Kerstkaart maken met kinderen – een unieke feestelijke handtekening

Wat superleuk te doen is met kinderen van dreumes tot groot is een Kerstkaart maken met kinderen. Helemaal als dat een unieke handtekening is die ze helemaal zelf mogen versieren natuurlijk.

Kerstkaart maken met kinderen

Kerstkaart maken met kinderen

Het is helemaal leuk als je een Kerstkaart maken met kinderen klaarzet is als ze ook een beetje meewerken natuurlijk. Dat gaat helemaal goed komen natuurlijk als ze eenmaal bezig zijn, maar leg de lat niet te hoog. Probeer ze te stimuleren voor grootouders en misschien een oom/ tante en een vriendinnetje en als ze enthousiast blijven introduceer je meer exemplaren. Begin met 5 en als ze meer willen doe je er weer 5. Je kind is hier lekker zoet mee, terwijl jij je eigen kerstkaarten maakt? Je kan de activiteit in elk geval in 2 keer aanbieden. En dat scheelt ook weer voor de spanningsboog.

Stap 1 de handtekening

Een echte Kerstkaart maken met kinderen. Je kind mag een eigen handtekening zetten.

Wat heb je nodig:

  • Groene verf
  • kwast
  • sopje met washand
  • kaarten

Hoe maak je het:

Heel simpel. Verf de hand van je kind en stempelen maar! Ik verf natuurlijk regelmatig de handen van de kinderen dus dochterlief kreeg hier geen genoeg van. Ook zelf de handen verven vindt ze geweldig en zo maakte ze wel 19 kaarten! Die kregen een uurtje om te drogen. Konden we ons mooi even aankleden ondertussen.
De handigste tip is om de bovenkleding tijdens het verven uit te laten. Maar een verfschort voor doen kan ook handig zijn.

DIY kerstkaart voor kinderen

Stap 2 Kerstkaart maken met kinderen versieren

Wat heb je nodig om deze Kerstkaart maken met kinderen af te maken:

  • Alles wat glittert en schittert en met kerst te maken heeft!
  • Lijm
Kerstkaart maken met kinderen

Hoe maak je het:

Met veel plezier en de kerstmuziek aan op de achtergrond om tussendoor mee te zingen is het een dolle pret om Kerstkaarten te maken met kinderen.

Kerstkaart maken met kinderen
Kerstkaart maken met kinderen

Dochterlief kreeg er geen genoeg van en ging door tot alle kaarten versierd waren.

Hou er rekening mee dat alles onder de glitters zit. Een leuke verrassing voor de ontvangers haha want zelfs met de kerstkaarten in de enveloppen doen bleven er glitters vanaf komen.

DIY kerstkaart voor kinderen

Deze activiteit is met een klein beetje hulp al voor dreumesen te maken.

Het leuke is dat de kaart ook echt helemaal door henzelf gemaakt is. Een kerstboom met mooie versieringen! Een Kerstkaart maken met kinderen is een leuke activiteit om lekker thuis te doen.

Handige linkjes voor deze knutsel

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.