Skip to Content

Duurzaam spelen met Lego – een unieke huurconstructie met Bricksaholic

Met de kerstvakantie in zicht heb ik wel een hele toffe samenwerking mogen regelen. Wij zijn aan het proberen hoe het bevalt om Lego te huren, te bouwen, af te breken en weer terug te sturen. Nu zal ik sommige mensen horen zeggen nee zonde, maar ik verwacht ook dat ik veel reacties krijg als Yes geniaal! Duurzaam spelen met Lego dat willen we toch allemaal!

welkomstbrief
duurzaam spelen met lego

Lego bouwen en dan?

Ik heb het gezien bij mijn dochter en ook bij andere mensen bij wie ik thuiskom. Er is gebouwd met lego. Het Frozen kasteel, of de Lego Friends kermis staat er prachtig bij. Er wordt even met de poppetjes gespeeld, maar dan. Dan staat het stof te happen. En laat ik eerlijk zijn, ik ben geen schoonmaakheldin, daar heb ik gelukkig een interieurverzorgster voor, maar die laat ik echt niet het speelgoed van mijn dochter schoonmaken.
Er zijn natuurlijk altijd kinderen die wel spelen met het lego. Bouwen volgens het boekje en daarna afbreken en zelf vrijuit bouwen. Helemaal super dan heb je een echte legofan in huis die het misschien wel kan brengen tot de lego masters van Nederland.

Zelf vind ik de kick van het bouwen geweldig, maar als het dan gebouwd is dan doe ik er eigenlijk niks mee. Het is gaaf om er even naar te kijken en daarna breek ik het weer af. Dan heb je gauw honderden euro’s uitgegeven voor iets dat vervolgens maandenlang in je kast staat alvoor er weer bouwkriebels komen. Of misschien heb je het van ellende of kastruimte gebruik maar verkocht op Marktplaats voor een schijntje van het bedrag dat het je heeft gekost. Duurzaam spelen met lego is dan echt een uitkomst als je dit herkent.

Bricksaholic

De oprichter van Bricksaholic is zo’n legofan. Toen hij nog klein was leende hij al zijn lego al regelmatig uit aan vrienden die minder te besteden hadden. Hij had zoveel lego dat hij vond dat het gedeeld moest worden. En eigenlijk heeft hij van die super goede gedachte een top bedrijf neergezet.

Bij Bricksaholic kun je duurzaam spelen met lego. Je neemt een huurperiode met bouwdoos af naar keuze. Wil je bijvoorbeeld voor kleinere kinderen een bouwdoos afnemen dan kies je voor basic met 3 starterdozen. Wil je zelf ook wel af en toe mee bouwen dan heb je niet genoeg aan de standaard sets waarschijnlijk en kies je voor een iets groter legopakket. Bijvoorbeeld de Creator of Master bouwdoos. Je kunt kiezen voor 1 maand, 3 maanden of 6 maanden.

De sets mag je ongeveer een maand in huis houden voor je het terugstuurt en weer wat nieuws uitkiest. Zo kun je dus heel veel plezier hebben met lego, volop bouwen, afbreken en weer wat nieuws uitzoeken.

Hoe bevalt het duurzaam spelen met lego?

Met het blogteam mogen wij de komende periode dit duurzaam spelen met lego uitproberen. En ik ben verkocht al zie ik voordelen en nadelen die ik natuurlijk eerlijk vertel.

Voordelen:

  • Ken je dat gekloot met die stickers, die altijd net even schuin gaan, of zelfs scheuren als je ze te fanatiek ( of door te jonge handen) van het stickervel afhaalt. Geen zorgen de stickers zitten er al op.
  • Geen afval in huis. Al dat plastic van die zakjes lego heb je niet in huis, en je hoeft ook niet op de zolder alle lege Lego verpakkingen te bewaren voor de eventuele verkoop.
  • Je kan alles bouwen wat er te vinden is op de site van Bricksaholic. En dat is meer dan dat je ooit zelf zult gaan kopen denk ik.
  • Het werkt heel gemakkelijk en echt alles is goed voorbereid. De lego zit netjes in een doosje, de bouwboekjes zitten er keurig bij en zelfs 2 kabelbinders voor het terugsturen zitten al bij het krat.

Nadelen:

  • Ik bouwde het Christmas Carol boek en kwam een bruine dakpan te kort, er zat wel een reserve grijze dakpan bij, maar je baalt dan toch als het niet compleet is.

Goede service

Maar gelukkig kun je dit direct doorgeven aan Bricksaholic en zit er ook een formulier in je map waarop je dit kunt aangeven. Zo kan de set weer aangevuld worden alvorens hij door iemand anders wordt gehuurd om duurzaam te spelen met Lego. Een paar verdwenen blokjes zitten in de huurprijs inbegrepen dus zo’n enorme ramp is het niet. Nu ging het bij mij maar om een kleine dakpan gelukkig die in een andere kleur er wel in zat.

De andere 3 sets die we hadden gehuurd waren gelukkig wel volledig en bevatten zelfs meer dan genoeg reserveonderdelen van kleine legoblokjes.

Duurzaam spelen met Lego

Dus zoek jij nog een leuke bezigheid voor de kerstvakantie? Moet jij je kinderen een week extra vermaken omdat de school een week eerder dicht gaat of misschien zelfs een week langer dicht blijft. Heb jij kinderen die dol zijn op bouwen met Lego, maar er vervolgens nooit meer naar om kijken? Ben jij nog op zoek naar een duurzaam cadeau voor je kleinkind? Ga dan snel naar de website van Bricksaholic voor meer informatie om lego sets huren !

Duurzaam spelen met lego ik ben verkocht!

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.