Valentijn knutsels voor baby, dreumes en peuters, een creatief cadeau

Uiteraard ben ik met de kinderen al begonnen met de DIY Valentijn knutsels. Altijd erg leuk om te doen en zoals altijd trekken de kinderen vol overgave hun sokken uit als ze mij de verfspullen zien pakken. Voeten kietelen en dan zien wat voor moois ik er mee maak blijven ze geweldig vinden. Dit jaar heb ik 3 verschillende knutsels voorbereid.

DIY Valentijn knutsels voor peuters en baby’s

Bij de Zeeman kocht ik super leuk knutselmateriaal die ideaal is voor de eerste Valentijn knutsels.

zeeman valentijn
DIY Valentijn knutsels

Het kost bijna niks en je kunt er uren mee vooruit. De kleine doosjes met knutselspullen waren sterk afgeprijsd dus daar nam ik er 3 van mee. We kunnen voorlopig weer vooruit!

Canvas 3d schilderij

Benodigdheden:

 • Van alles wat jij leuk vindt om er op te laten plakken door de kinderen. Voor de dreumessen wel handig om er bij te blijven omdat er wel heel klein materiaal aan te pas komt.
 • Kleine canvas schilderijtjes. Deze komen van de Xenos vandaan. Je kunt ze natuurlijk ook in een groter formaat nemen. Net wat jij wilt.
 • Lijm heel veel lijm zodat alles goed blijft plakken!
valentijn knutsel peuter
kind knutselt voor valentijnsdag

Zien de Valentijn knutsels er niet prachtig uit!

valentijn 3d schilderij DIY Valentijn knutsels

Voor baby’s kun je een hartje beplakken met schilders tape en ze daarna lekker laten kliederen met rode vingerverf. De schilders tape haal je erna eraf en dan is het een prachtig kunstwerk door de baby geworden.

Valentijn handen en voeten kaart

Uiteraard moet er ook een grote kaart gestuurd worden. Heb je kleine voetjes en handjes te schilderen dan kun je op het op een kleine kaart maken. Maar de meeste peuters zitten al rond schoenmaat 24 en groter en dan past het niet meer. Vandaar dat ik deze DIY Valentijn knutsels op A4 heb gemaakt.

Je kunt het zo laten, of je laat ze nog wat leuke stickers plakken of nog wat kleuren bijvoorbeeld om het echt hun eigen kaart te laten zijn.

valentijn hand en voet DIY Valentijn knutsels

DIY Valentijn knutsels Harten raamhanger

Benodigdheden

 • twee formaat hartjes als mal
 • Roze en rood papier
 • Kleine schaar
 • plakfolie
 • stukjes vliegerpapier of ander dun papier wat licht doorlaat
 • plakband
 • touw
 • lijm
DIY Valentijn knutsels
valentijn raamhanger DIY Valentijn knutsels
valentijn raamhanger

Aan de slag met deze leuke DIY Valentijn knutsels!

Teken de hartjes over op het roze en rode papier. Let op dat je het hartje omdraait bij een van de beide kanten zodat ze op elkaar geplakt goed op elkaar passen. ( dat heb ik namelijk verkeerd gedaan in mijn voorbeeld vandaag. )

Laat het lekker inkleuren met bijvoorbeeld wascokrijtjes. We verknippen het kunstwerkje helaas wel, ben ik meestal niet zo dol op om te doen, maar we gebruiken het binnenste hartje ook weer dus het gaat gelukkig niet helemaal verloren.

kleuren met wasco
hartjes tekenen

Knip nu netjes en voorzichtig het binnenste hart eruit.

Knip plakfolie iets groter uit dan het hartje en knip de zijkanten en bovenkanten iets in zodat het binnen het grote hart blijft. Zet dit vast met plakband.

valentijn raamhanger
peuter knutselt hart DIY
Valentijn knutsels

Nu de papier snippers erop plakken. Het leukste is als ze lichtdoorlatend zijn. Dat geeft een leuk effect.

Hierna doe je weer een laag plakfolie erop en daaroverheen volgt het andere hart.

Aan een kant in de hoek zet je vervolgens in contrastkleuren de kleine hartjes vast.

In het midden maak je een klein gaatje en hier doe je een touwtje doorheen. Het hartje hang je voor het raam voor een leuk effect. En ja het hangt scheef leuk he!! De kinderen vinden het prachtig en ik ook!

Veel plezier met knutselen met deze Valentijn knutsels!!

Foto Natural Blooming

Leuk als klein cadeautje bij de Valentijn knutsels. Een edelsteen in de vorm van een hartje. Kijk op de site van Natural Blooming voor meer informatie.

Kijk hier voor meer valentijnsblogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

2 reacties

 1. Leuk met voetjes hebben wij al een kaart gemaakt stond vorige week op mijn blog. En met wc rollen hartjes stempelen ook een leuk idee.

  Ik vind de hanger en de 3d schilderijtjes echt prachtig geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.