Kerstkaart maken met kinderen – een unieke feestelijke handtekening

Wat superleuk te doen is met kinderen van dreumes tot groot is een Kerstkaart maken met kinderen. Helemaal als dat een unieke handtekening is die ze helemaal zelf mogen versieren natuurlijk.

groene handafdruk kind

Kerstkaart maken met kinderen

Het is helemaal leuk als je een Kerstkaart maken met kinderen klaarzet is als ze ook een beetje meewerken natuurlijk. Dat gaat helemaal goed komen natuurlijk als ze eenmaal bezig zijn, maar leg de lat niet te hoog. Probeer ze te stimuleren voor grootouders en misschien een oom/ tante en een vriendinnetje en als ze enthousiast blijven introduceer je meer exemplaren. Begin met 5 en als ze meer willen doe je er weer 5. Je kind is hier lekker zoet mee, terwijl jij je eigen kerstkaarten maakt? Je kan de activiteit in elk geval in 2 keer aanbieden. En dat scheelt ook weer voor de spanningsboog.

Stap 1 de handtekening

Een echte Kerstkaart maken met kinderen. Je kind mag een eigen handtekening zetten.

Wat heb je nodig:

  • Groene verf
  • kwast
  • sopje met washand
  • kaarten

Hoe maak je het:

Heel simpel. Verf de hand van je kind en stempelen maar! Ik verf natuurlijk regelmatig de handen van de kinderen dus dochterlief kreeg hier geen genoeg van. Ook zelf de handen verven vindt ze geweldig en zo maakte ze wel 19 kaarten! Die kregen een uurtje om te drogen. Konden we ons mooi even aankleden ondertussen.
De handigste tip is om de bovenkleding tijdens het verven uit te laten. Maar een verfschort voor doen kan ook handig zijn.

creatief met kerst

Stap 2 Kerstkaart maken met kinderen versieren

Wat heb je nodig om deze Kerstkaart maken met kinderen af te maken:

  • Alles wat glittert en schittert en met kerst te maken heeft!
  • Lijm
Kerstkaart maken met kinderen

Hoe maak je het:

Met veel plezier en de kerstmuziek aan op de achtergrond om tussendoor mee te zingen is het een dolle pret om Kerstkaarten te maken met kinderen.

Kerstkaart maken met kinderen
Kerstkaart maken met kinderen

Dochterlief kreeg er geen genoeg van en ging door tot alle kaarten versierd waren.

Hou er rekening mee dat alles onder de glitters zit. Een leuke verrassing voor de ontvangers haha want zelfs met de kerstkaarten in de enveloppen doen bleven er glitters vanaf komen.

kerstboom kaart

Deze activiteit is met een klein beetje hulp al voor dreumesen te maken.

Het leuke is dat de kaart ook echt helemaal door henzelf gemaakt is. Een kerstboom met mooie versieringen! Een Kerstkaart maken met kinderen is een leuke activiteit om lekker thuis te doen.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

2 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.