Skip to Content

LEGOLAND in Scheveningen is geweldig voor alle legoliefhebbers

Zijn jouw kinderen ook zo dol op LEGO? Dan is LEGOLAND Discovery Centre in Scheveningen echt iets voor hen! Stap de wereld van LEGO binnen en laatje meevoeren via de steentjes. Ontdek, bouw, kijk en leer alles over LEGO. Een heerlijk uitje voor alle legoliefhebbers. Van jong tot oud.

legoland hoofdfoto

Een kast vol LEGO

Mijn kinderen begonnen ooit met Duplo, maar nu ze ouder zijn is het toch de LEGO die de boventoon heeft. Waar mijn zoon meer neigt naar LEGO Mario, zoekt mijn dochter haar plezier bij alles van Disney. Maar sinds ze weet dat prinses Peach ook haar eigen personage heeft, gaat ze die toch vragen voor haar verjaardag. En dat LEGO niet alleen voor kinderen is bewijzen de vele vrienden en kennissen die zo’n bouwwerk in de kast of plank hebben staan. Dus toen ik Legoland voorbij zag komen, moesten we daar heen.

Een Giraf bij Legoland

Scheveningen is bij ons om de hoek, dus de kaartjes waren zo gekocht en voor we het wisten stonden we voor het gebouw. Dankzij de giraf kon je al van ver zien waar we moesten zijn. “Hoe kunnen ze dit nou bouwen?” Met Duplo blokjes hadden ze een levensechte giraf nagebouwd. Echt heel gaaf. En ook binnen rook het naar LEGO. Ieder kind nog een legoboekje (wat je overigens ook moest kopen) en we konden de lift in. Legoland, here we come!

Ga niet op een regenachtig dag!

Toen de deuren van de lift openging schrok ik mij dood. Ondanks het reserveren van een tijdsslot was het er enorm druk. We hadden al enige drukte verwacht omdat een slechte dag was, maar zo druk hadden we niet zien aankomen. Je moest je door de mensen manoeuvreren en aan de bouwtafels was geen plek. De attracties hadden zo’n lange wachtrij dat er hier en daar wat ruzietjes uitbraken. Dit is niet hoe wij een legodag voor ogen hadden. Is Legoland wel zo leuk nog?

Wachten op de 4D legofilm

We besloten maar in de rij voor de 4D film te gaan staan. Daniël haalde wat te eten en te drinken en via het scherm werden de kinderen vermaakt. Vooraan was er een opstootje ontstaan. Het personeel had teveel mensen toegelaten waardoor niet iedereen kon zitten. En door extra krukken werd het zicht van anderen geblokkeerd. Uiteindelijk verlieten 10 mensen boos de zaal. Tellen van mensen is toch niet zo moeilijk? Maar ook bij ons had ze weer teveel mensen binnen gelaten. Legoland, ik heb wel een paar tips voor jullie!

Verschillende attracties

De legofilm was trouwens wel erg leuk. Door middel van licht, geluid en schuin probeerden ze echt mee te trekken in de film. Er draaiden die dag twee films, dus we hebben twee keer in de rij gestaan. Verder heeft Legoland echt nog een paar leuke andere attracties. Zo is er het laser doolhof. Klein, maar wel grappig. Een speelschip waar ze kunnen klauteren en spelen. Maar ook een treintje die je meeneemt naar verschillende plekken waar je kan schieten met je toverstaf. Dit vonden mijn kinderen zo gaaf dat ze er wel drie keer in zijn gegaan!

Bouwen in legoland

Maar naast deze attracties hebben ze ook nog miniworld. Den Haag in het klein met interactieve stukjes. Echt heel leuk gedaan. En verder zijn er verschillende plekken met een thema waar je kan bouwen. Isabel koos voor de Lego Friends hoek, terwijl Joshua liever bij Ninjago ging zitten. En ook voor kleintjes zijn er twee duplohoeken. Ontzettend leuk gedaan, maar erg klein. De ruimte zelf is niet groot en als het dan ook nog eens zo druk is komen de prikkels wel op je af. Gelukkig werd het na een uur een stuk rustiger.

Gaan we nog een keer naar Legoland?

Wat mij betreft niet. Als het aan de kinderen ligt gaan we nog een keer, maar ik vind het echt te prijzig. Je betaalt net zoveel als voor bijvoorbeeld Drievliet. En dat voor iets waar je twee, hooguit drie uurtjes bent. Langer kun je je daar niet vermaken. Het is klein en voor volwassenen minder leuk. Hoewel ik mij heb laten zeggen dat er avonden komen alleen voor volwassenen zodat zij zich helemaal uit kunnen leven. Het concept is leuk. De kinderen vinden het geweldig, maar de prijs houdt mij tegen om nog eens te gaan. Wil jij ook een keertje naar Legoland? Bestel dan je kaarten online! Bij de ANWB krijg je korting en boek je dit uitje in combinatie met Seaworld dan krijg je nog meer korting. Dus echt doen!

Ben jij al eens in Legoland geweest? Hoe vond jij het toen? Ben erg benieuwd naar jullie ervaring!

Lees ook deze blogs

Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.