Vegan scheurkalender Lekker Plantaardig, want gemak dient de mens

Vegan scheurkalender Lekker Plantaardig. Begin dit jaar ben ik gestart met minder vlees eten. Geïnspireerd door het vegan taste-lab en de veggie-challenge. Ik heb meer behoefte aan inspiriatie dan voorheen. Dit komt onder andere omdat ik het nog niet helemaal gewend ben groenten de hoofdrol te laten spelen. Een helpende hand wordt geboden door de Vegan scheurkalender 2021. Lekker Plantaardig van Chantal Overgaauw. Gemak dient de mens. Lekker Plantaardig wordt 15 september uitgebracht. Bij deze een voorproefje.

Bulgur met Bloemkool en tahini

Iedere dag inspiratie om Lekker Plantaardig te koken

In de eerste periode van corona vond ik het lastig om inspiratie te vinden om lekkere Plantaardige gerechten te maken. In eerste instantie heb ik voor mijn gemak een maaltijdbox besteld. Daarna voelde ik me wat prettiger. Maar, ik ben nog steeds niet gewend om met vooral groenten te werken. Hulp kreeg ik toen via het Vega ebook. En nu komt binnenkort de Vegan scheurkalender Lekker Plantaardig van Chantal Overgaauw uit. Heel fijn, want dan krijg ik iedere dag inspiratie aangereikt. Dat maakt het in deze tijd allemaal een stuk makkelijker. Bovendien is dit een laagdrempelige manier om te ontdekken hoe lekker plantaardig kan zijn. En uiteraard hoeft dat niet iedere dag. Af en toe is ook prima. Ook daar kan je de scheurkalender Lekker Plantaardig prima voor gebruiken.

Vegan scheurkalender Lekker Plantaardig, wat kan je verwachten?

De scheurkalender Lekker Plantaardig bevat:

  • In totaal 260 veganistische recepten.
  • Elk weekend informatie over gezonde en plantaardige voeding.
  • Weetjes over vega, vegan, vlees, vis en zuivel.

Gerechten die worden gepresenteerd zijn onder andere broccolisoep met rode paprika, zomergroentesalade, veldsla met sperziebonen en tempeh. Daarnaast een weetje over superfood zuurkool. Als kind vond ik dit in een warm gerecht nooit lekker, maar wel koud. Dan snoepte ik altijd tussendoor van de zuurkool. En toen kwamen mijn moeder en ik elkaar op zo’n moment een keer tegen. Zo ontdekte ik dat zij ook tussendoor van de zuurkool snoepte. Helaas, de zomer loopt alweer op zijn einde. Maar, ook de herfst en de winter zijn een inspiratie voor lekkere plantaardige gerechten. Bij deze deel ik een recept van bulgur met bloemkool en tahini. Een voorproefje voor de maand oktober.

Bulgur met Bloemkool en tahini

Bulgur met Bloemkool en tahini

Ingrediënten

Vegan scheurkalender Lekker Plantaardig

Bereidingswijze

Vegan scheurkalender Lekker Plantaardig

Lekker Plantaardig = (H)eerlijke producten

Door (vaker) plantaardig te eten, help je mee aan een betere wereld voor mens én dier. Bij de recepten in de scheurkalender Lekker Plantaardig worden zoveel mogelijk groenten en fruit uit het seizoen gekozen. De meeste ingrediënten komen uit Nederland. Lekker Plantaardig is gedrukt op FSC-papier. Daarnaast is bij de productie gebruik gemaakt van groene stroom. De kalender is dubbelzijdig bedrukt. Op de voorkant staan dag, datum en ingrediënten. En op de achterzijde staat beschreven hoe je de gerechten klaarmaakt.

Vegan scheurkalender Lekker Plantaardig

Bestellen Vegan Scheurkalender Lekker Plantaardig?

De Scheurkalender 2021 Lekker Plantaardig kost 18,44 inclusief BTW en verzendkosten. Heb je interesse? Deze is te bestellen via deze link. De scheurkalender wordt 15 september verwacht. Wil je verzekerd zijn van een exemplaar, bestel dan uiterlijk 14 september. Daarna is het zolang de voorraad strekt.

Vegan scheurkalender Lekker Plantaardig
Footer5
L weet het wel
Delen is enorm lief

L weet het wel

Mijn naam is Elles. Onder de rubriek Lweethetwel plaats ik iedere zaterdag een blog over onderwerpen die te maken hebben met (h)eerlijke producten; gezond leven en eten. Met ook aandacht voor jezelf. De meeste mensen hebben een druk leven. Ik probeer het huishouden zo gestructureerd mogelijk te doen. Het huis is meestal een troepje, maar er zijn wel een aantal dingen die ik geregeld wil hebben, dat is boodschappen, (af)was en eten. Dit ook om rust te brengen in een hectisch leven. Ik kook graag, probeer graag nieuwe recepten uit. Recent minder vlees gaan eten. Vandaar deze vaste rubriek. En zo af en toe zal ook een van mijn collega-bloggers een blog plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.