Woezel en Pip schrijfkaarten – een cadeautip voor peuters

Dochterlief kreeg voor haar verjaardag hele leuke cadeaus waaronder Woezel en Pip schrijfkaarten. Ze wil namelijk dolgraag zelf kunnen lezen en schrijven en zodoende vind ik het leuk om haar dit spelenderwijs te laten oefenen en leren. 

Woezel en Pip schrijfkaarten

Woezel en Pip schrijfkaarten

Woezel en Pip schrijfkaarten

Samen met Woezel en Pip en alle vriendjes uit de Tovertuin kan je kind eindeloos oefenen met het het schrijven van rondjes, strepen en krullen op deze schrijfkaarten. De oefeningen zijn goed voor de fijne motoriek en zijn een goede voorbereiding op het leren schrijven op school.

In de verpakking zitten maar liefst 24 schrijfkaarten en een uitwisbare stift.

Woezel en Pip schrijfkaarten
Schrijfkaarten

Aan de stift zit een klein sponsje om het werkje na afloop weer netjes uit te gummen.

De Woezel en Pip schrijfkaarten worden na gebruik weer makkelijk schoon, dochterlief kan het zelf. En de oefeningen zijn in allemaal verschillende gradaties goed te doen voor haar.

Het enige minpuntje vind ik zelf dat de kaarten niet aan de voor en achterkant zijn bedrukt met schrijfoefeningen. Nu staan er op de achterkant gewoon een plaatje van Woezel en Pip, ik had liever meer schrijfoefeningen gehad.

Fijne motoriek oefenen

Niet dat dochterlief zich daar druk om maakt want zij vind het geweldig om hier lekker mee te spelen. Ideaal ook om mee te nemen onderweg of op een verjaardag of naar een restaurant want met een beetje mazzel vermaken ze zich hier wel een half uurtje mee!

De schrijfkaarten zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar die interesse hebben om zelf te gaan schrijven. Ik raad je echter af om dit aan kinderen te geven die hier nog niet de behoefte aan hebben. Laat ze dan gewoon lekker spelen en kleuren. Schrijven komt vanzelf wel! Daar wordt op school genoeg aandacht aan besteedt.

Kijk ook deze blogs:

Hier nog meer producten als de Woezel en Pip schrijfkaarten:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.