Skip to Content

Kerstpakketten voor kinderen: creatieve cadeau-ideeën

Misschien denk je nu nog niet na over kerstpakketten, maar voor dat je het weet staat december voor de deur. En dan heb je waarschijnlijk spijt dat je niet eerder nagedacht hebt over de kerstpakketten voor dit jaar. In deze blog worden de leukste ideeën gedeeld voor kerstpakketten voor dit jaar. Zo bespaar jij jezelf een hoop last-minute hoofdpijn en stress, want als je iets niet kan gebruiken in december is het wel stress. Ik geef je uiteraard tips voor een leuk kerstpakket voor kinderen. Van creatief tot bouwen, van tuinieren tot magie..

kerstpakket voor kinderen

Laat de zoektocht beginnen 

Als je geen ervaring hebt met het zoeken naar kerstpakketten voor kinderen denk je misschien: waar koop ik een kerstpakket? Gelukkig zijn er opties genoeg. Je kan kerstpakketten bestellen bij een leverancier, dan nemen zij al het werk uit handen. Je hoeft alleen maar te kiezen wat voor kerstpakket je wil en de leverancier verstuurt het naar het adres dat jij ingeeft. Als je zelf creatief bent en tijd wil investeren, kun je ook je eigen kerstpakketten samenstellen. Dit is wat meer werk, maar wel heel persoonlijk. Vaak zijn er bijvoorbeeld bioscooppakketten die kinderen ook leuk vinden.

Kerstpakket voor kinderen

In de meeste gevallen zijn kerstpakketten samengesteld voor volwassenen. Dan zit er al snel een flesje wijn in en wat lekkers voor daarbij. Maar wat niet vergeten mag worden, is dat kinderen misschien wel de grootste fans zijn van kerst. Daarom is het ook zo leuk om een pakket met kerstgeschenken samen te stellen voor de jongere kerstvierders. Dit vergt even wat creativiteit, maar met deze blog stel je gegarandeerd een leuk kerstpakket samen voor kinderen. 

Waarom zou je kinderen een kerstpakket geven?

Het geven van een kerstpakket aan kinderen tijdens de feestdagen heeft verschillende voordelen en kan een speciale betekenis hebben. Hier zijn een paar redenen waarom het geven van kerstpakketten aan kinderen een leuke traditie kan zijn:

 1. Verrassing en vreugde: Kinderen houden van verrassingen en het ontvangen van een kerstpakket zorgt voor opwinding en vreugde. Het is een speciaal cadeau dat speciaal voor hen is uitgekozen.
 2. Stimulatie van interesse en talenten: Kerstpakketten kunnen gericht zijn op de interesses en talenten van kinderen, zoals creativiteit, wetenschap, sport of muziek. Ze kunnen materialen en activiteiten bevatten die kinderen aanmoedigen om hun passies verder te ontwikkelen.
 3. Educatief en leerzaam: Veel kerstcadeaus voor kinderen zijn educatief van aard. Ze bevatten boeken, experimenteersets, bouwpakketten en andere leermiddelen die kinderen kunnen helpen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en kennis op te doen.
 4. Quality time en gezinsactiviteiten: Sommige pakketten bevatten items en activiteiten die het hele gezin kunnen betrekken. Bijvoorbeeld bakpakketten, bordspellen of boeken die ouders en kinderen samen kunnen ervaren, wat de band versterkt en zorgt voor waardevolle gezinstijd.
 5. Erkenning en waardering: Het geven van een kerstcadeau aan een kind is een manier om hen te laten zien dat ze gewaardeerd worden. Het laat zien dat hun belangen, talenten en welzijn belangrijk zijn en dat er aandacht aan wordt besteed.
 6. Feestelijke traditie: Het geven van kerstcadeautjes aan kinderen kan een leuke en betekenisvolle traditie zijn binnen een familie of gemeenschap. Het creëert warme herinneringen en draagt bij aan de feestelijke sfeer tijdens de kerstperiode.

Al met al kan het geven van kerstpakket aan kinderen een manier zijn om hen te verwennen, te ondersteunen in hun ontwikkeling en hen te laten zien dat ze geliefd zijn tijdens de feestdagen. Het is een gebaar dat zorgt voor plezier, blijdschap en betekenisvolle momenten.

kerstpakket voor kinderen

Kerstpakket vullen voor kinderen

Het leukste is natuurlijk om een pakket samen te stellen waar de kinderen vervolgens zelf mee aan de slag kunnen. Een creatieve bezigheid is niet alleen goed voor de hersenen, maar ook nog eens heel leuk. De tips in deze blog zijn dan ook gericht op een creatief kerstpakket voor kinderen.

Creatief en speelgoed pakketten

 1. Creatief kerstpakket: Verwen kinderen met knutselmateriaal, verf, kleurboeken en stickers voor eindeloos creatief plezier.
 2. Muzikaal kerstpakket voor kinderen: Stimuleer muzikale talenten met een kindergitaar, xylofoon of blokfluit, samen met bladmuziek en instructieboeken.
 3. Ontdek de kunstwereld: Een kunstpakket met verf, kwasten, canvas en een kunstboek zal de creatieve kant van kinderen inspireren.
 4. Bouw je eigen wereld: Stimuleer bouwvaardigheden met bouwsets, blokken en puzzels voor het creëren van fantastische constructies.

Bakken en koken – culinaire kerstpakketten voor kinderen

 1. Bakplezier voor kerst: Een bakpakket met recepten, bakvormen en decoraties zorgt voor magische momenten in de keuken.
 2. Culinair kerstpakket: Laat kinderen experimenteren in de keuken met een kinderkookboek, schort en kookgerei voor kleine chef-koks. Vervolgens kunnen jullie lekker samen genieten van jullie baksels. Een win-win dus! 

Groene vingers voor kinderen?

 1. Tuinierpakket voor kinderen: Leer kinderen over planten en tuinieren met tuingereedschap, zaadjes en een kindvriendelijke tuinhandleiding.
 2. Natuurlijk kerstpakket voor kinderen: Breng de natuur naar binnen met een terrariumset, zaadjes voor het kweken van planten en boeken over planten en dieren.
magisch cadeau voor de kerstdagen

Nog meer inspiratie met thema kerstcadeaus

 1. Technologisch kerstpakket: Voor de tech-liefhebbers zijn er programmeerkits, robots en educatieve apps om te leren coderen.
 2. Verkleedplezier voor kerst: Laat de verbeelding de vrije loop met verkleedkleding, accessoires en een toneelstukboek voor fantasierijke avonturen.
 3. Leesplezier kerstpakket: Verwen jonge boekenwurmen met een selectie van spannende avonturenboeken en een comfortabel leeskussen.
 4. Magisch kerstpakket: Betover kinderen met een goocheldoos, trucs, speelkaarten en een handleiding om zelf goochelaar te worden.
 5. Wetenschappelijk kerstpakket: Stimuleer nieuwsgierigheid met experimenteersets, telescopen en boeken over wetenschap en natuur. Hoe leuk is het om samen de labjas aan te trekken en lekker te experimenteren?
 6. Avontuurlijk kerstpakket: Laat kinderen de wereld ontdekken met een globe, reisspelletjes en boeken over verschillende landen.
 7. Sportief kerstpakket: Moedig beweging aan met een springtouw, voetbal, frisbee en sportkleding voor actieve kinderen.

Of je nu de creativiteit, wetenschap, bakken, avontuur of sportiviteit wilt stimuleren, er zijn talloze leuke opties voor kerstpakketten die kinderen zullen verrassen en plezier zullen brengen tijdens de feestdagen. Kies het pakket dat het beste past bij de interesses en leeftijd van het kind en geniet van een vrolijke en betekenisvolle kerst!

Fijne kerst!

Hopelijk kunnen jullie met de tips uit deze blog aan de slag met het samenstellen van geweldige kerstpakketten voor kinderen en volwassenen. Veel succes met het samenstellen van de kerstpakketten en fijne feestdagen! 

Kijk zeker in ons spellen en speelgoed overzicht voor inspiratie voor je kinderen en neem een kijkje bij onze vele verlanglijstjes!

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.