Op zoek naar de Sloddervos met Woezel & Pip – een kinderfilm

Heb jij thuis ook zo’n Sloddervos rondlopen? En is deze sloddervos toevallig ook nog eens fan van Woezel en Pip? Dan raad ik je absoluut aan om naar de eerste bioscoopfilm van Woezel en Pip te kijken! Op zoek naar de sloddervos met in de hoofdrollen Woezel & Pip, Charlie, Tante Perenboom, de Wijze Varen en Buurpoes.

Woezel & Pip op zoek naar de Sloddervos

Tante Perenboom vraagt aan Woezel & Pip om op het cadeau voor Wijze Varen te bewaren. Want het is bijna groot feest de wijze varen is weer een jaartje ouder. Ook komt neefje Charlie logeren en dat is natuurlijk helemaal leuk! Om te oefenen logeren Woezel & Pip alvast een nachtje bij Buurpoes haar muurtje. Maar daar horen de vriendjes toch wel hele rare geluiden en zijn stiekem toch ook wel een beetje bang geworden.

Wijze varen heeft hun namelijk gewaarschuwd voor de Sloddervos! Deze gevaarlijk uitziende indringer gaat er met alle spulletjes van Woezel & Pip vandoor en heeft zelfs het cadeau van de Wijze Varen meegenomen!

Samen met Charlie, Buurpoes, Vlindertje en Molletje gaan Woezel & Pip op zoek naar de Sloddervos en trotseren heel wat spannende avonturen!

Uiteindelijk vinden ze dan de Sloddervos.. maar of ze daar nou zo blij mee zijn?

Woezel en Pip Sloddervos

Waardering van de peuter

Na afloop vroegen wij dochterlief natuurlijk wat zij van de film op zoek naar de sloddervos vond! In eerste instantie was het antwoord alleen leuk, maar thuis kwamen de verhalen los! Zo zei ze letterlijk: “De film was spannend en ook een beetje engig mama. Maar met het team hebben zij elkaar gered en was het goed gekomen. Charlie was de sloddervos niet hè mama. Dat was ….!”

Waardering van deze moeder

Naast de term “knoeigat” die wij hanteren als dochterlief zit te knoeien met haar eten, wordt dit zeker weten een nieuw woord om te gebruiken als ze niet helpt opruimen of een zooitje maakt van haar kamer en alle kasten leeg trekt. Voor grote sloddervossen is op zoek naar de sloddervos zeker een leuke film met een pedagogische invalshoek waar jong en oud van kan leren.

De film duurt 70 minuten en was voor onze peuterdochter goed uit te zitten. Maar ze is dan ook dol op tv kijken en heeft al een paar Disney films gekeken die ook ongeveer zo lang duren. Wel werd ze even onrustig toen het spannend werd bij de kale rots en kroop ze lekker bij mij op schoot.

Activiteiten kleuterbioscoop Op zoek naar de sloddervos

Woezel en Pip Sloddervos

Wij keken op zoek naar de sloddervos in een Pathé bioscoop. Al bij het betreden van de bioscoop zag je allemaal peuters en kleuters met Woezel & Pip knuffels. Erg leuk om te zien! Er stond een grote poster waar natuurlijk bij geposeerd moest worden. De kinderen kregen een kidscombo met keuze uit zoete of zoute popcorn. Verder zat hier een Caprisun in, ( waar ik persoonlijk niet erg blij van wordt, maar ik had gelukkig haar eigen drinkbeker met water mee), autodrop winegums, en een plakhandje. Normaal snoept dochterlief nooit en ze was lekker lang zoet met haar winegums!

Boven aan de trappen stonden grote tafels waar je een kleurplaat kon inkleuren. Pas later werd mij duidelijk dat je hier prijsjes mee kon winnen. Dat weten wij dan weer voor de volgende keer, dochterlief had deze keer echter niet zo’n zin in kleuren. Ze vond het veel te spannend allemaal en had geen idee wat ze kon verwachten.

Tijd om te schminken! Er waren maar 3 dames die alle peuters en kleuters schminkten en ze namen er goed de tijd voor. ( dit tot ergernis van de mama’s waaronder ik zelf, die de tijd voorbij zagen tikken en de zaal in wilden gaan). Er was geen duidelijke rij wat met die onrustige kinderen ook al niet heel soepel verliep, maar uiteindelijk zat ze dan.

kleuterbioscoop schmincken

Na afloop kreeg ze nog een leuke poster als aandenken en een heus diploma!! Haar eerste diploma is een filmdiploma hahaha ( of dat nou pedagogisch heel goed is hihi)

Kleuterbioscoop diploma

De poster en diploma van Op zoek naar de sloddervos staan trots bij haar bed. Zo kan ze er leuk over terugdenken. Je krijgt echt waar voor je geld en als je op tijd bent heb je genoeg tijd voor het schminken en kleuren en heb je een goed gevulde ochtend!

Ben jij wel eens naar de kleuterbioscoop geweest met je kind(eren)?

Lees ook deze blogs met producten van Woezel & Pip

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.