Skip to Content

Kerststallen kinderen – een overzicht met speelbare kerstfiguren

Voor het tweede jaar op rij heb ik weer mijn stenen glitter kerststal met toebehoren onder de boom staan, maar toen ik gastouder was moest ik daar niet aan denken. Sommige kerststallen kun je beter een paar jaar op zolder bewaren tot je uit de kleine kinderen bent voor ieders veiligheid zeg maar. Daarom een leuk overzichtje met verschillende kerststallen voor kinderen! 

Kerststallen voor kinderen

Kerststallen voor kinderen

Sinds ik zelf op kamers woon heb ik elk jaar een boompje gehad en mijn eigen kerststal gekocht en eronder gezet. Al direct met kindje Jezus erin waar dit eigenlijk natuurlijk pas op kerstavond erin gezet moet worden. Ook de kinderen geef ik altijd al gelijk kindje Jezus erbij zodat ze het kerstverhaal al na kunnen spelen als ze dit willen met de kerststal voor kinderen.

Het eerste jaar kocht ik een stoffen kerststal bij Lobbes, tegenwoordig kun je die nergens meer vinden en ik merk dat er eigenlijk niet mee gespeeld wordt door de kinderen.  Vandaar dat ik vorig jaar via Marktplaats de Fisher Price kerststal kocht. Maar er zijn nog zoveel meer gave kerststallen voor kinderen dat ik het liefst 6 verschillende onder de boom neerzet.. ( erg he)

Little People kerststal

kerststallen voor kinderen

Kindjes kunnen met de Little People kerstfiguurtjes* en met de kerststal voor kinderen het klassieke kerstverhaal zelf naspelen!

Geschikt voor kinderen van 1-5 jaar

Playmobil 1-2-3

playmobil 1-2-3

De Kerststal bestaat uit 3 Playmobil figuren (Jozef, Maria en kindeke Jezus), 2 dieren (de Os en de Ezel) en de Engel die de wacht houdt. Voor Playmobil 1-2-3* fans een leuke eerste kerststal voor kinderen!

Geschikt voor kindjes vanaf 18 maanden.

Dick Bruna kerststal voor kinderen

Dick Bruna kerststal

Met losse, houten figuren uit het kerstmis verhaal en een stal die opgezet kan worden. Omdat de Dick Bruna figuren* los kunnen staan kan het kerstmis verhaal worden nagespeeld en staat hij ook leuk als decoratie. De 22 stevige houten figuren en de kerststal voor kinderen zijn verpakt in zijdepapier. 

Geschikt voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Pinipon Christmas Scene

pinipon kerst

Een Pinypon kerstgroep* die de geboorte van Jezus vertegenwoordigt, met Maria, Jozef, een engel en de drie koningen.

Geschikt voor kinderen van 4 – 10 jaar.

Simpy for kids

kerststallen voor kinderen

De kerststal voor kinderen van Simply for kids* bestaat uit 18 onderdelen en is compleet van hout gemaakt.

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar

Houten kerststal voor kinderen

  • Eenvoudig te monteren: Na de feestdagen berg je hem makkelijk op en het volgende jaar zet je hem in een handomdraai weer in elkaar.
  • Natuurlijke charme: Geen glitter of glamour, gewoon puur hout *en vakmanschap.
  • Deze kerststal wordt geheel in Nederland gemaakt!

Haba kerststal voor kinderen

Elk jaar opnieuw bekoort dit mooie stalletje klein en groot! De HABA* kerststal bevat de mooie klassieke houten speelfiguren in een modern jasje gestoken. Zo kunnen ook de kleinsten de houten figuren in hun handjes nemen en het kerstverhaal leren kennen en naspelen.

Deze kerststal is gemaakt van natuurlijke materialen in strakke vormen en geverfd in aardetinten.

Inhoud:

  • 1 stal
  • 1 Maria, 1 Jozef, 1 kribbe met kindje Jezus, 3 koningen, 1 herder, 2 schapen, 1 ezel, 1 os (11 houten figuren)

Materiaal: Beukenhout

Playmobil kerststallen voor kinderen

Het flakkerend vuur houdt het kleine gezin en de dieren gezellig en warm. De ster schijnt boven de stal en kondigt de vreugde van Christus’ geboorte aan.
Glinsterende kerstverlichting: De kribbe kan in het raam geplaatst worden als een verlichte kaarsboog. Een mooie kerststal voor kinderen!

Playmobil heeft een prachtig uitgebreide kerstlijn ook met complete adventskalenders voor kinderen! Wij doen elk jaar de kerstspullen van Playmobil in zakjes zodat beetje bij beetje de sfeer van kerst in huis komt.

Adventskalenders Playmobil kerst

Welke kerststal voor kinderen heb jij staan bij de boom? Wij hebben oudere sets van de Playmobil serie.

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.