Spellen voor 2 personen, een handig verlanglijstje met tips

Jullie lezen het goed, spellen voor 2 personen! Even geen gezinsblog, geen kids included. Nee even die hard nodige “samen” tijd met je partner, of met je plus 1 als visite. En vooruit misschien met 1 kind dan. Maar deze blog is echt bedoelt om samen een spel te spelen. 1 op 1, want ook dat is belangrijk. Even die volledige aandacht voor elkaar. Let dus zelf even op de leeftijd die bij een spel hoort want er staan ook veel volwassen items tussen. En uiteraard spreekt de 18+ lijst voor zich, net zoals sommige extra tips 😉

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

Spellen voor 2 personen

raadsel denk en kaartspellen

1. Raadsel, denk- en kaartspellen

Rararara wat ga ik vandaag doen? Uh thuisblijven? Ja de eigen raadsels verzinnen zijn wat lastig op het moment maar gelukkig zijn er zat leuke spellen voor 2 personen waarin er voldoende uitdagende raadsels zijn! Ook zijn er veel andere leuke kaart- en denkspellen. Groot voordeel is dat deze bijna allemaal lekker weinig ruimte in beslag nemen en dus ook makkelijk mee kunnen.

2. Klassiekers

spellen voor 2 personen

Dé klassiekers. Iedereen kent onderstaande spellen wel en het leukste is dat ze prima met 2 personen te spelen zijn. Test je behendigheid snel met Jenga, of laat je cijfertalent zien met Rummikub. Liever met letters bezig? Scrabble blijft ook een fijne klassieker. Maar er is zoveel meer, kijk maar meer in onderstaande lijst met klassieke spelen vanaf en voor 2 personen.

Review Harry Potter Cluedo
Alles over Ticket tot Ride en de 15 jarige jubilieum editie

Boonanza bestaat ook alweer 25 jaar. Een speciale editie voor 2 tot 7 spelers

dobbelspellen voor 2 personen

3. Dobbelspellen in spellen voor 2 personen

Dobbelstenen blijven die magie hebben. Hoe zullen ze dit keer vallen? Er zijn diverse varianten. Met stipjes, cijfers en letters! Heb jij een voorkeur?

4. 18+ games

18 + spellen voor 2 personen

Hier zijn echt geen kinderen bij toegestaan. Even quality time voor de ouders. Of voor degene die al een tijd lang alleen is en die +1 date heeft uitgenodigd. Maak het jezelf gezellig en knus met deze spellen. Of stook het vuur wat op en zorg voor een aangename en speelse avond. Ideaal ook als ijsbreker met die ene date. Of als je even uit die rol van verzorger wil stappen. Veel plezier met deze 18+ spellen voor 2 personen.

Lees hier de review van Crime Scene Games

Spellen voor een meidenavond ( voor als je stiekem toch met meer dan 2 personen bent.)

5. Actiespellen

actiespellen

Hou je wat meer van actie? En dan heb ik het niet over de 18+ actie uit het vorige lijstje. Nee actie van bewegen, niet op een stoel zitten. Opstaan en gaan! Of in ieder geval gericht zijn op snelheid, soms kan dat wel op een stoel. Zulke spellen zijn er ook en heerlijk om samen te spelen. Welke wil jij graag spelen van deze actieve spellen voor 2 personen?

Extra tips bij spellen voor 2 personen

extra

Yes dit is toch een erg leuke lijst met veel diversiteit in spellen voor 2 personen. Er zit zeker weten wat tussen voor wat bij jou past. En vergeet niet om het misschien nog extra leuk te maken met onderstaande tips. Kaarsje aan, lekkere olie diffusen, massage olie klaar, mooie glazen voor een lekker drankje… Heel veel speelplezier!

En vertel eens hoe ziet jouw thuiswerk lunch tijd er nu uit 😉
Heb je deze 100 dingen om te doen als je kinderen weer op school zijn blog al gelezen 🙂

Vond je deze blog leuk? Pin je dan deze foto voor ons?

spellen voor 2 personen
Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.