Coko de programmeerbare krokodil robot – leerzaam speelgoed van Clementoni

Het eerste spel om kinderen te laten kennismaken met coderen. Zo staat het omschreven op de doos van Coko de krokodil van Clementoni. En dat trekt direct onze aandacht. Want het is een vaardigheid waar kinderen vast heel veel baat bij hebben op latere leeftijd. Gezien alle digitalisering van onze maatschappij! En om eerlijk te zijn, iets waar we zelf weinig kaas van hebben gegeten. Dus wij gingen aan de slag met Coko de programmeerbare krokodil-robot van Clementoni. Dit speelgoed is onderdeel van de serie STEM, een serie om kinderen te motiveren voor wetenschap en techniek. Coko is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, dus het gaat echt om de beginselen van het programmeren. Wij zijn benieuwd wat dit inhoudt!

Clementoni traint:

  • De fantasie
  • De creativiteit
  • Logisch denken
Coko de krokodil

Coding Lab

Clementoni is een Italiaanse speelgoedfabrikant met een uitgebreid aanbod van creatief en leerzaam speelgoed. Voor verschillende leeftijden en niveaus natuurlijk! En zij bieden ook speelgoed aan met het STEM-keurmerk. Dit staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Speelgoed met dit keurmerk laat kinderen op een leuke manier kennismaken met de wereld van de wetenschap. Ook Coko de krokodil valt onder dit keurmerk!

Enorm belangrijk natuurlijk voor de toekomst, want er zal steeds meer vraag zijn naar mensen die deze vaardigheden in huis hebben. Waaronder dus ook het coderen, oftewel het geven van instructies aan computers of robots. Clementoni heeft hiervoor de serie Coding Lab ontwikkeld. Met allerlei soorten robots die aangestuurd kunnen worden door kinderen zelf. Want ook het gebruik van robots zal in de toekomst natuurlijk steeds vaker gaan voorkomen. Dus ook bij MamaScrapelle besteden we er graag aandacht aan. Lees bijvoorbeeld ook de review van SuperDoc robot van Clementoni, voor kinderen vanaf 5 jaar.

Met Coko de krokodil proberen we met het programmeren voor de beginners. Echt de basis dus van de 21st Century skills!

Met Coko leren kinderen de basisbegrippen van programmeren en educatieve robotica op een eenvoudige leuke manier, en ontwikkelen ze het vermogen om oorzaak- en gevolg relaties te begrijpen.

Clementoni

Hoe werkt Coko de programmeerbare krokodil-robot?

In de doos vinden we Coko de krokodil met de nummers 1 t/m 8 op zijn rug. Ook zitten er vijftien plastic opdrachtkaartjes bij met allerlei symbolen. Zoals pijlen voor rechtdoor, links, rechts en naar beneden. Ook zit er een soort bout in de doos, waar we in ieder geval erg nieuwsgierig naar werden wat deze zou doen.

De gebruiksaanwijzing met uitleg is heel duidelijk. En eigenlijk wijst het ook voor zich hoe je met Coko de krokodil robot aan de slag kunt gaan. Waar we in eerste instantie een beetje bang waren dat het erg ingewikkeld zou zijn, blijkt dit zeker mee te vallen. Je kunt uit de 15 kaartjes er 8 kiezen, en deze in een bepaalde volgorde op de nummers 1 t/m 8 neerleggen. Druk op OK en dan in spanning afwachten wat er gebeurt!

Coko is een vriendelijke krokodil-robot. Hij maakt allerlei geluidjes en rijdt lekker rond. Hij kan een dutje doen en lekker smullen. Want de magnetische bout blijkt een kluif waar Coko aan gaat snuffelen. Er is zelfs een codeerkaartje voor een bange Coko. En hij kan een plons nemen. Gevarieerde acties dus.

Creatief en leerzaam speelgoed Coko de krokodil

Voor jonge kinderen vanaf 3 jaar zijn het echt de eerste stappen om te leren programmeren. Hoe krijg je Coko de krokodil robot zover om jouw opdrachten uit te voeren? Dat vooruit plannen en redeneren is nog wel wat veel gevraagd voor de meeste 3-jarigen. Maar dit speelgoed met licht- en geluideffecten zal alsnog wel in de smaak vallen!

Er zijn natuurlijk eindeloos veel variaties te maken in de routes die Coko de krokodil kan nemen. Het is leuk om het spel wat uit te breiden met een parcours. Bijvoorbeeld langs de stoelen of onder de tafel. Ook kun je bijvoorbeeld met de Lego of Playmobil een extra leuk speelveld creëren.

Met Coko de Krokodil heb je een goede speelgoedset in huis om kinderen te interesseren voor technologie. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, en eigenlijk t/m 10-12 jaar blijft het leuk. Vooral omdat het gevarieerd is en het ook op oudere leeftijd een uitdaging blijft om een leuk parcours te bedenken!

Meer STEM-speelgoed:

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.