Lees hier de uitgebreide review van Yeti in mijn spaghetti

Net als papa en mama, maar dan voor kinderen clever junior!

Grapjes over poep zijn altijd leuk. En als er dan een spel is met poephelden die superhelden zijn. Dan heb je een winnende combinatie!

Lichamelijk bewustzijn

De kindermassagekaarten zijn duidelijk geschikt voor kleuters en oudere leerlingen voor de basisschool en ik vind het super als ouders hier gebruik van maken voor hun kinderen. Niet alleen leren kinderen hun eigen lichaam op een speelse manier beter voelen, ook leren zij grenzen te accepteren van andere kinderen en ouders en hun eigen grenzen beter aan te geven.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Kindermassage kaarten

Creatief bouwspeelgoed – vijf jarige zoon

Verlanglijst cadeau jongen 5 jaar. Vijf jarige zoon, Verjaardag speelgoed kado, verjaardagscadeau, buitenspeelgoed, cadeautips

Creatief bouwspeelgoed is net even meer. Je kan er mee de lucht in, iets aan elkaar zetten en perfect voor op de verlanglijst als cadeau jongen 5 jaar!

Aquabeads

Spelen met Aquabeads * is te vergelijken met iets maken met strijkkralen. Je legt een figuurtje na op een speciaal legbord. Nu zijn het alleen geen kraaltjes, maar kleine balletjes. En dan komt het mooie: als het af is: spuit je er water overheen, en de balletjes gaan aan elkaar vastplakken.

Wat de Safari Box van Aquabeads zo enorm leuk maakt is dat er 10 parelstandaarden inzitten. Hiermee kan je diertje echt staan! Op het bijgeleverde speelveld kan je safari avontuur beginnen met je gemaakte creaties! Niet alleen plezier tijdens het maken, maar daarna ook mee te spelen. Je moet natuurlijk wel even wachten tot je werkjes goed droog zijn.

De parelstandaarden zijn helaas niet los te koop en zitten voorzover ik kan zien alleen in de Safari Box. Dus een mooie set om mee te beginnen en daarna om uitbreidingen te vragen voor het verjaardagsfeestje, schoencadeau onder de kerstboom of andere gelegenheden.

Kijk hier voor de uitgebreide reviews van Aquabeads van Kelly en Ellen en over de safari box.

In de wereld van Totum is zoveel leuks te vinden. Van Strijkkralen en pixel painting

Pixelart

De BiOBUDDi Pixel en Create sets! Ook hiermee kun je heerlijk creatief bezig zijn. Ellen schreef al eerder een blog over dit merk van Nederlandse bodem. Maar wij hadden hier nog nooit van gehoord en waren hier dan ook erg benieuwd naar!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Pixelset van Biobuddi

Clicformers * zijn in een kleuterklas altijd erg in trek! Kijk hier voor de review van clicformers

bouwblokken

Bouwen is het perfecte cadeau voor een 5 jarige jongen. Van kleine blokjes tot grote blokken. Van meerdere kleine sets tot een grote set als groepscadeau!

Kelly heeft al veel interessant bouwspeelgoed mogen reviewen.
Hier lees je alles over Flockmen en Stekkels

Lees deze review van Abel Blocks

Hier vind je de review van magformers

Kinderen zijn verliefd op Bioblo blokken

Heb jij een kleine timmerman in huis? Kijk dan eens naar Totum Carpenter King

Veel mensen denken dat Lego pas geschikt is vanaf 5 a 6 jaar. Maar wist je dat er speciale speelsets zijn die al vanaf 4 jaar leuk zijn?! Ook voor op de verlanglijst als cadeau jongen 5 jaar erg leuk om te krijgen.

Is je kind al ervaren dan kun je ook Lego Dreamzzz geven, oorspronkelijk pas vanaf 7 jaar, maar met hele duidelijke stappenplannen. Winnaar speelgoed van het jaar 2023! LEGO DREAMZzz Mevr. Castillo’s Schildpadbusje Campervan, een droomset!

LaQ bestaat uit 7 verschillende bouwstenen. La Kjoe zoals  je het uitspreekt wordt in Japan gemaakt en is constructiespeelgoed met een zeer hoog educatieve waarde. De Q schrijf je in Japan als kyuu en betekend ronde vorm. En dat komt omdat je met LaQ bouwstenen ook ronde vormen kunt bouwen zoals de ingewikkelde cylinder hierboven laat zien.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Laq bouwblokken

Lees hier alles over Fantasy Forts

Kijk hier voor een overzicht van allerlei bouwspeelgoed voor jongens en meisjes!

Creatief speelgoed – vijf jarigen

Verlanglijst cadeau jongen 5 jaar. Vijf jarige zoon, Verjaardag speelgoed kado, verjaardagscadeau, buitenspeelgoed, cadeautips

Creatief speelgoed is altijd leuk om op een verlanglijst als cadeau jongen 5 jaar te zetten. En ook om te krijgen dus!

Strijkkralen vervelen nooit! Vijf jaar is de leeftijd dat kinderen niet meer zomaar alles op de grond spelen en de concentratieboog hebben om hun strijkkralen werkje echt af te krijgen. Dus twijfel niet en zet dit op de verlanglijst als cadeau jongen 5 jaar! Ze zijn er met glitters, glow in the dark en grote voorraadsets.

De stickerstudio van Dessineo is winnaar speelgoed van het jaar 2023

Doeboeken

Met Dribbels grote doeboek komen jij en je kind de zomer wel door. Dit boek bevat 63 bladzijdes en staat boordevol leuke spelletjes om te doen. Sommige kunnen ze prima zelf doen, zoals het doolhof. En bij andere opdrachten is het handig als je even uitlegt wat ze moeten doen. Verder zijn er ook leuke kleurplaten met een klein verhaaltje. Erg leuk om samen voor te lezen. Kleuren, zoeken, cijfers schrijven, woordjes lezen, motorische oefeningen. Het komt allemaal voorbij in dit boek. Daarom een doeboek met een hoofdletter D.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Dribbels grote doeboek

SES gieten en schilderen* is erg leuk op de verlanglijst als cadeau jongen 5 jaar. Een perfecte activiteit voor een regenachtige dag of gewoon even als kleine activiteit tussendoor. 

Kijk hier voor de uitgebreide review van Ses gieten en schilderen

Hier vind je de review van Tik Tak knutselkoffer

Slijm!

Ga aan de slag met slijm maken! Met boeken waar recepten in staan. Een ultiem cadeau voor slijmfans! Maar er zijn ook potten met kant en klare slijm te koop!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Zelf slijm maken

Kijk hier voor al onze recensies van creatief speelgoed

Educatief speelgoed verlanglijst als cadeau jongen 5 jaar

Verlanglijst cadeau jongen 5 jaar. Vijf jarige zoon, Verjaardag speelgoed kado, verjaardagscadeau, buitenspeelgoed, cadeautips

Loco Mini is het meest gebruikte educatiemateriaal wat zowel op school als thuis gebruikt wordt. Wij hebben veel boekjes en het is leuk om af te wisselen. Een leuke afwisseling op je verlanglijst voor 5 jarige zoon! Wel handig om dan even te vermelden of je de doos al hebt 😉

Lees hier de uitgebreide review van Loco Mini

Is jouw kind al bezig met letters? Dan is Scrabble Junior een tof idee!

"};

Kijk hier voor de review van ik leer rekenen

Hier vind je de uitgebreide review van Ik leer Symmetrie

Hier vind je de review van Apple Twist

Lees hier alles over de magnetische letterdoos van Zwijsen

Kinderen leren klokkijken met deze leuke set van Clementoni hoe laat is het

Hier vind je de uitgebreide review van de interactieve pen van Clementoni

Lees hier alles over ik leer schrijven van Clementoni

Wil je kind dierendokter worden? Kijk dan deze dierenartspraktijk van Clementoni

Interactieve quiz junior – een interactief speelbord

Schooltje spelen

De Sesamstraat ABC & 123 puzzel! Het zijn telkens 2 stukken bij elkaar. Eentje met een plaatje (van 2 nerdy bananen met een bril en vlinderdas, bijvoorbeeld, love it!), en dan de andere met het aantal of de eerste letter, en het bijbehorende woord. Simpel en duidelijk. De kleuren en plaatjes zijn vrolijk, zoals we van Sesamstraat gewend zijn.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Sesamstraat ABC

Kijk hier voor de uitgebreide review van Schooltje spelen Rompompom

De schrijfkaarten zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar die interesse hebben om zelf te gaan schrijven. Ik raad je echter af om dit aan kinderen te geven die hier nog niet de behoefte aan hebben. Laat ze dan gewoon lekker spelen en kleuren. Schrijven komt vanzelf wel! Daar wordt op school genoeg aandacht aan besteedt.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Woezel en Pip schrijfkaarten

De wereld van Tiptoi als cadeau jongen 5 jaar

Wat als je kind al eerder toe is aan letters leren dan op school wordt aangeboden? Dan ga je kijken naar een oplossing hiervoor natuurlijk. En wat super leuk dat het favoriete TipToi van Ravensburger dan uitkomt met een Leer spel avontuur, om met TipToi eerste letters leren mogelijk te maken op de juiste manier! Tiptoi is perfect als cadeau jongen 5 jaar

Kijk hier voor de uitgebreide review van TipToi letters leren

Kinderen van 5 jaar zijn dol op alles over de boerderij. Dus naast alle uitstapjes willen ze ook spelenderwijs thuis en in de auto veel over het leven op de boerderij leren. Met dit interactieve leersysteem van Ravensburger kan dat gelukkig! Want ik weet er niet zo heel veel van als stadse. TipToi op de boerderij

Kijk hier voor de uitgebreide review van TipToi op de boerderij

Nog meer tiptoi

In de doos van Tiptoi mijn grote Wereldatlas zit ook een grote wereldkaart waar je aparte geluidsbestanden voor kunt downloaden. Het verbaast mij nog steeds maar ja zelfs op deze flinterdunne poster zit technologie verborgen waar je met de TipToi stift heel veel kennis kunt toveren. Zo voelt het toch een beetje voor mij hoor dat toveren met techniek!

In de grote wereldatlas kun je van alles leren en zien over onder andere de wereldzeeën, grote rivieren, gebergten, manier van leven, de dieren, de landschappen en nog veel meer!

Kijk hier voor de uitgebreide review van TipToi wereldatlas

Kijk hier voor de review van het liedjesboek voor onderweg

Wat als je kind al eerder toe is om Engels te leren. Dan ga je kijken naar een oplossing hiervoor natuurlijk. TipToi Wij leren Engels is voor onze dochter een grote uitkomst om op een speelse manier meer Engels te leren dan ze op televisie leert van Dora. Perfect als cadeau jongen 5 jaar!

Kijk hier voor de uitgebreide review van TipToi wij leren Engels

Tiptoi de boerderij set, leuk voor kinderen maar ook voor ouders die in de stad zijn opgegroeid. Stiekem is de TipToi Dierenset Boerderij dus niet van 4 tot 7 jaar, maar ook voor oudere leeftijden nog erg leuk. De boerderij is snel in elkaar gezet en kan helemaal plat weer worden opgeborgen in de doos.

Kijk hier voor de uitgebreide review van TipToi dierenset boerderij

Speelgoed om gewoon mee te spelen

speelgoed voor vijf jarige zoon

Ja dan heb je nog een categorie speelgoed om gewoon mee te spelen. Dat kan in de vorm van een rollenspel natuurlijk, maar ook gewoon leuk voor losse momenten voor op de verlanglijst als cadeau jongen 5 jaar. En de meeste jongens willen dan toch auto’s!

Hotwheels * de ULTIEME uitdaging in de HOOGSTE Ultieme Garage tot nu toe, met eindeloos veel mogelijkheden voor het bedenken van verhalen en actie met voertuigen!

Deze enorme speelset bevat parkeerplaatsen voor meer dan 100 voertuigen en een verrassende vijand in de vorm van een Robo T-Rex die de fantasie van kinderen zal prikkelen! Kinderen kunnen de voertuigen helemaal naar boven vervoeren in de zelf te bedienen lift met plek voor twee auto’s. Ze kunnen met de auto’s naar beneden racen door de verdiepingen van de garage en experimenteren met de meerdere speelmodi voor eindeloze spanning!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Power Treads

Nog meer auto’s:

Een voertuig van MonsterJam is ook heel gaaf natuurlijk!

Kijk hier voor de review van Tonka voertuigen

Ook op wielen maar dan toch anders is deze robot van Clementoni. DOC helpt kinderen bij het leren: – helpt bij de ontwikkeling van het logisch denkvermogen en probleemoplossende vaardigheden; – leert kinderen letters, cijfers, kleuren en dierennamen. Met de robot leren ze spelenderwijs opdrachten programmeren. DOC is het allereerste spel dat kinderen op een leuke en creatieve manier in aanraking brengt met educatieve robotica. De robot kan worden geprogrammeerd om vrij rond te rijden of de voorgeprogrammeerde routes op de spelkaarten te volgen. 

Muzikaal speelgoed als cadeau jongen 5 jaar

Verlanglijst cadeau jongen 5 jaar. Vijf jarige zoon, Verjaardag speelgoed kado, verjaardagscadeau, buitenspeelgoed, cadeautips

Kleuters zijn dol op muziek. Een cd is dan ook altijd een goed idee! Kijk hier voor een overzicht met muziek speelgoed voor kleuters

Lees hier alles over de Timio Player. Dit is een educatieve, elektronische audio- en muziekspeler.

De cd’s gebruik zijn leuk voor thuis of onderweg in de auto. Maar je kunt als je een beetje handig bent de cd ook op een MP3 speler zetten. Kids achterin hun eigen muziek en jij voorin jullie eigen muziek. Ideaal voor lange autoritten en op vakantie.

Cultureel cadeau als cadeau jongen 5 jaar

Verlanglijst cadeau jongen 5 jaar. Vijf jarige zoon, Verjaardag speelgoed kado, verjaardagscadeau, buitenspeelgoed, cadeautips

Niks leukers en leerzamer dan een cultureel cadeau jongen 5 jaar! Zo kreeg mijn dochter een grote heliumballon met daaraan een uitnodiging om samen naar een theatervoorstelling te gaan. Daarna werden er natuurlijk patatjes eten bij de Mc. Donalds. Maar een museum is natuurlijk ook perfect!

Culturele uitstapjes: 

Rollenspel en accessoires

fantasiespeelgoed jongen vijf jaar

Kinderen zitten in deze fase ook nog volop in hun rollenspel, willen verkleden, spelen met speelgoed wat goed is voor de verbeelding.

Kijk hier voor leuke blogs met verkleedspullen en een heus verkleedspel!

Playmobil* is vanaf 5 jaar echt super leuk om te krijgen. Kinderen zitten vol in hun fantasiespel en er zijn heel veel series uitgebracht ondertussen die soms ook al weer helemaal vernieuwd zijn of met extra uitbreidingen.

Kijk hier voor uitgebreide blogs over Playmobil Zee, en wintervakantie in de sneeuw.

Buitenspelen verlanglijst als cadeau jongen 5 jaar

Verlanglijst cadeau jongen 5 jaar. Vijf jarige zoon, Verjaardag speelgoed kado, verjaardagscadeau, buitenspeelgoed, cadeautips

Alleen buitenspelen mag meestal nog niet als je 5 jaar bent, tenzij je mee mag met oudere broers of zussen. Maar je kan ook prima in de tuin of balkon spelen of voor de deur onder toeziend oog. Buitenspeelgoed is dan ook perfect voor op de verlanglijst als cadeau jongen 5 jaar. Buitenspelen is goed en remt de ontwikkeling van bijziendheid!

Stoepkrijt is zo leuk! Maak een regenboog, een hinkelbaan, een ingewikkeld parcours of vermaal het en maak stoepkrijt verf. Altijd een hit!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Stoepkrijt van Crayola

Maar laten we eerlijk zijn. De meeste jongens worden ook gewoon erg blij van een mooie voetbal van zijn favoriete club, of een stoere step of Nerf pistolen! Boys will be boys dus oorlogje moet er gespeeld worden, wedstrijden en stunten met een step en een lekker potje voetbal!

buitenspelen met anderen

De estafette doos van Outdoor play bevat tevens een gave start en finish lijn met vlaggetjes die ik op de familiedag dit jaar ga inzetten voor het met echte eieren op een lepel lopen. Zo is dit buitenspeelgoed ook geschikt voor de hele familie! maar er zijn nog veel meer sets.

Kijk hier voor de uitgebreide review van outdoor play

Rolschaatsen of Inline Skates, waar gaat jouw meisje voor? Hier begonnen wij met rolschaatsen en kreeg ze toen ze 7 was inline skates. Maar het buurmeisje kreeg toen ze 5 was inline skates. Zoveel mogelijkheden, maar speelgoed met wielen blijft leuk als cadeau jongen 5 jaar!

En een skippybal is natuurlijk ook geweldig! En van die loopklossen vallen ook vaak nog in de smaak.

Geef een belevenis cadeau jongen 5 jaar

Verlanglijst cadeau jongen 5 jaar. Vijf jarige zoon, Verjaardag speelgoed kado, verjaardagscadeau, buitenspeelgoed, cadeautips

De culturele uitstapjes horen hier ook een beetje onder, maar wat ik hier mee bedoel is een dagje naar de dierentuin, pretpark, bioscoop of ander leuk uitstapje! Kinderen vinden dit echt leuke cadeautjes voor hun verjaardag en zelf geniet je er ook gezellig van mee om weer even kind te zijn. Heb jij een belevenis als cadeau jongen 5 jaar?

Dierenparken

speeltuin en pretpark vijf jarige jongen

Pretparken en speelparken:

Spelcomputer op de verlanglijst

Is jouw kind al toe aan gamen op een spelcomputer?
De Nintendo Switch is hier favoriet in huis. En er zijn al spellen met PEG 3, dat wil zeggen dat ze voor kinderen vanaf 3 jaar geschikt zijn. In mijn mening is 5 jaar vroeg genoeg om hiermee te beginnen.

Lees hier alles over de Nintendo Switch

PEG 3

Verlanglijst cadeau jongen 5 jaar. Vijf jarige zoon, Verjaardag speelgoed kado, verjaardagscadeau, buitenspeelgoed, cadeautips

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.