Lego bouwen voor iedereen. Oók voor de fanatieke bouwer.

Lego, voor iedereen toegankelijk om te bouwen. Dat is wat BricksAholic wil bereiken. Zijn jouw kinderen ook zo dol op Lego, maar wil je niet een uitpuilende Legokamer? Dan is dit vast iets voor jou! Je neemt een abonnement dat bij je past qua inhoud (basis of geavanceerd) en periode (voor een maand of 2 maanden), kiest de Lego en de Lego wordt naar je opgestuurd. Samen met jou houdt Bricksaholic de kist nauwlettend in de gaten. En dan? Bouwen maar! Na de gekozen periode stuur je de Lego terug en kan je weer wat anders uitkiezen. Lees hier over mijn ervaringen met Bricksaholic , mét twee fanatieke Legobouwers en -kopers in huis. Ook dan is BricksAholic interessant.

hoofdfoto

Twee fanatieke bouwers

Ik heb twee kinderen (14 en 8) die beiden dol zijn op het bouwen met Lego. De oudste spaart al sinds jonge leeftijd. In eerste instantie gestimuleerd door zijn vader, maar inmiddels is hij zelf ook een volleerd Lego-kenner en -bouwer. Zijn kamer puilt uit van de Lego. In de loop der jaren heb ik geleerd hoe je handig je Lego kan opbergen en niet alles hoeft uit te stallen. Mijn dochter bouwt ook graag, maar niet alleen met Lego. En het is niet zo dat ze er verder niet mee spelen. Ze breken het regelmatig af en bouwen weer opnieuw. Hele steden worden er soms gebouwd. Kortom, twee fanatiekelingen met zelf ook veel Lego. Een mooie uitdaging om BricksAholic eens uit te proberen. Is het voor hen ook interessant?

Hoe werkt BricksAholic?

BricksAholic is vergelijkbaar met de bibliotheek. Je kan kiezen tussen een Basic, Creator en Master bouwdoos. Daarnaast kies je een huurperiode voor één, drie of zes maanden. Kortom, zo is Lego bouwen voor iedereen mogelijk. Wij mochten een Creator pakket uitproberen (3 kleine en 1 grote set). Omdat ik twee kinderen heb die nogal fanatiek zijn (4 bouwpakketten van Lego zijn in 1 a 2 dagen opgebouwd), heb ik gekozen voor een maand. De kosten zijn ook te overzien. Afhankelijk van het pakket betaal je 19,95 (Basic), 29,95 (Creator) of 39,95 (Master) bij een maandperiode. Exclusief verzendkosten van €6,95. Als je dan weet dat een Millenium Falcon 150 euro kost en het Hogwarts Kasteel 400 euro, dan is dit betaalbaar. Beide producten zijn te huren via een Master abonnement. En zo is Lego bouwen voor iedereen binnen handbereik.

Lego bouwen voor iedereen: De keuze

Ik wilde BricksAholic graag uitproberen. Tegelijkertijd vond ik het ook een uitdaging. Zoals gezegd, ik heb twee kinderen die zelf veel Lego hebben en fanatieke bouwers zijn. Wat zouden zij van BricksAholic vinden? Dan is de keuze natuurlijk een uitdaging. Ze konden wel iets van hun gading vinden, maar veel was ook al verhuurd. Maar goed, dat maakt de keuze ook weer makkelijker. Je kan de filters op de website gebruiken om alleen de bouwpakketten te selecteren die niet verhuurd zijn. En uit die selectie was de keuze snel gemaakt. Huren maar! Overigens moet je eerst je abonnement bepalen en betalen. Dan kan je de keuze van je Lego-pakketten maken. Voor mijn twee fanatiekelingen neem ik de volgende keer een Master abonnement.

Lego bouwen voor iedereen: De kist

Een week voor de kerstdagen dacht ik dat het wel leuk zou zijn om Lego bij BricksAholic te huren. Het idee was goed, alleen… had ik geen rekening gehouden met de pakket-drukte tijdens de feestdagen. Het duurde helaas een week voordat de kist aankwam. Daar kon BricksAholic uiteraard ook niks aan doen. Een andere keuze is de bouwpakketten ophalen in Uden, maar dat vond ik iets te ver. Dat is voor mij 1,5 uur rijden. En aan de andere kant keken de kinderen er des te meer naar uit. BricksAholic hield in de tussentijd wel contact met mij via de app. Dat geeft aan dat ze zich verantwoordelijk voelen voor het tijdig bezorgen van hun product. En de leenduur gaat pas in nadat je de kist hebt ontvangen. Dus, dat is ook prima geregeld. Maar goed, het duurde dus even voor dat we met de Lego konden gaan bouwen.

Lego bouwen voor iedereen: De inhoud

Toen de kist binnenkwam en ik de tyraps zag, dacht ik… oei het is goed dat we tyraps hebben. Maar, dat hoeft helemaal niet. Dat heeft BricksAholic prima geregeld. Tyraps zitten in de meegeleverde map. Daarin ook netjes alle instructies voor de bouwpaketten, visite-kaartjes om uit te delen én een stenenwipper om legoblokjes los te maken. Daar hebben we er meer dan genoeg van in huis, maar voor de persoon die het nog niet heeft is dat natuurlijk super handig. Het is allemaal netjes en gestructureerd ingepakt. Ook een aantal QR-codes die rechtstreeks een link hebben met de website om eventueel contact te zoeken, bijvoorbeeld als je steentjes mist in het bouwpakket. De service hierin is goed. BricksAholic regelt dat allemaal prima en houdt goed contact. Ook als de service van PostNL het af laten weten. Nieuwe steentjes worden gewoon nogmaals opgestuurd. Lekker bouwen met het gehuurde Lego dus!

Het bouwen zelf

En toen… kwam de kist binnen. De kist zit netjes met tyraps vast. Die werden vakkundig verwijderd. De kist met inhoud werd meteen naar boven gebracht en bouwen maar. Heerlijk om dat bekende geluid van graaiende handjes in de Lego te horen. Spelende kindertjes die heerlijk aan het bouwen zijn met Lego. ’s Avonds naar bed. En de volgende morgen? Meteen weer aan de Lego natuurlijk! Ik vroeg aan mijn dochter wat ze dan ging doen als het bouwen klaar was. Ze keek me met grote ogen aan. Ermee spelen natuurlijk! Tja, ermee spelen natuurlijk. Een extra toevoeging van BricksAholic is dat men, naast de meegeleverde standaard bouwinstructie, de mogelijkheid heeft om een alternatieve bouwinstructie online in te zien. Toen ik dat liet vallen bij de kinderen kreeg ik een verontwaardigde reactie, want, mam! dat kunnen we zelf toch ook wel verzinnen?! Maar goed, fijn toch?

En weer retour

Als je de kist weer retour wil sturen dan informeer je BricksAholic daarover. Je geeft aan welke steentjes je eventueel nog mist in het daarvoor bestemde formulier in de map. Zorgt ervoor dat alles weer compleet is en stuurt de kist terug. Ook daarin is BricksAholic zorgvuldig en aanwezig indien nodig. Bij mij kwam de QR code bijvoorbeeld niet. Eén berichtje en het wordt opgelost. De service is heel goed. En hoe is het dan om weer terug te moeten sturen? Dat vinden ze beiden geen probleem. Mijn zoon is voor de eigen koop vooral geïnteresseerd in Lego producten die niet meer in de winkel te verkrijgen zijn. Dus, dat scheelt. En mijn dochter? Mam, kan ik dit ook voor een jaar huren? Tja, dat kan natuurlijk, maar dan kan je het toch beter kopen.

Wat vinden de kinderen van BricksAholic?

Mijn dochter wilde graag de photo cube uitproberen. Dit bleek een héél klein blokje te zijn. Veel kleiner dan ze had verwacht. Dan is het natuurlijk fijn dat je dat eens uit kan proberen, voordat je het eventueel koopt. Lees hier Ellen haar ervaring met Bricksaholic.

Mijn zoon is een StarWars fan. Gelukkig was er nog een Explorien Starship beschikbaar. Tijdens het bouwen bleken niet alle bouwstenen aanwezig. Geen probleem, die halen we uit onze reservedoos. Oeps! Gelukkig worden de steentjes per post geleverd na het doorgeven van de missende blokjes. Wat ik extra leuk vind is dat de kinderen weer geïnspireerd zijn om met hun eigen Lego te gaan bouwen en dan een eigen alternatieve bouwconstructie te creëren. Het lag een tijdje stil en dan gaan ze weer bouwen. Dat maakt een abonnement ook zo handig. Je kan beslissen of je langer of korter huurt dan eerst gedacht.

In één woord: Superleuk!

Aïsha (8)

Leuk. Goed systeem. Je kan bouwen en

het neemt geen ruimte in.

Elias (14)

Lees ook deze blog over Lego Botanical

Footer 6 nieuw

Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.