Papieren vliegtuigjes. Een boek met stap voor stap uitleg.

Op zoek naar een leuk schoencadeautje waar je kind zichzelf urenlang mee kan vermaken? Wat dacht je van papieren vliegtuigjes? Dit doeboek heeft uitscheurbare vouwblaadjes met de coolste prints erop. Daarnaast vind je er instructies voor acht verschillende modellen. Zo leert je kind stap voor stap dus verschillende papieren vliegtuigjes te maken.

papieren vliegtuigjes

Van legervliegtuig tot papieren stunt vliegtuigjes

Kies je voor een supersnel legervliegtuig? Of heb je liever een vliegtuig met vlammen erop dat zweeft in de lucht? Een stuntvliegtuig met coole sterren kan natuurlijk ook. Kijk dan gauw in dit boek om je papieren vliegtuigje uit te kiezen dat je wilt vouwen. Hierbij zoek je dan één van de vouwblaadjes die je uit het boek kunt scheuren. Daarna volg je de vouwinstructies die duidelijk en stap voor stap beschreven staan.

papieren vliegtuigjes

De acht verschillende

Je kunt kiezen uit de Vuurpijl, de Zweeftopper, de Speedvlieger, de Superglijder, de Sterrenjager, de Stuntduivel, de Topstunter en de Megaracer. Stuk voor stuk flitsende namen dus! En in dit boekje kun je stap voor stap zien hoe je de acht papieren vliegtuigjes vouwt. Achter de instructies zitten maar liefst 32 vellen papier met verschillende prints om jouw vliegtuigje er cool door de lucht te laten scheren. Kies er bijvoorbeeld eentje met vlammen erop. Of kies een ontwerp met gekleurde strepen, een camouflageprint of stoere sterren.

gekleurd papier

Hoe gooi je de papieren vliegtuigjes?

Achterin dit boekje staan dé tips om je vliegtuig lang in de lucht te houden! Heb je bijvoorbeeld een vliegtuigje met smalle vleugels, dan moet je het hard gooien. Maar gooi je vliegtuig nooit te steil omhoog, want dan gaat ie net zo hard weer naar beneden. En gooi trouwens ook nooit recht naar iemand anders toe, want dat kan gevaarlijk zijn. Maak er ook eens een wedstrijdje van: wie gooit het vliegtuigje het verst? En bij wie blijft ie het langst in de lucht zweven?

Specificaties:

Auteur: ZNU | Uitgever: Centrale Uitgeverij Deltas | 9789044758603 | juni 2020 | 80 pagina’s | Meer informatie vind je hier

papieren vliegtuigjes

Wil jij ook zo’n leuke vouwboek papieren vliegtuigjes winnen?

Gefeliciteerd Mira

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

32 reacties

 1. Oh, dit zou mijn zoon heel leuk vinden! Nu zoeken we het vaak op mijn telefoon op, maar die wil ik graag weer terug.

 2. Wat leuk voor mijn oudste! Die vouwt de simpele versie graag, maar wat uitdaging en ideeen kan bijneem gebruiken!

 3. Samen vouwen,tekenen,knutselen van die kwaliteitsmomentjes om leuk met mijn kleinkinderen creatief bezig te zijn.Speelplezier gegarandeerd!!

 4. Wat een leuk boekje! Echt iets voor mijn zoontje Wout. Altijd creatief bezig kleuren,plakken maar ook vouwen.? Hier zal dan zeker een vliegtuig race van komen!!

 5. Muriëlle, onze dochter van 8, is in pittige vlagen, verslaafd aan vouwen. En altijd liggen er wel gevouwen vliegtuigjes in huis. Ze is vingervlug. Heeft al eerder met vouwprojectjes onze straat, de IC afdeling van het ziekenhuis als toevoeging in handgemaakte kaarten allemaal al verblijd. Zelfs ook haar gehele klas. Ze brengt haar enthousiasme heel snel over op andere kinderen ( net als bij ons met knikkeren vroeger ). Dit vouwboekje is wel heel erg gaaf wegens de stoere afbeeldingen/ printen op het papier én de diverse modellen! Ik zie zomaar voor me dat onze dochter haar scoutinggroep van 30 meiden in de leeftijd van 7 tot en met 11 jaar, gaat voorstellen om een wedstrijd te gaan houden op het terrein liggend aan t gebouw. Muriëlle is iemamd die haar ideeën graag in detail uitwerkt en echt tot werkelijkheid laat komen.

  Ik denk zomaar in te schatten, dat deze vliegtuigjes een staartje gaan krijgen door Muriëlle en opstijgen als ze dit zou winnen ? ?

  Ik ga op reis en neem mee ?… heerlijk. Ik ga maar al te graag mee in deze fantasie momenteel ?

 6. Leuk! Mijn zoon kwam laatst thuis van de BSO met een hele verzameling; allemaal gevouwen door de pm’ers. Hij heeft zelf géén idee… Leuk om dat aan de hand van dit boekje te oefenen!

 7. Mij zoon is op het moment erg druk met het vouwen van vliegtuigjes. Dit is dus wel iets voor hem, ik loot daarom graag mee.

 8. Super leuk voor mijn zoon die graag creatief en actief bezig is. Zo kan hij zijn bestaande vouw technieken makkelijk verbeteren

 9. Doe graag mee voor mijn neefje die op de kleuterschool ook al leuke werkjes maakt, ik denk dat hij met een klein beetje hulp van zijn moeder leuke ideeën opdoet uit dit mooie boek.

 10. Leuk en creatief cadeautje voor de feestdagen! Ik doe graag mee en hoop mijn neefje hiermee te kunnen verrassen.

 11. Mijn zoon is gek op vliegers maken, en wil graag dat ik daar bij help. Helaas bezit ik geen talent op dat gebied. Dit zou hem zeker kunnen helpen hierin.

 12. Onze dochter is dol op vliegtuigjes vouwen, echter lukt dat niet al te best… Ik ben ervan overtuigd dat het hiermee wel gaat lukken en doe dan ook graag mee.

 13. Heel graag voor onze zoon die telkens vergeet hoe hij vliegtuigjes vouwt. Hiermee kan hij het telkens terug kijken.

 14. Ik doe graag mee omdat ik dan eindelijk eens leer om vliegtuigjes te maken misschien want “mama kan er niks van” haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.