Origami voor beginners – een makkie met deze twee knutselboeken

Origami, regelmatig wordt ik hier in het dagelijks leven mee geconfronteerd. Het lijkt zo simpel zoals sommige mensen dit maken, maar ik vind het maar super lastig en dat terwijl ik toch behoorlijk creatief ben. Maar als je dan de surprise aflevering zag in december en die tieners hup van alles zagen vouwen. Pff En als je op Netflix de serie La Casa de Papel hebt gezien dan weet je wat ik bedoel. In de hitte van de strijd even een vouwblaadje pakken en je concentratie erbij houden. Ik ging op zoek naar boeken voor Origami voor beginners!

Origami wat is dat?

Misschien heb je geen idee wat Origami is. Grote kans dat je dan nog nooit een vouwblaadje in je handen hebt gehad, of daar in elk geval niet meer bewust van bent. Origami is een Japanse papiervouwkunst. Door een blaadje op verschillende manieren om te vouwen kun je hele simpele maar ook hele ingewikkelde creaties maken. Vaak worden er dieren gemaakt van deze kunst met papier. Op YouTube vind je vele filmpjes van origami voor beginners tot heel ingewikkeld.

De meest bekende vorm van Origami is misschien wel het happertje. Weet je wel zo’n ding die je in je duimen en wijsvingers houdt en dan vraagt hoeveel keer. Dan ga je heen en weer en dan mag de persoon een vakje aanwijzen waarachter dan een mooie boodschap of een opdracht staat. Mijn dochter is gek op deze Origami voor beginners vorm en heeft in de vorige lockdown met haar buurmeisjes tientallen happertjes gemaakt met opdrachten voor de buren. Kijk onderstaand het filmpje van creatieve koningin Jill die wel een hele mooie happer maakt.

Origami dieren vouwen – origami voor beginners

Ik ontving het Origami dieren vouwen boek en ging in de vakantie aan de slag met dochterlief om deze Japanse vouwkunst onder de knie te krijgen. Dit boek is echt Origami voor beginners. De vouwblaadjes die je voorzichtig uit het boek kunt scheuren zijn al helemaal in de goede kleuren en met gezichten erop. De lijntjes zijn al voor gestippeld en met de duidelijke voorbeelden kun je makkelijk aan de slag.

Ga bijvoorbeeld aan de slag met een zeemeermin waarbij je zelfs 2 vouwblaadjes nodig hebt. Of kies voor een schattig dier als de Koala of een poesje. Wat dacht je van een dinosaurus?!

Mijn dochter vond dit origami voor beginners boek heel fijn werken. Succes gegarandeerd, mits je de blaadjes voorzichtig genoeg uitscheurt. Er lag al snel een hoge stapel naast haar die ze direct weg gaf aan de volwassenen om haar heen.

Het leukste origami boek

Het leukste origami boek is een stapje verder na origami voor beginners. Hier moet je zelf voor je vouwblaadjes zorgen en zijn de stappen echt wel een stuk ingewikkelder. Voor mijn dochter reden om een paar pogingen volledig te verscheuren. Zij heeft soms behoorlijk last van faalangst en dan zit haar eigenwijze temperament haar in de weg om het nog eens te proberen. Maar toekijken hoe mama zit te ploeteren met de instructies is ook erg leuk.. ahum

Ik probeerde eerste de vleermuis omdat dat het lievelingsdier van mijn dochter is, maar helaas bij een van de laatste stappen snapte ik er niks meer van. Op naar een ander leuk dier een konijn! Hier ging het nog allemaal vrij goed.

Misschien had ik eerst ook met het origami voor beginners boek moeten beginnen. Ik ben echt een uur bezig geweest met het konijn en nog leek het niet 100% op het voorbeeld in het boek. Op naar een ander dier. Ik ging voor een krabbetje en die lukte gelukkig wel. Goed voor mijn zelfvertrouwen die een kleine knel kreeg door het konijn. Maar ik moet natuurlijk wel het goede voorbeeld geven van doorzettingsvermogen en geduld. Mooi gemixt met een paar flinke woorden van klagen hahaha

Inspannen en ontspannen met Origami voor beginners

Ach we zijn heel zoet geweest, en ik weet zeker dat deze boeken origami voor beginners er in vakanties best nog wel bij gepakt gaan worden. Ook leuk voor traktaties trouwens om het geheel leuk aan te kleden. Voor nu liggen ze even in de kast want van deze vouwkunsten, van het tweede boek, moeten we even bijkomen. Het eerste boek heeft gelukkig nog wat blaadjes en die pakken we erbij als vriendinnetjes of familieleden jarig zijn om een leuke eigen gemaakte knutsel toe te voegen.

Kun jij goed overweg met vouwblaadjes? Ben jij een origami voor beginners niveau of al vergevorderd? En wat maak je dan zoal? Ik ben erg nieuwsgierig!

Origami voor beginners

Specificaties Origami dieren vouwen

Auteur:¬†Thade Precht | Uitgeverij Deltas | 9789044761436¬†|¬†september 2021 |¬†128 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel, speelgoedwinkel of hier

Specificaties Het leukste origamiboek

Auteur:¬†Belinda Webster | Uitgeverij Deltas | 9789044758047¬†|¬†oktober 2020 |¬†64 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel, speelgoedwinkel of hier

Handige linkjes Origami voor beginners en gevorderen

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.