Ontdekspeurtochten met 3 bingokaarten – met gratis downloads

Het is heerlijk om er met de kinderen op uit te gaan en de omgeving te ontdekken! Dat kan door lekker te wandelen of naar een speeltuin te gaan. Maar hoe leuk is het om de buurt eens op een andere manier te ontdekken, bijvoorbeeld met onze ontdekspeurtochten met bingokaarten?

Kleurenspeurtocht ontdekspeurtocht

Bij deze kleurenspeurtocht ga je tijdens je wandeling op zoek naar alle kleuren van de regenboog! Voordat je gaat starten, print je onze kleurenspeurtocht bingokaart. De download vind je onderaan de blog.
Het is de bedoeling dat je van alle kleuren op je bingokaart, iets gaat zoeken.
Teken in dat hokje wat je hebt gevonden. Vinden jullie bijvoorbeeld een paardenbloem, teken deze dan in het hokje van de kleur geel. Voor kinderen uit groep 3 en 4 is het ook een leuke oefening om de woorden juist te schrijven.
Voor peuters kun je de speurtocht vereenvoudigen, door ze een kruisje bij de gevonden kleur te laten zetten.

ontdekspeurtochten vormen bingo
Bingo kaart voor de vormenspeurtocht

Vormenspeurtocht

Ook de vormenspeurtocht is een ontdekspeurtocht met bingokaart. In deze speurtocht ga je specifiek op zoek naar bepaalde vormen. Vooral voor kleuters is dit een hele goede oefening, omdat het vaak best lastig is om de vormen goed te benoemen. Een cirkel of driehoek lukt jonge kinderen vaak wel, maar weten ze ook het verschil tussen een rechthoek en een vierkant? En lukt het dit ook actief zelf te benoemen. Wanneer dit lukt, kun je ook oefenen met de moeilijkere vormen, zoals bijvoorbeeld een zeshoek, ruit of ovaal.
Bij deze ontdekspeurtocht zoek je de vormen die op je bingokaart staan. Teken vervolgens het voorwerp wat je met die vorm hebt gevonden op je bingokaart. Of voor oudere kinderen: schrijf de naam van het voorwerp in dat vakje. Een leuke variatie is om van elk voorwerp een foto te maken!

ontdekspeurtochten geluiden bingo
Bingokaart voor de geluiden speurtocht

Geluidenspeurtocht

Wanneer je buiten een wandeling maakt, ontdek je de omgeving natuurlijk vooral door goed om je heen te kijken. Maar het is ook enorm leuk om je andere zintuigen in te zetten! De laatste in ons rijtje ontdekspeurtochten met bingokaarten is een geluidenspeurtocht.
De speurtocht is eenvoudig uit te voeren: print onze bingokaart, en ga op zoek naar de geluiden die te vinden zijn op je bingokaart. Kun je bijvoorbeeld een zingende vogel horen? En hoor je misschien wel ergens een vliegtuig? Om een insect te horen, moet je misschien een ander plekje zoeken, dan de plek waar je de snelweg kan horen. Lukt het jullie om alle geluiden te vinden? En als je nog meer geluiden ontdekt, kun je deze er zelf bij zetten op de bingo kaart.

Wij zijn heel benieuwd of jullie met de ontdekspeurtochten aan de slag gaan. Laat het ons zeker weten!

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.