Skip to Content

LEGO Friends Autumns Paardenstal, een paarden LEGO set

LEGO Friends Autumns Paardenstal is één van de winnaars van de Speelgoed van het jaar verkiezingen 2023. En dat begrijp ik helemaal. LEGO Friends is hier al jaren een groot succes in huis. En ook deze geweldige set werd enthousiast ontvangen. Onder vrolijk geklap en een hoop oehhh en ahhh’s heeft mijn dochter deze set in elkaar gezet. En ik kan niet anders dan net zo enthousiast zijn als dat zij is. Dit speelgoed is echt heel erg leuk!

LEGO Friends Autumns Paardenstal

Lego Friends Autumns Paardenstal

Autumns Paardenstal is onderdeel van de LEGO Friends serie. Deze gedetailleerde set bestaat uit maar liefs 545 stenen en is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Autumns Paardenstal is inclusief twee minipoppetjes namelijk Autumn en Aliya, twee paardenfiguren en diverse accessoires voor extra speelplezier. In de paardenstal is ruimte voor twee paarden en verschillende accessoires. Boven de stallen is een keuken waar lekker gegeten kan worden. En natuurlijk is er ook een slaapgedeelte met hooibedden. Zo zijn de LEGO Friends meiden altijd dichtbij hun paarden. Daarnaast is er een los bouwwerk met een kraantje, een kar voor achter een paard en een spring obstakel.

LEGO Friends Autumns Paardenstal zal voor oneindig speelplezier zorgen bij jonge paardenliefhebbers. Door de vele details en leuke accessoires zullen zij fantastische avonturen kunnen naspelen.

Hoe gaat het bouwen van Autumns Paardenstal?

Het is goed te merken dat Autumns Paardenstal voor kinderen vanaf 7 jaar is. Mijn dochter van deze leeftijd is er helemaal weg van en het bouwen gaat haar goed af. De afbeeldingen met instructies zijn duidelijk. En ik kan goed zien dat dit niet de eerste set is die ze bouwt, want ze snapt goed wat de bedoeling is. Toch is het een flinke klus om Autumns Paardenstal in elkaar te zetten. Deze grote LEGO set bestaat uit 6 zakjes en 2 instructie boekjes. Je mag hier dus ook echt wel een aantal uur voor uitrekken.

Met hier en daar een beetje hulp of een kleine instructie heeft mijn dochter de set zelfstandig gebouwd. En hoewel haar dit prima afgaat vindt zij het leuk om samen te bouwen. Dus zo nu en dan heb ik een aantal blokjes voor haar gebouwd. Daarnaast vindt ze het leuk als ik de benodigde blokjes voor haar klaar leg. Ook dit kan ze prima zelf, maar eerlijk is eerlijk samen bouwen is toch het leukst!

Opgaan in eigen fantasie

De minipoppetjes en de paarden zorgden hier al tijdens het uitpakken voor fantasiespel. En ook nadat Autumns Paardenstal volledig is gebouwd komt het spel vlot op gang. Onze paardenliefhebber heeft al gauw bedacht wat voor avontuur Autumn en Aliya gaan beleven met hun paarden Spring en Cloud. De meiden zijn druk aan het springen met hun paarden. En de één is daar duidelijk beter in dan de ander. Daarna worden de paarden goed verzorgd door te borstelen, poep op te ruimen en krijgen ze water en een lekkere wortel. Daarna zijn de meiden aan de beurt voor een lekker kopje thee. En natuurlijk gaan de LEGO Friends meiden na hun thee opnieuw op avontuur met de paarden. Dit keer gaat de tocht naar de ijssalon (andere LEGO Friends set), want van al dat paardrijden krijgen ze trek in ijsjes.

Mijn dochter vindt het geweldig als ik ook even meespeel met de LEGO. Dus laat ik me overhalen om dat te doen. Het is leuk om te zien hoe fantasierijk ze is en ze steeds nieuwe elementen toevoegt aan het spel. En ook mijn ideeën worden goed ontvangen en zo beleven we samen een heerlijk LEGO avontuur.

Leuke kleine details

Al tijdens het bouwen vallen de vele details op. Denk hierbij aan de verschillende meegeleverde accessoires zoals o.a. teugels, zadels en andere verzorgingsspullen voor de paarden. Maar ook in de keuken zijn er leuke accessoires te vinden. Op de tafel kun je bijvoorbeeld een theepot en kopjes vinden.

En dan de leuke kleine details. Zo vindt mijn dochter het schilderij aan de muur in de keuken erg leuk. En als je goed kijkt zie je dat de bedden zijn gemaakt op strobalen en hangen er appeltjes in de boom. En dan mijn grote favoriet, de kleine muis met zijn stukje kaas dat onder het dak woont. Dit soort schattige details toveren een lach op mijn gezicht. En zorgen ervoor dat LEGO Friends al jaren tot het favoriete speelgoed van mijn dochter behoord.

Zouden wij LEGO Friends Autumns Paardenstal op ons verlanglijstje zetten?

Ik denk dat dat inmiddels wel duidelijk is, maar voor het geval er nog twijfel bestaat: ‘Ja, wij raden Autumns Paardenstal aan!’. Als kind vond ik LEGO al leuk, maar met de komst van LEGO Friends ben ik stiekem wel een beetje jaloers dat ik geen kind meer ben. Ik ben dan ook erg blij dat mijn dochter fan is van deze kleurrijke LEGO serie. En wij dus met veel plezier al verschillende sets hebben gebouwd die allemaal steeds voor nieuw speelplezier zorgen.

Autumns Paardenstal is een geweldige aanvulling op de sets die wij al hebben. Voor onze paardenliefhebber stond deze al langere tijd op haar verlanglijstje. Dat ze deze nu kreeg was dan ook echt een enorme verassing. Ze vindt de paardenstal in het echt nog leuker dan ze had gedacht. En dat ben ik eigenlijk wel met haar eens. Ik denk dat deze set enorm tot haar verbeelding spreekt en dat het daarom zo’n succes is.

Wat ik als ouder het mooiste vind aan dit speelgoed is dat ik zie dat mijn kind er echt plezier aan beleefd. Het vult haar met trots dat het bouwen zo goed gaat. En vervolgens kan ze al haar fantasie kwijt in het spel. En wat ik echt een enorm pluspunt vind is dat zodra er een nieuwe set in huis komt het nooit lang duurt voordat er ook een bijpassende oudere sets bij gezocht wordt. Eindeloos speelplezier dus.

LEGO Friends Autumns Paardenstal

Speelgoed van het jaar 2023

Deze geweldige LEGO Friends set is één van de winnaars van Speelgoed van het jaar 2023. Autumns Paardenstal is een winnaar in de categorie “poppen”. Wil je weten wat de jury o.a. over dit speelgoed zegt? Kijk dan vooral even op www.speelgoedvanhetjaar.nl en stem dan meteen op jouw favorieten.

Nieuwsgierig naar de andere winnaars? Wij hebben natuurlijk een leuk overzicht gemaakt van al het Speelgoed van het jaar 2023!

Nieuwsgierig naar onze andere recensies van Speelgoed van het Jaar 2023 houdt dan deze tag in de gaten!

Ben je ook zo dol op LEGO? Bekijk dan ook eens deze reviews:

Footer4 nieuw
Jolien
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.