Houten adventskalender knutselen – een leuk project voor de feestdagen

Een paar jaar terug, toen ik nog actief aan het scrapbooken was, maakte ik deze houten adventskalender.  Het leuke van een adventskalender knutselen is dat je zelf kunt bepalen wat er in komt. Van snoepgoed, tot een mini bouwdoosje lego waar je in elk vakje 1 blokje doet, sokken, ondergoed. Noem het maar op alles wat klein is past er in!

Houten adventskalender knutselen

Wist je dat de adventstraditie uit de 19e eeuw stamt? De aanloopperiode naar Kerst heet advent. Het is afgeleid van het Lantijnse woord adventus, dat komst betekent. In de adventsperiode bereiden Christenen zich voor op de Kerstdagen, wordt de geboorte van Jezus herdacht en zijn wederkomst verwacht.

De adventsperiode is natuurlijk al aan de gang, maar mocht je het nog leuk vinden om deze adventskalender zelf te maken wilde ik je toch nog even een werkbeschrijving geven.

houten adventskalender

Adventskalender knutselen

Het is natuurlijk een aantal jaren geleden dat ik zelf deze adventskalender knutselen, dus ik kon dezelfde niet in een keer vinden op google. Maar tegenwoordig zijn er zo veel verschillende houten adventskalenders.

Benodigdheden

  • Houten adventskalender
  • Witte verf
  • Design papier met kerstpatroon ( Action, Kruidvat, hobbywinkels)
  • Kerstlinten ( tuincentrum, hobbywinkels)
  • Cijfers (van stickers, hout, handgeschreven)
  • Lijm
  • Kleine kadootjes
  • Cardstock / karton groen en rood
  • Knopen

Werkwijze

Eerst verf je de hele adventskalender met (vond ik het mooist) witte verf. De binnenkanten heb ik niet wit geverfd, omdat je dit op het eerste gezicht niet ziet. Doe wat je zelf het mooist vindt.

houten adventkalender

Meet nauwkeurig elk vakje. Is het vakje 5 bij 10 bijvoorbeeld. Dan snij je het cardstock/karton op 4,5 bij 9,5 cm en het designpapier op 4 bij 9 cm. Let op dat niet elk vakje precies even groot hoeft te zijn, dus controleer dit goed. Een paar millimeter valt niet direct op maar iedereen is anders qua perfectionisme. Voordat je gaat plakken meet altijd nog een keer extra of het nog goed is.

houten adventskalender

Laat het goed drogen voordat je een gat maakt voor de lintjes. Ik heb verschillende lintjes gebruikt omdat ik dat gezellig vond staan. Net wat jezelf wilt dus! De lintjes heb ik met stevige lijm vastgezet.

Helemaal rondom de adventskalender heb ik een rood lint gespannen met bovenop een strik.

Aan de beide zijkanten heb ik hier wat knopen opgeplakt voor het effect.

houten adventkalender

Veel plezier met deze adventskalender knutselen! Zoek je meer inspiratie voor de kerstdagen? Wat dacht je van kerstdorp zelf maken, super leuk!

Lees ook deze blogs met kerstknutsels

Kerstknutsels met foamstickers

theedoos knutselen

knutselen met handen en voeten

kerstvakantie knutselactiviteiten

glitterbaas projecten feestdagen

kerstkaart maken met kinderen

kerstknutsel activteiten met kinderen

ravensburger 3d puzzel ginger breadhouse

kerstkaarten maken met kinderen scrapbooking

kerstkaarten maken voor beginners scrapbooking

kerstspeurtocht

verkleedspel voor de feestdagen

kerstknutselen met kinderen

de leukste kerstfilms

last minute kerstcadeaus

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.