Een dagje uit met de kinderen – tips voor Groningen

Wil jij een dagje uit met de kinderen? Omdat iedereen veel tijd thuis heeft moeten doorbrengen, is het leuk om er eindelijk weer eens op uit te gaan. Dus pak je de auto en rij je naar één van de vele steden die Nederland rijk is. Daar is immers altijd van alles te beleven. Zo kan je bijvoorbeeld eens een keer kijken wat Groningen te bieden heeft. Het is een stad waar veel meer te doen is dan je misschien denkt. Het is leuk om eens te bekijken wat de opties allemaal zijn.

dagje uit met de kinderen naar groningen
Afbeelding door Josch13 van Pixabay 

Dierentuin maar dan anders

Een dierentuin is natuurlijk altijd een leuke optie voor een dagje uit met de kinderen. Het parkeren Groningen is in ieder geval geen probleem. Dat kan je op voorhand online allemaal al regelen zodat je zeker bent dat je een plekje hebt. Je kiest dan niet voor een gewone dierentuin, maar voor DoeZoo. Hier draait het vooral om insecten en reptielen. Dat is natuurlijk net wat enger en spannender en daarom direct ook nog leuker om met kinderen te bezoeken. Het leukste is natuurlijk dat de kinderen ook echt de reptielen mogen aanraken bij een bezoek.

Bijzondere musea bezoeken tijdens een dagje uit met de kinderen

Elke stad bied je musea. Waarbij elke stad natuurlijk zijn eigen bijzonderheden kent. Dat geldt ook voor Groningen. Zo is het Universiteitsmuseum bijvoorbeeld een goede optie. Skeletten en opgezette dieren vormen de kern. Daar zijn kinderen altijd wel in geïnteresseerd. Tel daar de vele bijzondere maskers uit de hele wereld bij op en je hebt een goede collectie. Mocht dit niet perse iets zijn wat bij jullie past, dan zijn er natuurlijk ook nog allerlei andere opties op het gebied van musea voor een dagje uit met de kinderen. Zo is er voor ieder gezin wel iets te vinden wat aansluit op de smaak.

Stad en strand ineen

Wie houdt er nu niet van de stad? Maar diezelfde liefde voelen jullie natuurlijk ook voor het strand. Zou het dan niet fijn wanneer je geen keuze hoeft te maken? Bijvoorbeeld door lekker naar het stadstrand te gaan. Daar kan je middenin de stad toch genieten van al het aantrekkelijke dat het strand te bieden heeft. Zo wordt het niet zomaar een uitje naar Groningen, maar wordt het eigenlijk een vakantie van een dag. En mocht je het strand wel gezien hebben, dan kan je ook nog gezellig de stad in met elkaar. Zo komen jullie de dag natuurlijk wel door.

dagje uit met de kinderen naar groningen
Afbeelding door Ildigo van Pixabay 

Een dagje uit met de kinderen met een speurtocht door de stad

Wil je tijdens een dagje uit met de kinderen de stad Groningen echt laten leren kennen? Dan kies je voor een deelname aan de speurtocht door de stad. Er is een leuke route door de stad uitgestippeld door een bekende organisatie. Die is vooral voor kinderen aantrekkelijk, maar heeft de volwassenen ook voldoende te bieden. In dat opzicht hoeft niemand zich te vervelen. Je kan het gewoon op je eigen tempo doen. Na afloop rijd je lekker voldaan weer terug naar huis. Zo heeft iedereen een leuke dag gehad die niet snel vergeten zal worden. Uiteindelijk is dat ook waar het om gaat voor jullie.

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.