Kerstkaart maken kind – een unieke feestelijke handtekening

Wat superleuk te doen is met kinderen van dreumes tot groot is een Kerstkaart maken met kinderen. Helemaal als dat een unieke handtekening is die ze helemaal zelf mogen versieren natuurlijk.

hand groen verven voor kerstboom handafdruk

kerstkaart maken kind

Het is helemaal leuk als je een Kerstkaart maken met kinderen klaarzet is als ze ook een beetje meewerken natuurlijk. Dat gaat helemaal goed komen natuurlijk als ze eenmaal bezig zijn, maar leg de lat niet te hoog. Probeer ze te stimuleren voor grootouders en misschien een oom/ tante en een vriendinnetje en als ze enthousiast blijven introduceer je meer exemplaren. Begin met 5 en als ze meer willen doe je er weer 5. Je kind is hier lekker zoet mee, terwijl jij je eigen kerstkaarten maakt? Je kan de activiteit in elk geval in 2 keer aanbieden. En dat scheelt ook weer voor de spanningsboog.

Stap 1 de handtekening

Een echte Kerstkaart maken met kinderen. Je kind mag een eigen handtekening zetten.

Wat heb je nodig:

 • Groene verf
 • kwast
 • sopje met washand
 • kaarten

Hoe maak je een kerstkaart met je kind:

Heel simpel. Verf de hand van je kind en stempelen maar! Ik verf natuurlijk regelmatig de handen van de kinderen dus dochterlief kreeg hier geen genoeg van. Ook zelf de handen verven vindt ze geweldig en zo maakte ze wel 19 kaarten! Die kregen een uurtje om te drogen. Konden we ons mooi even aankleden ondertussen.
De handigste tip is om de bovenkleding tijdens het verven uit te laten. Maar een verfschort voor doen kan ook handig zijn.

Kerstkaart maken met je kind. Al door de kleine kinderen al zelf te maken. Een mooie kerstboom met versieringen en glitters.

Stap 2 kerstkaart knutselen peuters en kleuters

Wat heb je nodig om deze Kerstkaart maken met kinderen af te maken:

 • Alles wat glittert en schittert en met kerst te maken heeft!
 • Lijm
Kerstkaart maken met kinderen

Hoe maak je het:

Met veel plezier en de kerstmuziek aan op de achtergrond om tussendoor mee te zingen is het een dolle pret om Kerstkaarten te maken met kinderen.

Kerstkaart maken met je kind. Al door de kleine kinderen al zelf te maken. Een mooie kerstboom met versieringen en glitters.
Kerstkaart maken met kinderen

Dochterlief kreeg er geen genoeg van en ging door tot alle kaarten versierd waren.

Hou er rekening mee dat alles onder de glitters zit. Een leuke verrassing voor de ontvangers haha want zelfs met de kerstkaarten in de enveloppen doen bleven er glitters vanaf komen.

Kerstkaart maken met je kind. Al door de kleine kinderen al zelf te maken. Een mooie kerstboom met versieringen en glitters.

Deze activiteit is met een klein beetje hulp al voor dreumesen te maken.

Het leuke is dat de kaart ook echt helemaal door henzelf gemaakt is. Een kerstboom met mooie versieringen! Een Kerstkaart maken met kinderen is een leuke activiteit om lekker thuis te doen.

Handige linkjes voor deze knutsel

Andere kerstkaart motieven in het thema kerst

Benodigdheden:

 • Wit papier of karton
 • Rode, groene, en andere kleuren verf naar keuze
 • Verfborstels
 • Water en doekjes voor het schoonmaken van handen
 • Optioneel: Glitters, wiebelogen, stiften of andere decoraties

Creëer kerstfiguren – kerstkaart maken kind :

 • Rendier: Voeg geweien toe door bruine verf met een vinger of penseel aan de bovenkant van de handafdruk te schilderen. Voeg wiebelogen en een rode pompon of cirkel toe voor de neus.
 • Kerstboom: Schilder een bruine stam aan de onderkant van de handafdruk. Gebruik groene verf om kerstboomtakken te tekenen langs de vingers. Versier met glitters of kleine gekleurde stippen als kerstballen.
 • Kerstman: Schilder een kerstmuts bovenaan de handafdruk met rode verf. Voeg een gezicht toe met wiebelogen, een neus en een mond. Vergeet niet de witte randen van de muts en de baard van de kerstman toe te voegen.

Laat het drogen en versier:

 • Laat de geschilderde handafdrukken volledig drogen voordat je verdergaat.
 • Voeg extra decoraties toe als glitters, lintjes of andere versieringen om de kerstfiguren nog feestelijker te maken.
 • Probeer verschillende technieken uit, zoals het stempelen van de hand op het papier in plaats van de hand te schilderen. Je kunt de hand in verf deppen en voorzichtig op het papier drukken voor een interessant effect.
 • Experimenteer met verschillende texturen, zoals het gebruik van verf met glitter erin voor een sprankelend effect, of matte verf voor een meer klassieke uitstraling.
 • Gebruik gekleurd papier als achtergrond voor de handafdrukken om ze nog meer te laten opvallen.
 • Maak een collage van de handafdrukken door ze op één groot vel papier te plaatsen en er een kerstlandschap van te maken. Voeg sneeuwvlokken, cadeautjes of andere kerstelementen toe.

Zo heb je een aantal leuke kerstcreaties gemaakt met handafdrukken! Het is een geweldige manier om kinderen te betrekken bij het kerstknutselen en tegelijkertijd mooie herinneringen te creëren. Veel plezier!

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.