Verlanglijstje voor 1 jarige jongen, een speelgoed en cadeau inspiratie tip

En ja hoor, daar is die grote mijlpaal, je kleine mannetje is alweer 1 jaar! Een jaar waarin misschien wel het meeste gebeurd. Van kleine baby tot ontdekkende kruiper en misschien wel stapper al. Je hebt genoeg om te regelen met een eerste verjaardag daarom helpen wij je met de cadeaus! Doe in dit verlanglijstje voor 1 jarige jongen inspiratie op voor jezelf, of om cadeau te doen. Er is ook een verlanglijstje voor een 1 jarig meisje online.

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

boeken verlanglijstje voor 1 jarige jongen

1. Eerste boekjes op het verlanglijstje voor 1 jarige jongen

Samen lezen is vanaf deze leeftijd al echt belangrijk en ook nog eens erg leuk! Weet dat samen beleven en ervaren belangrijk is. Een goede basis, hoelang je kleine mannetje stil kan zitten is niet belangrijk. Goede boeken voor deze leeftijd zijn met simpele illustraties, dikke bladzijdes en geluidjes. Op StoerLeesVoer vind je heel veel leuke boeken met reviews. Hieronder deel ik ook een paar tips voor op het verlanglijstje van een 1 jarige jongen.

Klik op de foto voor deze leuke boekjes

2. Spelletjes voor op verlanglijstje van 1 jarige jongen

speelgoed eerste verjaardag

Op een speelse manier is het al leuk om bezig te zijn samen, ook voor hele jonge kinderen. Uiteraard is er nog geen sprake van willen winnen. Het samen actief bezig zijn met een spel is hetgeen wat nu interessant is. Er is altijd iets te leren, nieuwe vaardigheden, samenwerken, geduld, motoriek enzovoort. Daarom hieronder items die passen op verlanglijstje van 1 jarige jongen.

Lees hier alles over SmartMax van Smartgames

Kijk hier voor de review van Smartmax My first acrobats

Hier vind je alles over Stick-o

Hier vind je de uitgebreide review van het leuke visspel van Jouéco

Kijk hier voor de uitgebreide review van Woezel en Pip spelen verstoppertje?

Lees hier de review van nijntje kiekeboe

3. Creatief speelgoed voor op verlanglijstje 1 jarige jongen

creatief verlanglijstje voor 1 jarige jongen

Bij deze leeftijd is het ervaren van verschillende materialen belangrijk dan het resultaat. Het plezier in ontdekken, voelen en ervaren is wat het creatief maakt. Op deze leeftijd spelen kinderen ook graag met hun eten om deze reden. Ze ervaren door te voelen. Let altijd op met creatieve materialen dat het niet zwaar chemisch of giftig is. Er komt altijd wel wat in het mondje. Beperk dit door goede materialen te kiezen en er gewoon bij te blijven. Hieronder een paar leuke creatieve items voor op verlanglijstje 1 jarige jongen.

Lees hier alles over het mijn eerste woordjes kleurboek

Kijk hier voor een leuke knutsel met vingerverf

4. Speelgoed grove motoriek voor op de verlanglijst voor 1 jarige jongen

motorisch speelgoed eerste verjaardag

Rond de 12 maanden gaan de meeste kindjes lopen, of doen een poging tot eerste stappen in de wijde wereld. De grove motoriek gaat grote sprongen maken. Pas rond de 18 maanden is gemiddeld om los te kunnen lopen. Maar het is wel goed om dit te ondersteunen want vaak willen ze meer dan dat ze kunnen. Ondersteunen met loopfietsjes, loopauto’s en loopspeelgoed is prima!

Vanuit mijn pedagogische werk raad ik alleen geen loopwagentjes aan waar de kinderen inzitten en raad ik van die bouncers af, binnen springdingen. Het forceren en druk geven op bepaalde gewrichten wanneer een kind hier niet zelf klaar voor is, wordt afgeraden. En zou zelfs schadelijk kunnen zijn. Als een kind klaar is om te lopen en staan dan doen ze dit vanzelf. Verder moet iedereen zelf een keuze maken. Ik verklaar alleen mijn keuze voor de items op dit verlanglijstje voor een 1 jarige jongen.

Lees hier welke maat fiets je aanschaft op welke leeftijd

5. Houten speelgoed

houten speelgoed verlanglijstje voor 1 jarige jongen

Ik vind houten speelgoed zo mooi en duurzaam. Het gaat zo lang mee en kan tegen vele stootjes. Ook staan de houten items zo leuk in de woonkamer. Zeker als je even geen puf hebt om op te ruimen. Voor het meestal wat drukkere jongens spel is hout ook echt ideaal. Little Dutch is wel een favoriet die ook nog eens betaalbaar is. Ze hebben een jongens en meisjeslijn van veel items, dit zie je terug in de kleuren. Grimms is een ander mooi houten merk, en levert echt kwaliteit en heel prikkelend door de natuurlijke uitstraling. Hieronder weer een leuke selectie voor op een verlanglijstje van 1 jarige jongen.

stekkels

Kijk hier voor de uitgebreide review over Stekkels

6. Badspeelgoed voor op verlanglijstje 1 jarige jongen

badspeelgoed verlanglijstje voor 1 jarige jongen

Lekker spetteren in bad of onder de douche, veel kinderen vinden dit heerlijk! Of het nou in de ochtend, avond of extra is. Omdat er weer een giga poepexplosie geeft plaatsgevonden.. Met onderstaande cadeaus is het altijd weer een feestje. Kijk uit welk badspeelgoed je aanbied en hou het schoon. In sommig speelgoed blijft vocht achter wat op den duur voor zwarte (schadelijke!) schimmel kan zorgen. Dus hou dit goed in de gaten! De Hevea producten zijn van natuurrubber gemaakt en uit 1 stuk, hierbij kan dat eigenlijk niet gebeuren. Net zoals bij Sophie de Giraf en haar vriendjes. Welk item zet jij op het verlanglijstje van een 1 jarige jongen?

7. Muzikaal speelgoed

muzikaal speelgoed eerste verjaardag

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met muzikaal speelgoed! Sommige kinderen van 1 jaar begrijpen geluiden en ritmes beter dan dat ze echt al kunnen spreken bijvoorbeeld. Daarbij is het een manier van jezelf kunnen uiten. Probeer niet teveel speelgoed wat geluid of muziek maakt bij elkaar te doen anders kan het wat overweldigend zijn. Maar een muziek instrument mag zeker niet ontbreken op het verlanglijstje 1 jarige jongen.

8. Interactief speelgoed voor op de verlanglijst voor 1 jarige jongen

verlanglijstje voor 1 jarige jongen

Ook dit is muzikaal speelgoed maar het gaat verder dan een instrument. Dit is namelijk interactief speelgoed met geluid. Het reageert op wat je kleine mannetje doet. Er zijn diverse items voor op je verlanglijstje van 1 jarige jongen. De Vtech zoef zoef en toet toet reeks zijn erg geliefd bij veel kinderen en hebben wij een review van. Ken je ook ZoomiZooz? Dit is ook een hele gave speelgoedset van Vtech! Maar vergeet ook het interactieve speelgoed van Fisher-price niet, dit is altijd een succes.

vtech

Kijk hier voor een blog over Zoomizooz

Lees hier de blog over zoef zoef dieren

Hier lees je alles over de tante Jet theeset en het tweetalige boek

Kijk hier voor meer Vtech cadeau ideeën voor op de verlanglijst

Lees hier over de Storykid voor het slapengaan

Klik hier voor een blog van VTech ToetToet

Lees hier de blog over leerzaam speelplezier met VTech

9. Fijn motorisch speelgoed

verlanglijstje voor 1 jarige jongen

Dingen oppakken, puzzelen, pincetgreep, alles wat maar lukt met de kleine friebel vingertjes. Fijn motorisch speelgoed helpt bij al die kleine en ingewikkelde handelingen. Het valt ook niet allemaal mee om te leren. Gelukkig is er speelgoed wat het ook nog leuk maakt! Kinderen houden van uitdagingen. Bij motorisch uitdagend hoort natuurlijk ook bouwspeelgoed zoals Duplo of Vtech Bla Bla Blocks. Het speelgoed wat ik hier noteer zijn goede items voor een verlanglijstje van een 1 jarige jongen.

Lees hier over bouwen met heel veel Duplo en opdrachten om te maken met Duplo.

Kijk hier voor een blog over de Blablablablocks

10. Buitenspeelgoed verlanglijst voor 1 jarige jongen

buitenspeelgoed verlanglijstje voor 1 jarige jongen

Wow buiten is nog een hele wereld om te ontdekken! Neem je loopkar mee, je bal en ga lekker ontdekken. Maar er is ook speelgoed echt voor buiten wat tegen weer en wind kan en weer voor ander spel zorgt. We hebben de cadeautips weer in een verlanglijstje 1 jarige jongen gezet!

Lees hier de blog van Zsilt zandbakspeelgoed

11. speelgoed om mee te spelen

En dan hebben we nog de categorie speelgoed om gewoon mee te spelen voor op het verlanglijstje voor 1 jarige jongen. Of het nu is voor rollenspel, of voor de beginnende woordenschat of voor de schattigheid. Van de eerste tot tweede verjaardag maken kinderen een hele grote groei in hun ontwikkeling en dan kun je wel wat variatie in cadeautjes gebruiken!

Kijk hier voor de uitgebreide review van deze kijk en leerkaarten

Lees hier de uitgebreide blog over Bunnies by the bay

Lees hier de uitgebreide blog over Sophie de giraf

Heb je wat gehad aan deze blog? Zou je dan misschien deze foto willen pinnen?

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

Footer1
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

2 reacties

  1. Hele leuke kado’s voor 1 jarige mijn zoontje is net 1 geworden sommige kado,s staan hier op het lijstje zoals Bumba verstoppertje lopen kan hij al lang met 11 maanden dus een hout loopkarretje met blokjes had hij al

    • Hoi Jacqueline, leuk om te horen! En wauw snelle jongen. Gelukkig staat er genoeg op en kan je de loopwagen overslaan. Groetjes, Selena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.