Verlanglijst voor 4 jarig jongetje – een speelgoed en cadeau lijst

Het duurt nog even voordat mijn zoontje jarig is, maar zijn beste vriend is onlangs 4 jaar geworden. Ik ging op zoek naar een cadeautje en daarbij kwam ik een heleboel leuke dingen tegen. Die heb ik hier in een verlanglijst voor 4 jarig jongetje gezet. Voor jongens, maar voor meisjes kan het net zo goed. Of, zoals bij ons thuis, voor moeders (behalve die de dino’s dan, want die vind ik echt niet leuk om mee te spelen!).

1. Dino’s verlanglijst voor 4 jarig jongetje

dinosaurus cadeau verjaardag

Vraag me niet waarom, maar ineens vind je (klein)zoon/neefje/buurjongetje dino’s leuk. Mijn zoontje kreeg ze toen hij 3 jaar werd. Hij speelde er toen nog niet echt mee, maar nu we een half jaar verder zijn, begint de interesse te komen. Van veel dino’s leert hij mij nu de namen. Zullen die echt geweest zijn of echt verzonnen? Geen idee, maar ik vind het wel knap dat hij zelf nog weet wie welke is.

2. Een voetbal, met goaltjes

verlanglijst voor 4  jarig jongetje

Een sportief onderdeel op het verlanglijst voor 4 jongetje. Én goed voor de ontwikkeling en motoriek voor als ze straks op voetbal mogen. Ook om andere leuke spellaen mee te doen natuurlijk. Bijvoorbeeld wie het hoogst kan gooien of met water gevulde flessen omrollen, enzovoort. Maar een voetbal wordt bij mijn zoontje en zijn vriend pas écht leuk wanneer de (opvouwbare) goaltjes erbij staan en ze bij elkaar kunnen scoren.

3. (Vinger)verf en een verfschort

vingerverf

Voor de creatieveling. (Vinger)verf koop je gewoon bij de Action voor een paar euro. En het verfschort komt bij Ikea vandaan. Altijd handig om in huis te hebben. En handig dus op het verlanglijstje van een 4-jarige.
Andere verf, krijtjes, stoepkrijt, en tekenspullen zijn ook altijd goed voor deze leeftijd. Ze gaan zichzelf steeds meer ontdekken en poppetjes tekenen. Vergeet ook zeker het tekenblok niet om mooie kunstwerken te bemoedigen.

4. Verkleedkleding op de verlanglijst voor 4 jarig jongetje

boef geeft cadeau verlanglijstje van een 4 jarig jongetje

Bij de opvang van mijn zoontje spelen de peuters en jonge kleuters regelmatig met elkaar bij de verkleedkist. Omdat zijn beste vriend de laatste tijd graag politietje-en-boefje speelt, besloot ik als cadeau een politiepak te geven. Mijn zoontje ging als boef verkleed naar zijn verjaardag. En dat was een groot succes.

5. Prentenboeken verlanglijst voor 4 jarig jongetje

Altijd leuk om een prentenboek te geven of te krijgen. Op het verlanglijst voor 4 jarig jongetje kun je een boek met het alfabet zetten, zoals Leren lezen met Woezel & Pip. Of een boekje over naar school gaan, want die tijd is nu aangebroken. Of een boek met een thema dat de minder leuke dingen in het leven leuker maakt is ook een goed idee, bijvoorbeeld over tanden poetsen.

6. Speeldieren

speeldieren verlanglijstje van een 4 jarig jongetje

Volgens mij speelt mijn zoontje er al mee sinds hij 1,5 jaar is. En ik denk dat de liefde voor zijn speeldieren nog wel wat jaartjes mee zal gaan. Daarom komen ze ook op het verlanglijstje van een 4-jarige te staan. Dubbele? Dat is niet erg, hoe groter de kuddes, hoe langer het speelgenot!

7. Lego verlanglijst voor 4 jarig jongetje

lego juniors verlanglijstje van een 4 jarig jongetje

Hoewel Duplo Lego nog steeds zorgt voor uren bouwplezier, is een 4-jarige inmiddels wel toe aan iets wat iets meer uitdaging heeft. Sommige grote mensen – …euhh…oeps, kinderen bedoel ik – Lego is nog best moeilijk, maar Lego Junior is makkelijk te bouwen en daarom dus een aanrader voor de overgang tussen Duplo en de échte Lego.

Kijk hier voor een overzicht van allerlei bouwspeelgoed voor jongens en meisjes!

8. Een spel verlanglijst voor 4 jarig jongetje

Leuke spelletjes genoeg te vinden! Kijk een beetje naar het seizoen wanneer het kind jarig is. Want kinderen spelen het liefst gelijk met hun cadeautjes. Bob Bilnaad is erg grappig (en stiekem een beetje spannend) voor in de tuin in het voorjaar en de zomer. En een binnenspel, zoals Uk & Puk – tel en beweeg en denkspellen van Hubelino, staan op het verlanglijst voor 4 -jarige als het kind in de herfst of in de winter jarig is. Kijk ook eens bij Heutink Thuis voor leuke leerspellen.

Hier vind je de review van Tik Tak knutselkoffer

9. Een puzzel

verlanglijst voor 4  jarig jongetje puzzel

Behalve spelletjes zijn puzzels ook een groot succes. Figuren als Paw Petrol en Cars erop doen het goed in mijn omgeving. Maar ook met brandweerauto’s en vliegtuigen. De leeftijd staat meestal wel ergens op de doos vermeld met 4+. De één is daar natuurlijk wat sneller mee dan de ander, maar meestal zijn dat puzzels vanaf 30 á 35 stukjes. Mocht je het cadeau willen doen, pijl dan even bij de ouders/verzorgers van het kind. Soms is het kind al veel verder en dan is een kleinere puzzel wat te ‘saai’. Of ga gewoon eens samen puzzelen, dan kom je er vanzelf wel achter waar het aan toe is.

9. Een muziekinstrument

Alle kinderen worden blij van muziek maken. Ik denk dat een simpele fluit al leuk is op het verlanglijst voor 4 jarig jongetje. Hoewel de ouders het daar misschien iets minder mee eens zijn. Want let maar op, de jarige gaat er gegarandeerd gelijk op blazen. Maar speelgoedgitaren klinken iets minder doordringend én ze klinken ook duurder dan dat ze zijn. Begin dit jaar zag ik ze namelijk al voor 4,99 bij de Kik.

Disney Cars | Ruim 480 items online

10. Een fietshelm

Mijn zoontje heeft zijn fietshelm al op sinds ik bijna met hem omver werd gereden door achteruitrijdend werkverkeer dat het fietspad op denderde. Een 4-jarige wil meestal alles zelf doen en dus ook zelf fietsen, met of soms zelfs al zonder zijwielen. Dat gaat vaak gepaard met vallen en opstaan. Fietshelmen zijn met leuke en stoere opdrukken te verkrijgen. En met de opkomst van het elektrische verkeer wat je niet altijd meer aan hoort komen, zeker niet verkeerd om van jongs af aan al aan te wennen.

11. Geld of een tegoedbon

Een cadeautje is voor de meeste kinderen het leukste als het uit te pakken is. Maar op een verjaardagsfeestje komt de jarige vaak al om in cadeaus. Ik vind het bijvoorbeeld ook leuk om aan mijn zoontje te leren dat je met geld of een tegoedbon iets leuks kunt kopen of doen. Op het verlanglijst voor 4 jarige jongen zet ik: geld voor een jaarabonnement voor de bibliotheek en een tegoedbon voor het theater (bij voorkeur gezellig met degene die het heeft gegeven).

12. Buitenspeelgoed Zwembad

Met 4 jaar worden veel kinderen ingeschreven bij de zwemscholen, immers mogen ze vanaf 4,5 jaar beginnen met zwemles en is er vaak een wachtlijst. Een leuk idee voor op het verlanglijst voor 4 jarig jongetje is dan ook zeker om iets met waterspeelgoed te geven voor in het zwembad om ze watervrij te maken!

Zwembaden shop

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

Footer1
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.